17.10.2011

Drive

Image and video hosting by TinyPic

Käytiin miehen kanssa Finnkinon Superpäivillä katsomassa Drive. Drive on aika varmasti tyylikkäin ja mielenkiintoisin toimintaelokuva, mitä on hetkeen nähty. Jos Fast and the Furious -saaga on jättänyt kytevän epäluulon autoleffoja ja niiden päähenkilöitä kohtaan, niin kannustan jokaista haastamaan ennakkoluunsa ja tsekkaamaan Nicolas Winding Refnin ohjaaman Driven. Elokuva kertoo tyypistä, joka päivisin tekee autostuntteja elokuviin ja öisin toimii luultavasti parhaana pakokuskina ikinä. Kuvoihin tietysti liittyy myös nainen.

Yksinkertaisesta ja jopa vähän geneerisestä asetelmastaan huolimatta leffa on toteutettu tavallisuudesta ja kliseistä poiketen, kuvaus on tyyliteltyä, toimintapätkiä ei venytetä liikaa, eikä huomio juurikaan herpaannu hitaistakaan kohtauksista huolimatta. Jotkut kohtaukset jopa vaikuttavat pysähtyneiltä, tai pysäytetyiltä, ja katsoja huomaa pinnistelevänsä, jottei räpäyttäisi silmiään. Välillä tuntuu, kuin olisi tuijotuskisassa päähahmon kanssa. Leffa siirtyileekin vähän väliä toiminnan ja jännärin välimaastossa. Sitten taas, jos etsii sitä tavanomaista ryskettä ja räminää Vin Dieselin messissä, kannattaa ehkä suosiolla jättää tämä pätkä väliin, vaikka traileri ehkä sellaista lupaileekin. Muutama mojova väkivaltarysäys elokuvasta löytyy, ja siksi sillä onkin ikärajana K 18.

Tsek se traileri:

Niin, että tämä ei kyllä ole se koko totuus sitten. :D

Image and video hosting by TinyPic

Kasariviboja tihkuvaa leffaa tähdittää Ryan Gosling, jonka elokuvia (The Notebook, Fracture, Crazy, Stupid, Love) en jostain syystä ole tullut aiemmin nähneeksi yhtäkään, mutta voin sanoa, että tulen aika pian katsomaan ne. :D Ehkä se on leveitä hartioita peittävä skoprioni, ehkä siniset silmät, ehkä pinnan alla kytevä vaarallisuus (no nyt mä olen taas niiiin tyypillinen nainen...) ja ehkä myös se, että Goslingin hahmossa on vähän samaa näköä omaan mieheen, mutta jokin tässä hahmossa pyyhkäisi jalat alta.

Image and video hosting by TinyPic
Voisin ehkä haluta tuollaisen skorpionitakin. O_O Ja tuo hissikohtaus kummittelee mun mielessäni...

Toisaalta Goslingin nimetön autoilijahahmo on myös paitsi vaikeaselkoinen, välillä suorastaan... Ei sille ole edes sanaa. Huvittava? Hämärä? Hahmo puhuu erittäin vähän (eikä siis onneksi heitä yhtäkään one-lineria!), mutta hymyilee sitäkin enemmän, tai ainakin leffan alkupuolella tuntuu siltä. Se on todella karmivaa, koska alusta asti on myös selvää, että nyt ollaan tekemisissä todella kylmäpäisen ja laskelmoivan kaverin kanssa. Kun tyyppi on keskellä toimintaa, ilme ei värähdäkään, ei mihinkään suuntaan. Kontrolli on täydellistä.

Oikeastaan hän hymyileekin samalla tavalla: värähtämättä, hallitusti. Se ei tietenkään tarkoita, että tyyppi olisi mitenkään tönkkö. En tiedä tarkkaileeko kukaan muu tällä tavalla hahmojen ilmeitä ja ruumiinkieltä, mutta itse huomasin kiinnittäväni huomiota siihen, miten huolellisesti rakennetuilta eleet ja katseet vaikuttivat. Se hymykin tuntuu juuri sillä tavalla keinotekoiselta, että katsojalle tulee todella epävarma fiilis näissä moninaisissa ruudulla tapahtuvissa tuijotuskisoissa, ja sitä odottaa, milloin hymynaama tai tarkkaavainen ja vakava haukankatse vaihtuu vastakohdakseen. Toisaalta se on myös aidosti hellyyttävää - näette sitten miksi. Mielessä tosin kävin sekin, onko hahmolle mahdollisesti kirjoitettu aspergerin syndrooma, mutta se nyt ei oikeasti liity mihinkään.

Joka tapauksessa, suositellaan Drivea kaikille toiminta- ja autoleffojen ystäville, Gosling-faneille, kasarivaikutteista diggaaville ja yleisesti ottaen visuaalisesti ovelista elokuvista pitäville. Myös leffan oivaa soundtrackkia on kehuttu runsain mitoin. Drivella on tällä hetkellä 8.3 pistettä IMDB:ssä. Se voitti Cannesin filmifestivaaleilla parhaan ohjaajan palkinnon ja oli ehdolla Kultaisen palmun saajaksi, tosin senhän sitten vei Tree of Life. Pitäisi sekin kyllä katsoa.

Kertokaa, jos olette nähneet leffan, ja kertokaa, mitä mieltä olette olleet!

Image and video hosting by TinyPic

Kuvat via Bold Fims

P.s. Lols Ron Perlmanin hahmolle tässä pätkässä. :D Sons of Anarchy -sarjan roolin jälkeen tää oli nyt ihan puhdasta läppää. x)

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Drive oli kyllä mahti. Ja Gosling, nams! Kannattaa tsekata tyyppi etenkin half nelsonissa (oli oscar-ehdokkaana roolistaan) ja lars and the real girlissä. Ja no, tietty notebookissa, vaikka en varma ookkaan iskiskö ihan sun makuun. ;)

Ootko muuten tutustunut muihin tamperelaisiin bloggaajiin? Nataan, Nelliinaan, kaikkimitärakastinEevaan jne.?

Maria kirjoitti...

Kyllä Goslingin takia voi kattoa kaikenlaista matskua :D

Oon tutustunut tamperelaisiin bloggaajiin (jotka ovat tällä hetkellä jopa niitä läheisimpiä ystäviäni) Nooran elämää -Nooraan, Silmänlumetta-Maijaan, Evil Dressmaker -Rhiaan ja muutamaan muuhunkin blogin kautta tutuksi tulleeseen tyttöön, jotka ovat sitemmin jättäneet bloggailun vähemmälle. :) Kesäisissä puistomiiteissä on tullut sitten tavattua muitakin ja myös muualta kuin Tampereelta kotoisin olevia, ihkuja tyttöjä, joiden kanssa niin ikään on tullut ystävystyttyä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...