9.8.2011

Yöllistä

saara with tv bw tinted 4

Luontokuvasin eräs yö Saaraa telkkarin äärellä. Varsinainen nokturnaalinen olento. Jotain soittopelejä katselee.

saara with tv bw tinted 1
saara with tv bw tinted 2
saara with tv bw tinted 5
saara with tv bw tinted 6

Kiirettä pitää, tai siis pitäisi pitää, elleivät viimeiset unelmakesän hetket yhtä kyytiä harhauttaisi huomiota ja energiaa johonkin ihan muualle. Pari lähestyvää deadlinea pitäisi jotenkin kunnialla selvittää kaiken keskellä. Jännästi tunsin myös vuosi sitten itseni kaikkein väsyneimmäksi aivan kesän loppupuolella, ja toisen kerran siinä joulun ja vuodenvaihteen tienoilla. Onko ne nää ajanjaksojen alut ja loput, jotka imevät kaikki henkiset mehut? Vaiko se, että koko ajan on tai ainakin pitäisi olla joku rauta tulessa, eikä lomakaan tunnu oikeastaan lomalta...

Olen huomannut, että irtiotot keskelle mökkimetsää tai toiseen maahan ovat olleet ehkä niistä kaikista rentouttavimpia, ehkä siksi, että siinä maisemat ja tekemiset ovat olleet niin totaalisen erilaisia, kuin mihin on tottunut. Muistuttaa, että elämää on oman pään ulkopuolellakin, ja että oma pää on lopulta aika pieni paikka, joka vain tuntuu kamalan suurelta. Milloinkahan sellaisen irtioton vaan pääsee/ehtii taas tekemään. Arki tuntuu välillä kuin kahleelta, joka estää spontaaniuden, luovuuden, lähtemisen ja tulemisen, hyvin tarpeellisen maleksimisen, uuden näkemisen ja oppimisen, koska ei ole vaan aikaa.

Tai ehkä mä olen vaan liian hidas mahduttamaan sitä kaikkea elämääni. Liian hidas olemaan spontaani ja luova sujuvasti ja liian hidas maleksimaan aikataulutetusti. Välillä tuntuu, etten ole ihan yhteensopiva tämän systeemin kanssa. Haen lohtua siitä, että ainakaan nämä systeemit eivät ole mitään luonnonlakeja tai kiveen hakattuja moraalitotuuksia, vaan ihmisen kehittämiä, epätäydellisiä järjestelmiä, ja kaiken sen takana, yläpuolella ja ympärillä on kuitenkin yksi ja kaikille sama universumi, joka ei ota puolia tai osoittele sormella luusereita. Se vähentää feilauspelkoa. :D

Pitäisi varmaan aloittaa jokin uusi harrastus.
Sen sijaan nyt alan katsomaan Fantastic Mr. Foxia.

6 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Nyt puit sanoiksi juuri mitä ajattelin tänään. Ei ole aikaa olla luova tai spontaani! Hyvä että ehtii ihanassa harrastuksessa käydä, ja joskus sekin tuntuu pakolta, mieluummin vain olisin. Masentaa pidemmän päälle kun pää ei ikinä ehdi tyhjentyä ja tuulettua.

Tällä hetkellä elämää vaan ei valitettavasti voi järjestää toisin :)

-m-

Sanna kirjoitti...

Onko tuo Saara-kisu sun oma kissa vai jonkun sun kaverin? (:

Maria kirjoitti...

Harrastuksissa käyminen on mullekin vähän sellanen kaksiteräinen miekka: voi tullakin sellanen tunne, että on pakkopakkopakko mennä, ja sit ei olekaan kivaa. :D Siks tykkään enemmän aktiviteeteista, joita voin itte harrastaa sillon ku ehtii/jaksaa/huvittaa. Toisaalta, olis kyllä hirveen jännää perehtyä vaikka johonkin kamppailulajiin, opetella maalaamaan öljyväreillä tai mennä aikuisbalettiin. ^^

Maria kirjoitti...

Saara on miehen äidin kissa. :)

Jose kirjoitti...

Mua ärsyttää aina se sellanen pitäisi-olotila! Varsinkin jos on kauheesti kaikkea rästihommaa eikä mikään tunnu etenevän... Ja sitten kun draivin saa päälle niin tunnit hujahtaa ohi ihan huomaamatta, kunnes tulee aika mennä nukkumaan. Miten paljon helpompaa olis jos toisinaan pystyis valvomaan vaikka 2 vrk putkeen! Siis ilman et pää on ekan 24h jälkeen jo aivan sekasin.

Olin aatellut tänään mennä treenaamaan mut päätinkin että EN MENE! Sen sijaan sain rykäistyä vaikka mitä valmiiksi, joten eipä harmita enää että tänään on vaan nököttänyt koneella. :)

Maria kirjoitti...

Joskus kyllä harmittaa tosiaan se, että joku nukkuminen tai joku ruokakaupassa käynti meinaa tulla niiden hyperrupeamien tielle :D Ihan viimeksi muistan lukeneeni koko päivän erittäin tehokkaasti tenttikirjaa ja tätä jatkui sinne yönkin puolelle - sitten alkoi ärsyttää julmetusti se, että pitäs varmaan nukkuakin, perkele. :D Toisaalta, näinä aikoina mun ongelma on pikemminkin se, ettei meinaa hommat kulkea, työhön on hankala tarttua ja kaikki kiinnostaa enemmän kuin se minkä "pitäisi". :P Sitten taas toisaalta, samalla kun edessä on taas alkamassa uusi lukukausi, tuntee olevansa jo nyt ihan kurkkua myöten täynnä about kaikkea.

Onneks muuten ehkä täs talven aikana tulee yks juttu, minkä avulla voin irtiottaantua melkein millon vaan. :D Nimittäin DIABLO III! Wowittaminen on aika tehokkaasti taas jäänyt, joten uusi ja odotettu, loistava peli eskapistisiin ja hartioita jäykistäviin terapiasessioihin on ihan tervetullut. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...