12.9.2011

Halutaan nähdä: A Dangerous Method ja ContagionA Dangerous Method kertoo Sigmund Freudin ja Carl Jungin suhteesta sekä psykoanalyysin synnystä. Kiinnostaa, koska 1) Freudia näyttelee Viggo Mortenssen 2) leffan on ohjannut David Cronenberg. Toki myös aihe on ihan kiinnostava, vaikka Freud taitaakin olla yksi yliarvostetuimmista tiedemiehistä historiassa ikinä. Sanovat, että mikä Freudin jutuissa oli totta, ei ollut uutta, ja mikä taas oli uutta, ei ollut totta. Niin tai näin, kiinnostava tyyppi. Elokuvssa näyttelee myös Michael Fassbender (tuttu 300:sta!) ja loistava Vincent Cassel.

Valitettavasti ensi-illan ajankohdasta Suomessa ei ole tietoa, lieneekö vasta ensi vuoden puolella... Jenkeissä tämä nähdään marraskuussa.

Niinhän siinä siis kävi, että lauantaina biletettiin tyttöjen kanssa Valkeakoskella, ja sunnuntaina iski kuume. Tässäpä nyt sitten parannellaan itseä ja käytetään epätervettä olotilaa tekosyynä olla lukematta tenttikirjaa. Paljon kivempaa katsella elokuvia, tutkia tulevaa leffatarjontaa, valmistautua henkisesti Starcraft 2:n viimeisen kentän pelaamiseen (nyyh!) ja vetää hyvällä omatunnolla jäätelöä ja pitsaa. Taas. :D

Flunssaan sopiikin "hyvin" myös tämä tappavasta viruksesta kertova, Steven Soderberghin elokuva Contagion, joka tulee Suomessa ensi-iltaan lokakuussa. Olen aina kaikenlaisten tautileffojen ja yhteiskunta-hajoaa-apokalyptisesti-elokuvien suuri ystävä, mutta myös tähtikaarti vaikuttaa ihan lupaavalta. Näyttelemässä nimittäin ovat mm. Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Laurence Fishburne, Jude Law ja Marion Cotillard. Sydän kaikille muille paitsi Damonille ja Paltrowille, joita en vaan jostain käsittämättömästä syystä oikein symppaile. :DHyvät maanantait kaikille!

11 kommenttia :

Jenna kirjoitti...

Pari kaveria oli tiedostellut Finnkinolta tuosta Dangerous Methodista ja maahantuojan mukaan leffa ei ole tulossa Suomessa lainkaan teatterilevitykseen. :S

Kiinnostavilta vaikuttavat kyllä molemmat elokuvat!

Maria kirjoitti...

Siis MITÄ! :O Miten voi olla! Noh, kaipa mä sit tosiaan en vaan anna rahojani Finnkinolle. -.-

Anonyymi kirjoitti...

! Ei teatterilevitykseen??
Ei sitten. Onneksi meillä oli esim. Kauhea kankkunen 2.
/Hannele

Maria kirjoitti...

Jännä kyllä sinänsä tosiaan... Sitten kuitenkin meillä oli Gaspar Noën Enter the Void, joka nyt on aika pienemmän yleisön juttu kuin Cronenberg, Keira Knightly ja Viggo Mortenssen... Ja sieltä jopa tyypit käveli ulos teatterista, tässä ei varmaan sitä ilmiötä olis niinkää. :D Siis en voi käsittää.

Maria kirjoitti...

Mutjoo, onneks täs nettiaikakaudella ei oo varsinaisesti ongelmaa ton leffan näkemisen kans. ;) Jos Finnkino ei halua meidän rahoja, niin ehkä sit myöhemmin joku leffavuokraamo haluaa, tai viimeistään sitten Amazon aikanaan... Mutta kovin sääli, ettei ole mahdollisutta nähdä mahdollisesti kiinnostavaa leffaa valkokankaalta.

Tomi kirjoitti...

Psykoanalyysi on sen verran tuubaa, että on hyvä vain, että Freud elokuvaa ei Suomessa nähdä.

Maria kirjoitti...

Tuubaa ne katastrofielokuvatkin noin esimerkkinä on :D

Anonyymi kirjoitti...

Joopa, jos teattereista jätettäisiin pois kaikki elokuvat joiden aihepiirissä olisi "tuubaa", niin kyllä olisi ruudut pimeinä:D
/Hannele

p.s. Oletan, että kyseessä on siis Freudista ja Jungista kertova pätkä, ei mikään analyysin ylistys.

Topi kirjoitti...

Arvasin, ettei Dangerous Methodia tule elokuvateattereihin. Ehkä sitten DVD- tai BD-levynä.

Olen huomannut joitakin leffoja, jotka ei tullut elokuvateatterina vaan levyinä. Myös olen huomannut, ettei levyjä jostain syystä ole myytävänä tälle aluekoodille, niin toisenlaisia kanavia pitkin oli pakko etsiä.

On se niin murheellista, että edes tekstityskielelle ei saada. Suomi olisi voinut rakentaa loistavan myyntikanavan, mutta sitten nämä lobbarit pilaavat aina kaiken.

http://blog.starwreck.com/2011/05/28/kuluttajat-mita-haluatte-digitaaliselta-mediakaupalta/

Mark kirjoitti...

Kävin katsomassa 19.9 Contagion IMAX version Albany, NY.
Vaikka taas vanha teema "virus", tämä oli kyllä ahdistava kokemus. Ei paljoakaan amerikkalaista "pelastetaan koko maailma" meininkiä. Lähes sama fiilis poistuessa kuin Schindlerin listassa!

Maria kirjoitti...

Mark, kuulostaa siis tosi lupaavalta! Pakko nähdä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...