6.9.2011

Piraatille tuomio kunnianloukkauksesta nettikeskustelussa


Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi on tänään saanut Espoon käräjäoikeudessa tuomion Kaisa Rastimon kunnian loukkaamisesta. Rikos oli niinkin kamala, kuin Kaisa Rastimon siteeraaminen ja kommentoiminen siihen perään, että ei naurata, ja että muistakaa nyt äänestää oikein sitten. Lukekaa itse.

Tsek myös tapahtumien tarkempi kulku Paaljärven blogauksesta.
Lainaan:
"Asiassa on varsinaisesti kysymys siitä, olisinko saanut lainata Rastimon omin käsin 200 henkilön sähköpostilistalle kirjoittamaa viestiä poliittisessa keskustelussa. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan en. Näen itse tekstini poliittisena kritiikkinä, semminkin kun Rastimo oli itse ottanut viestissä mainitsemansa asiat käsittelyyn. Voitte itse tarkistaa oheisista kuvista, miten oma viestini eroaa Rastimon sähköpostilistaviestistä. Ainoa varsinainen ero on se, että omassa tekstissäni lukee lisäksi parin rivin kuvaus politiikan nykytilasta ja kehoitus äänestämään. Sain tuomion siis viestistä, joka oli käytännössä Rastimon itsensä kirjoittama."

Tsiisus. Eläköön oikeusvaltio, eläköön asiansa osaava käräjäoikeus. Tuomion kyseenalaistaminen muissa oikeusasteissa ei sekään ole niin itsestäänselvää, koska oikeuden käyminen ei ole ihan halpaa, ja häviäjä maksaa vastapuolenkin kulut. Joskus on kannattavampaa vain antaa olla, vaikka se olisikin oikeusmurha.

7 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Tää on suomessa tämmöistä, pitäisi saada edes joku piraatti ensivuonna eduskuntaan. Btw, noi Uuden Suomen linkit ei toimi.

Hanna kirjoitti...

Noi UusiSuomilinkit ei muuten ainakaan mulla toimi, vaan tulee 404.

Kaoka kirjoitti...

No huh huh. Jos tuohon suuntaan ollaan kerta menossa, niin kohta ei ihan tosissaan uskalla sanoa mitään tai keskustella mistään. Tervemenoa vaan sananvapaus! :)

Aika monta kunnianloukkaussyytettä taitaisi nuilla perusteilla tulla itse kullekin jos näitä Rastimon hengenheimolaisia alkaisi olla enemmänkin.. Keskustelufoorumit varsinkin on jänniä paikkoja.

Maria kirjoitti...

Kiitos tiedosta, linkki korjattu, nyt pitäisi toimia. :)

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti toimivat linkit kuviin:
Paalijärven viesti
Rastimon viesti
Löytyvät siis myös tuolta Paalijärven blogauksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Paalijärvi ei oikein tajunnut mistä tuomio tuli tuossa omassa blogissaan.
Tuomio tuli sen linkkitekstin levittämisestä listan ulkopuolelle.
Aivan älytöntä. Eihän kukaan ole niin tyhmä että uskoo linkin tekstiä saatika sitten linkin takaa löytyvää sivua.
Paitsi tietysti Rastimo ja käräjäoikeus.
Vituttaa.

No, Halla-ahokin sai tuomion asiayhteydestään irroitetuista tekstinpätkistä. Pahempaakin olisi pitänyt löytyä kun koko sivusto mukamas perattiin. Sitä paitsi sivustoa oltaisi voitu käsitellä kokonaisuutena. Sen sijaan valittiin harmittomin teksti, ymmärrettiin se tahallaan väärin ja tuomittiin kontekstista irroitetuista virkkeistä!
En tosiaankaan puolustele Halla-ahon kirjoittelua muuten kuin että vihdoinkin maahanmuuttoasioista edes melkein puhutaan.

Ihmetyttää vain, minkälaisista joukkotuhonta- tai väkivaltakehoituksista voisi saman logiikan mukaan Raamatun-levittäjiä rangaista. (Tämä varmaan olisi törkeää kiihottamista kansaryhmää vastaan, rikoslaki, 11. luku, 10 a §.)
Koska kirkko tunnetusti tekee tätä organisaationa, syyllisiä olisivat paitsi kirkko myös kaikki sitä tukevat tahot!

Maria kirjoitti...

Oon ihan samaa mieltä Halla-ahon tuomiosta, ja kirjoittelinkin siitä oman postauksen. http://www.heijastuspinta.fi/2009/03/jussi-halla-aho-sai-syytteen.html

Koska valtio tukee kirkkoa, tulisi myös Suomen valtio tuomita kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ;) Aikamoista vihatekstiähän se on Raamattu väärällään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...