22.10.2011

Contagion, päivän asu ja autoilijoiden satelliittipaikannus

crowness1

Käytiinpä tuossa eilen elokuvissa katsomassa Contagion. Ovela leffa, hyvin soderberghmainen. Hyvin realistinen, uskottava ja sitä kautta karmiva, ei liian alleviivaava tai hollywoodmainen. Kannattaa tsekata, jos pitää Steven Soderberghin elokuvista, kuvauksista yhteiskunnan romahtamisesta ja ylipäätään tautileffoista. :D Kannattaa muistaa myös Wolfgan Petersenin ysäriteos Outbreak, joka sitten onkin paljon melodramaattisempi, mutta koska ebolamainen virusjuttu, niin pop.

Asuna toimi Vilan halkiohame, All Saintsin hurjan paksu, vähän ylisuuri, pehmoinen villatakki ja mielenkiintoisena yksityiskohtana Ann Demeulemeesterin vyö. Asusta löytyy myös ah niin trendikäs poolokaulus, mikä on kyllä kylmällä säällä hyvin kätevä juttu. Kuvista kiitos miehelle. Satun muuten tykkäämään tuosta hameesta niin paljon, että harkitsen jo niiden hamstraamista kaapin perälle. Jos en nyt kuitenkaan...

crowness2
Villatakki - All Saints, paita - Filippa K, hame - Vila, laukku - Zara, kengät - Vagabond, kello - Michael Kors, vyö - Ann Demeulemeester
crowness4
crowness5

Jos ette ole olleet kartalla, niin kohta voitte olla: Piraattipuolue kritisoi liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) kummallisia ja huolestuttavia suunnitelmia seurata autoilijoita satelliittipaikannuksen avulla. Tarkoitus olisi käyttää paikannusta tiemaksujen kohdentamiseen, mutta kuten passien sormenjälkirekisteriäkin ollaan varmasti jo piakkoin laajentamassa rikostutkintakäyttöön sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) intoillessa asiasta etunenässä, voi olla ihan hiton varma siitä, että myös satelliittipaikannusta käytettäisiin pian muuhunkin kuin autoilijoiden laskuttamiseen. Lainaan piraattipuolueen lehdistötiedotetta:

"Kustannuskysymyksiä suurempi ongelma on järjestelmän yksityisyydensuoja. Päättäjät luonnollisesti lupaavat, että järjestelmää käytettäisiin vain ruuhkamaksujen keräämiseen. On kuutenkin ilmeinen vaara, että järjestelmää laajennetaan vaivihkaa koskemaan muutakin seurantaa.

"Esimerkiksi passien sormenjälkirekisteriä piti aluksi käyttää ainoastaan matkustusasioissa, mutta käyttö laajeni nopeasti muillekin alueille. Rekisteritietojen luovuttamisesta ulkomaillekin on puhuttu.", muistuttaa Uudenmaan Piraattien varapuheenjohtaja Lasse Kärkkäinen."

Viihdyttävintä sen sijaan oli se, kun Merja Kyllönen vastasi saamaansa kritiikkiin mm. sanomalla: "En aio antaa periksi. Kiltit tytöt eivät näissä hommissa pitkälle pötki." Geegee, ministeri tekee tästä henkilökohtaisen sukupuolikysymyksen - tärkeintä on ilmeisesti näyttää, ettei Kyllönen ole mikään kiltti tyttö, joka antaisi periksi, kun hänen suunnitelmiaan kritisoidaan.

Nyt lauantai-illan viettoon, viikonloppuja kaikille! ^^

1 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Passien sormenjälkitietojen luovuttamisesta ulkomaille ei tarvitse puhua. Prümin sopimus takaa kaikille allekirjoittajamaiden poliiseille samat tiedonsaantioikeudet kuin kunkin maan omille viranomaisille.

On myös ihme, jos joku NATO-maa ei niitä (tai pikemminkin tietokantayhteyttään) vuoda edelleen Yhdysvalloille.
Näissä maissa vaan ei ole samanlaista yksityisyyden suojaa kuin Suomessa, joten kohta puoli palloa pääsee käsiksi sormenjälkiin. (Vaikka ei tuo Suomessakaan ole hyvä.)

Arvaa kuka ei aio enää hommata passia. Toivottavasti eivät tee samaa henkilökortille, koska sitten loppuu paitsi matkustus ulkomaille (Schengen) myös mahdollisuus asioiden hoitoon kotimaassa!

Mistäköhän saisi ihmisoikeudet takaisin? Kansanedustajien leipominen naamaan ei taida auttaa. Miten nolataan julkisesti ihmiset, joilla ei ole mitään häpyä eikä ymmärrystä?

--

Kyllösmäinen käyttäytyminen on syy siihen, miksi naispuolisia poliitikkoja ei oikein oteta todesta. Tätä samaa nimittäin harrastavat muutkin. En sano, että miespoliitikot olisivat politiikaltaan sen parempia, mutta ainakaan he eivät lähde epävarmuuttaan laittamaan koko arvovaltaansa hölmön päätöksen taakse. (Vrt. Karpelan valehtelu tekijänoikeusasiassa.)

Tuntevatkohan nuo itse olevansa liian vaativassa hommassa? Siitäkö tämä johtuu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...