21.7.2011

The Shield loppui


The Shield - Lain varjolla
loppui Nelosella eilen. Pidän aiemman arvioni voimassa: kyseessä todellakin on maailmankaikkeuden paras sarja, ihan joka suhteessa. Helppoja vastauksia ei ole, turruttava feel good loistaa poissaolollaan ja moninaiset tulkinnat ovat aidosti mahdollisia. Kerrankin myös sarja, josta ei vaan voi tylsästi päätellä perinteisten konventioiden mukaisesti mitä tapahtuu seuraavaksi, tai miten homma loppuu.

Se on tavallaan kuin todellinen elämä: ei niin yksinkertaista tai mustavalkoista, ja tässä harmaansävyt eivät tosiaankaan ole mitään ympäripyöreää kuorrutetta, vaan valinnat ja ratkaisut eri puolineen ja seurauksineen katsotaan loppuun asti. Tai ei, ei aivan loppuun asti, koska se olisi liian helppoa. Liian selittävää ja alleviivaavaa. Todellisuudessa ei ole moniakaan selkeitä loppuja tai alkuja. Juuri tästä monenkirjavuudesta ja joka suuntaan haarautuvasta moniselitteisyydestä minä pidän.

En halua kuulostaa suinkaan elitistiseltä, joten totean, että toki tämä on vain omiin preferensseihini ja persoonaani istuva arvio, ja minäkin nautin kyllä monenlaisesta kerronnasta, myös paikoitellen siitä läpeensä ennalta-arvattavasta. :D Ei pidä suinkaan aliarvioida huonojen vitsien viihdearvoa tai romanttisen höttökomedian puhuttelevuutta omalla (tai muiden) kohdalla.

Mutta, Michael Chiklis on ihan huima tyyppi.

The Shield
on saanut IMDB:ssä 8,9 pistettä. Että jos haluatte katsoa hyvän sarjan, katsokaa vaikka tämä. Siinä on seitsemän kautta ja 89 jaksoa täyttä tykitystä.

Muita The Shieldin faneja? I know you're out there! ;)

C360_2011-06-30 12-34-41

Ylin kuva via Dunkirkma.net

9 kommenttia :

Paholaisen Asianajaja kirjoitti...

Fanitan. Ja haluan Shanen punaisen nahkarotsin.

Maria kirjoitti...

Juuri viimeisen jakson aikana kommentoin, miten Vicilläkin on hieno nahkatakki. ;)

Mr.Curwen kirjoitti...

Miten voit tykätä mistään enemmän kuin Dexteristä? Täh.

Maria kirjoitti...

Oletko katsonut Shieldiä? ;)

Samuel kirjoitti...

Hmm. Shield ei ole tuttu, mutta alkoi kyllä kiinnostamaan kun kuvailit että juoni ei ole mustavalkoinen tai ennalta-arvattava. Olen nimittäin yhä enenevässä määrin alkanut turhautua niin tv-sarjoissa kuin kaikissa muissakin fiktiomuodoissa siihen, että pystyn arvaamaan juonenkäänteet jo monen nurkan takaa, koska kaikki käsikirjoittajat ovat käyneet saman koulun.
Yhtä ärsyttävää on se, että käsikirjoittajilla on ollut selkeä näkemys siitä ketkä hahmoista ovat oikeassa tai väärässä, ja sitä käsitystä alleviivataan katsojallekin.

Jos The Shield siis nimenomaan poikkeaa tuosta, niin täytyy ehdottomasti tutustua siihen. :)

Maria kirjoitti...

Mun mielestä asia on aika pitkälti juuri näin Shieldin kohdalla, ja siis mua kans ärsyttää ihan kyllästymiseen asti se, että sarjat ja leffat noudattaa niitä tiettyjä kerronnan kaavamaisuuksia ja sääntöjä, joista voi pahimmillaan jo ihan alusta kohtuullisen helposti tulkita mikä se lopputulema on. :D Katoaa kaikki jännitys siitä miten tässä käy, ja jos kerronta ei edes tee siitä matkasta kohti vääjäämätöntä mitenkään mielenkiintoista tai puhuttelevaa, sitä sitten haukotteleekin vaan kaikelle... :D Että kannattaa ehdottomasti kyllä tutustua! :)

Maria kirjoitti...

"Vic Mackey (Michael Chiklis), who leads the police strike team in the grisliest sectors of East Los Angeles, jury-rigged the rules so aggressively, and so often based on nothing more than his own self-interest, that he left the Jack Bauers and Dirty Harrys to seem like hospital gift shop volunteers. "

http://www.nytimes.com/2008/11/26/arts/television/26shie.html

;)

Duussi kirjoitti...

Kyllä, Shield on PARAS. Mun ja hepun ehdoton yhteinen suosikki, jäätiin koukkuun silloin vuosia sitten heti ekasta jaksosta. Oli myös ihanaa kun pystyi nyt viimeisen jakson jälkeen olemaan tyytyväinen siihen, miten sarja lopetettiin - edelleen jäi sopivasti katsojan pureskeltavaksi.

Shanen kohtalo kyllä melkein pani itkettämään. :(

kimhaldin kirjoitti...

Mun mielestä viimeinen kausi äityi liiankin angstiseksi. Lisäksi siitä puuttui Forest Whitakerin maanisuus ja mun suosikkihahmo Lem. Olihan siinä toisaalta melkein shakespeareläistä tragediaa kun niin moni kuolee tai tulee pidätetyksi.

Ja Michael Chiklis on hämmentävän muuntautumiskykyinen. Jos oot seurannut joskus Kuumaa piiriä...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...