21.11.2011

Viikonlopun asu

nov19 2

Viikonloppuna tein vähän lisää koulutöitä, matkailin Pasilaan ja kirjoitin kuukausittaisen Tamperelaisen juttuni. Jossakin välissä ehdin jopa pyörähtää myös Weekdayssa, josta mukaan lähti tuo kuvissakin näkyvä, aika perusmallinen pitkähihainen, jonka juttuna kuitenkin on laaja kaula-aukko.

Päällä muuten näkyy myös Cosilta tilattu, lyhyt neuletakki villan ja silkin sekoitusta. Katson hankinnan olleen perusteltu, koska omistan vain pitkiä villatakkeja, ja lyhyt tuntui jotenkin skarpilta ja paremmin farkkujen kaveriksi sopivalta. On muuten ihanan pehmeä! Katsotaan nyt vielä, ettäpä nyppääntyykö tämä miten herkästi. Filippa K:n villavaatteet ovat pysyneet mulla vuosia täysin priimassa kunnossa, Selectedin villamekko puolestaan nyppääntyi kahdessa käyttökerrassa. Sen koomin en ole enää uskaltanut Selectedin neuleita edes katsella... ;o

Harmittaa sekin, että nyt kun ketjukaupoista löytyisi trendinmukaisia, paksuja neulepaitoja, niiden materiaali on hyvin järjestelmällisesti sikä akryyliä, josta en pahemmin diggaile. Olisi nyt edes puuvillaa, melkeinpä mitä tahansa muuta kuin akryylia! Siinä jotenkin on jo sellainen luotaantyöntävä ominaistuoksu... :D

nov19 1
Neuletakki - Cos, paita - Weekday, farkut - Dr Denim, kengät - Nilsson
profile and pearl
Hurahdin, ja nyt minulla on myös helmikorvakorut, tai ainakin jotakin sitä muistuttavaa. Noh, ihan sama, kunhan ihokontaktiin tulee vain se aito hopea, jota korun taustat ja helmen "kuppiosa" on. :P
saara in november 2011 1
Saara hiipi ulos terassille pelkäämään kaikenlaisia ilmassa ja oksilla läpsytteleviä lintuja. Hupsu otus.

Mukaisaa alkavaa viikkoa kaikille! ^^

P.s. En muuten kyllä sisäistä tätä hirvittävää intoa siivota kaupunkien katukuvia sen ongelmajäsenistä, kuten nyt tämä Tampereella suunniteltu kävelykadun penkkien uusiminen sellaisiksi, etteivät juopporemmit mahdu niille istumaan. Jos juoppojen julkinen esiintyminen häiritsee, ehkä kannattaisi entistä sisukkaammin yrittää auttaa ihmisiä ja ennaltaehkäistä ongelmia, eikä tarjota keppiä ja maton alle lakaisua. Suunnilleen samaa mieltä ovat jutussa myös kaupunginpuutarhuri Timo Koski ja Pirkanmaan poliisilaitoksen komisario Ismo Rajala. Viimeksi mainittu huomauttaa, että alkoholistitkin ovat ihmisiä ja kysyy, miten yhteiskunta vie heidän asiaansa eteenpäin.

8 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Alkoholistit ovat ihmisiä samoin kuin me kaikki muutkin. Missä heidän tulisi olla? Jossain heidän(kin) on oltava.

Mutta: Onko oikein, että keskustassa ei uskalla kävellä iltaisin? Päivälläkään kävely ei välttämättä kovin miellyttävää ole keskustorilla... huutelua perään yms.

Tosin pitänee muistaa nuorison kunnostautuminen :p McDonaldsin kulmalla Stockaa vastapäätä *voi huokaus sentään*

Ja kirjoittamalla yo. tekstin, tunnen itseni viisikymmenvuotiaaksi.

Vilpittömästi toivon, että jokainen alkoholisti saisi apua. Tai että me ihmiset näkisimme toistemme hädän ennenkuin alkoholismi on tosiasia.

Maria kirjoitti...

Ei tietenkään ole oikein. Ei ole myöskään oikein että rikoksia tapahtuu. Mutta miten tämä saavutetaan, se on se, mikä mua tässä kiinnostaa. :) Sä hyvin sanotkin, että meidän tulisi myös huomioida paremmin toisemme ja auttaa toisiamme hädän hetkellä. Ehkä tällä tavalla tosiaan osa ongelmista voitaisiin huomata aiemmin, ja sitten kun miettii noita alkoholiongelmista kärsiviä ihmisiä, niin voi olla, että monesti heillä ei olekaan ketään. Ehkä ovat juomisellaan karkottaneet läheiset pois, ehkä juominen on yksinäisyyden seurausta, joka tapauksessa, ihmisen ei ole hyvä jäädä yksin.

Keskustan ongelmat iltaisin eivät taida olla vain alkoholistit, vaan ylipäätään se, että pimeällä porukat kokoontuu ja varsinkin viinkoloppuiltaisin ja -öisin ihmiset ovat humalassa siirtyen baarista toiseen tai kotiinsa. Keskusta on koko Tampereen vaarallisin alue: kun sinne kerääntyy kamalasti populaa ja vieläpä humalassa, ei oo sinänsä ihme, että siellä alkaa sattua ja tapahtua... Mä en usko, että sitä ongelmaa ratkaistaan kärräämällä ne alkoholistit piiloon keskustan välittömästä läheisydestä. Sinne kuitenkin jäis ne kaikki muut hiipparit.

Hanna kirjoitti...

Hyvä postaus!

