5.8.2011

8 Mile


Tänään kannattaa katsoa Mtv3:lta klo 22.35 tuleva 8 Mile, jossa näyttelee Eminem. Artisti yllätti aikoinaan allekirjoittajan aika täydellisesti näyttelijänlahjoillaan (odotukset eivät tässä kyynisellä olleet kovin korkealla...), ja leffa oli muutenkin aika oivallisen hyvä. Se kertoo Jimmystä / B-Rabbitista, joka asuu Detroitissa varsin kurjissa ja köyhissä oloissa ja yrittää kerätä arvostusta räpäytystaisteluissa, haaveenaan myös laulajanura.

Ilahduttavasti 8 Mile ei ole mikään alleviivattu tuhkimotarina, ja vaikka ei voi olla ajattelematta, että tässä kerrotaan Eminemin itsensä menestystooria (vaikkei se sitä ole, vaan pikemminkin keskivertoräppärin tarina), loppu jättää avoimeksi sen, miten kaikessa lopulta käy. Leffa ei lopu salamavalojen räiskeeseen, komeaan lukaaliin ja levytyssopimukseen, vaan pimeään kujaan ja yhtä rähjäiseen miljööseen kuin koko muukin leffa. Tämä kuuluu niihin elokuviin, joita tuppaan katsomaan aina, kun se vain telkkarista tulee, vaikka se olisikin jo moneen kertaan nähty. Jokin siinä on niin sympaattisen kannustavaa, vaikka liikutaankin aika lohduttomissa maisemissa ja ihmiskohtaloissa.

8 Milessa näyttelee muuten myös edesmennyt Brittany Murphy.

Ylläoleva musavideo on Eminemin Lose Yourself, joka toimii tunnusbiisinä ehkä parhaana trailerina leffalle. Voitti muuten se jopa parhaan biisin Oscarin. (Jos joku diggaa mieluummin versioista, joissa parit kirosanat on sensuroitu tyhjällä pätkällä, ei kannata kuunnella tätä. -.-) Tilaisuuteen tarttuminen ja oma aktiivinen yrittäminen epäonnistumisista huolimatta ovat Lose Yourselfin teemoina, ja vaikka en olekaan mikään "sä voit tehdä IHAN mitä vaan kun sä vaan HALUUT ja TEET TÖITÄ tarpeeks kovaa" -mantraaja, tämä biisi motivoi mua ihan sikapaljon. Vaikka mulla on rajoitukseni, joille en nyt vaan voi mitään, mä voin eniveis tehdä parhaani sillä mitä on.

Pojot Eminemille.

3 kommenttia :

Maria kirjoitti...

Suomennos by Paleface, btw. o/

Hanna kirjoitti...

En ole ikina ennen tormannyt keneenkaan, joka olisi tuosta elokuvasta tykannyt. Taa oli yllattava postaus. Ja omasta mielestani jos joku kusee enemman kuin tuo leffa itse, ne on ton palefacen suomennokset - vaikka kova yritys silla oli. Oon vahan sanaton, kun en tiennyt, etta tasta leffasta voi joku tykatakin. :D

Maria kirjoitti...

Tykkäähän jotkut Sinkkuelämää-leffoistakin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...