11.10.2011

Everything is a RemixTsekatkaas muuten tää: Everything is a Remix on tällä hetkellä kolmiosainen sarja, jossa havainnollistetaan tutuin esimerkein eri kulttuurin ja tieteiden aloilta, miten kopioiminen ja ideoiden kierrättäminen toimii koko ajan uuden pohjana. Miten esimerkiksi ilman jo käytettyjen ideoiden uudelleenhyödyntämistä monia suurimmista kassamagneeteista ei edes olisi. Tämä on hyvin oleellinen pointti, kun puhutaan siitä, pitäisikö tietoa/informaatiota/ideoita voida omistaa ja lukita pois muiden käytettävistä, ja onko kopiointimonopoli aka tekijänoikeudet ihan ajan tasalla tällä meidän digitaalisella aikakaudellamme.

Yllä oleva jakso on numero kaksi, joka käsittelee erityisesti elokuvia. Jakso kestää noin kymmenisen minuuttia, joten mistään kovin pitkästä jutusta ei ole kyse. :) Kannattaa muuten pysyä linjoilla vielä lopputekstienkin jälkeen, siellä on vielä useampi minuutti juttua Quentin Tarantinon elokuvasta Kill Bill.

Sarjan on luonut Kirby Ferguson, ja sarjan neljäs osa ilmestyy tänä syksynä. Tsekkaa toki myös sarjan kotisivut osoitteessa http://www.everythingisaremix.info/

P.s. Antbioottikuurilla muuten ollaan - josko tää sairastaminen vihdoin loppuiskin joskus. Kiireen, sairastelun ja yleisen väsyneisyyden takia jää kyllä huomenna Elle Awardsit välistä. :( Vähänkö harmittaa! Mutta ei voi mitään. Kun ei veny niin ei.

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...