Itse asuin tuossa kuninkaankadulla ja noiden juopottelijoiden ohi tuli käveltyä useamman kerran päivässä. Mun mielestä on ihan oikein, että noi penkit poistetaan. Heidän ohi kävelemisensä ei ollut millään tavalla kivaa. Usein he jättivät rauhaan, mutta varsinkin silloin kuin ihmisiä oli siinä vähemmän he huutelivat perään monesti seksistisiä kommentteja, joskus vaan pyysivat istumaan vierelleen. Mun mielestä se käytös oli usein niin asiatonta, että heidät voisi ihan pelkästään sen (ei alkoholismin) perusteella väsätä johonkin muualle kuin siihen kävelykadulle.

Sen lisäksi yksi tosi ikävä näihin liittyvä muisto oli kun vahdin ystäväni siihen aikaan 6-vuotiasta poikaa yhtenä päivänä. Me päätettiin mennä silloin syömään pancho villaan yhdessä ja nämä juoppolallit rupesivat meidän ohi kävellessämme jututtamaan 6-vuotiasta lasta. He olivat siis ihan ympäripäissään ja tää poika oli siitä kans todella peloissaan. Eihän hän ymmärrä alkoholismia, hän tietää vaan, että tässä on rujon näköisiä vanhoja miehiä, jotka käyttäytyvät oudosti ja huonosti ja ne ovat pelottavia. Tämä tapahtui ihan päiväsaikaan.

Ratkaisua alkoholismiin mulla ei valitettavasti ole, sen hoito on vaikeaa ja kallista ja tulokset usein todella huonot. Mun yksi tuttavani oli joskus päihdeklinikalla Vaasassa useamman kuukauden ja lopulta kuitenkin pullo päätyi viemään häneltä hengen. Se on ihan liian surullisen kuuluisa tarina ja mikään ongelmahan ei hoidu sillä, että suljetaan silmät ja pyyhitään ongelma pois yhdinkeskustasta, mutta tällä hetkellä muut menevät kuitenkin heidän ehdoillaan. Ei tätä penkkiratkaisua varmaan olekaan tarkoitettu ongelman lopulliseksi raktaisuksi, vaan väliaikaisratkaisuna tekemään kaduista hieman turvallisemmat.

Mua muuten hävetti tänäkesänä kun olin tampereella. Aamupäivästä jo sellainen määrä juoppoja joka paikassa, se oli ihan hirveetä katottavaa.

Maria kirjoitti...

Entä mihin ja miten kärräisimme pois meluavat ja syljeskelevät nuorisoporukat, kerjäläiset ja busseihin etuilevat ja välillä huutamaan yltyvät mummot...

Ymmärrän, ettei huutelun kuuleminen ole millään tavalla mukavaa, mutta kyllä itse ainakin voin elää sen asian kanssa. Ehkä mulla on ollut tuuria, mutta mua eivät ole alkoholistit pahemmin mihinkään vuorokauden aikaan pelottaneet (lähinnä "ne muut" hiipparit), mutta toisaalta olen liikkunut lähinnä ihan ydinydinkeskustassa. Musta tuntuu kuitenkin paljon pahemmalta ajatukselta, että aletaan keksiä keinoja, miten päästä tietyistä ihmisryhmistä eroon, tai ainakin saada lykättyä ne johonkin, josta eivät näy ja kuulu... Heidän äänensä kun nyt ei muutenkaan yhteiskunnassa ole mitenkään edustettuna muutoin kuin viranomaisten kautta.

Kaipa ajattelen, että ainakin jos siellä häiritsevät ihmisiä keskellä kansaa, kansan on pakko muistaa ja noteerata heidän olemassaolonsa, ja ehkä kiinnostua siitä, miten alkoholiongelmia saataisiin ehkäistyä ja autettua ihmisiä, joilla on ongelmia. Lienen turhan optimistinen.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.finnkino.fi/Event/298858/

Oletko kuullut kyseisestä leffasta? Heti kun kuulin tuosta, ajattelin, että tämä voisi olla sellainen leffa mistä tykkäät! :)

Maria kirjoitti...

En muuten ole kuullut, kiitos vinkistä! :) Idea kuulostaa ovelalta, tulee etäisesti mieleen Children of Men, mutta vain etäisesti. Vähän tuo Justin Timberlake pääosassa pistää epäilyttään (Cillian Murphy sivuroolissa taas vakuuttaa vähän enemmän :D), mutta toisaalta ohjaajan Gattaca oli ihan vaikuttava. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei ei liity ihan aiheeseen, mutta oletkos nähnyt jo Pasilan piraatteja käsittelevän jakson? Jos olet niin mitäs tuumit siitä?

Maria kirjoitti...

Katsoin sen Areenasta tuossa vajaa viikko sitten! :) Imho se jakso oli vähän liikaa aidalla keikkumista, yritettiin vähän miellyttää sekä piraatteja, että nykyisen tekijänoikeuden puolustajia, eikä siinä oikein tullut sanottua tai kommentoitua mitään erityisen nasevaa tai kekseliästä, siinähän enimmäkseen esiteltiin näitä pahimpia väärinkäsityksiä ja herjoja. Siis niitä, mitkä mulla ainakin tursuaa jo aivoista ulos. :D Mä luulen, et aiheesta olis voinut saada aikaiseksi hauskempaakin Pasila-settiä, mutta pitää kai olla iloinen siitä, että teema ylipäätään päätyi sarjaan. ;) Ja että Kyösti Pöysti on myös hirveä warettaja ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...