18.11.2011

Twin Peaks

twin peaks gold box 1

Olen saanut vihdoin aikaiseksi katsoa kulttisuosikkisarja Twin Peaksia, joka muuten on David Lynchin ja Mark Frostin käsialaa. Tunnustan, olen ollut anteeksiantamattomalla tavalla sivistymätön, enkä ole ollut myöskään tietoinen Lynchin osallisuudesta, vaikka varmaan esimerkiksi mies on siitä minulle maininnut.

Ei kyllä suotta ole ylistetty tätä sarjaa: tunnelma on uskomaton, juoni ihanan salaperäinen ja outo, surrealistinen lienee sana, jota haen, kuitenkaan huumoria unohtamatta. Hahmot ovat monimutkaisia ja kiinnostavia, eikä vastauksia jaeta liian auliisti. Tunteet välittyvät vahvasti, eikä niiden esittämistä sivuuteta tai lyhennellä.

twin peaks gold box 2

Kuitenkin kakkoskaudella huomioni on selkeästi herpaantunut sen jälkeen, kun Laura Palmerin murha on ratkennut - ja jotenkin myös hahmoista on hiljalleen tullut vähän mielenkiinnottomampia. Ei kuitenkaan tulisi mieleenkään lopettaa katsomista kesken, sen verran Kyle MacLachlanin esittämän agentti Cooperin hahmo kiinnostaa, kuten myös hahmolle läheisimpien tyyppien kohtalo. Olenkin iloinen siitä, että vaikka sarja sai nopeasti lopetustuomion murharatkaisua seuranneiden pudonneiden katsojalukujen takia, fanien uskollisen ruinauksen ansiosta sarja kuitenkin esitettiin kakkoskauden loppuun asti.

Katsokaa, jos mahdollisuus tulee!

Tässä vielä Twin Peaksin teemamusiikkinakin toiminut, ihanan kaihoisa biisi Falling Julee Cruisen esittämänä.

6 kommenttia :

Anne kirjoitti...

Twin peaks on ollut mun suosikkisarjoja jo pitkään. Muistan siitä aina ne pöllöt, ne oli pelottavia!

Maria kirjoitti...

Joo, ne jääny mulleki mieleen, kun lapsena näin vähän tota sarjaa joskus kun illalla kukuin... :) Ja se jättiläinen!

Anonyymi kirjoitti...

Twin Peaksissä ollut instrumentaaliversio oli parempi. Hieman ikävä tietysti sanoa laulajalle, että sun vokaalit pilaavat kappaleen.

Maria kirjoitti...

Molemmissa puolensa ja puolensa, imho :)

noora kirjoitti...

Oon aina halunnut katsoa tuon sarjan kokonaan, mutta toistaiseksi en ole koskaan nähnyt yhtäkään jaksoa. Tämä kauhea aukko sivistyksessä täytyy korjata ja pian! :)

Maria kirjoitti...

Noora, suosittelen kyllä! :) Se on kyl ihan jotain muuta kuin mitä mä ainakaan oon nähnyt, samaan aikaan kepeää, mutta synkkää ja sydäntäsärkevää, outoa ja niin arkipäiväistä. Ja tietysti tollanen kasarin loppu - ysärin alku näkyy vaatteissa ja hiuksissa ja meikkeissä, sitäkin on hauska katsella. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...