17.7.2011

KC Professional Color Mask

romance with the chemicals 5

Aurinko ja kostea sää ovat tehneet värjättyjen hiusten kanssa elämisen vähän vaikeaksi. Paahde polttaa ja kuluttaa väriä (joku fiksu ei ole tänäkään vuonna tajunnut hankkia uv-suojaa tukalleen eikä hoksaa edes pistää hattua päähän aina ulkosalla ollessa), ja kuuman kostea sää vetää hiuksen niin kiharaan, että sitä saa olla melkein joka päivä korjailemassa GHD:n kanssa. Normaalisti siis suoristan hiukset 1-2 kertaa viikossa, tukanpesusta riippuen.

Tumma värini onkin haalistunut nopeammin kuin normaalisti, mutta silti tarkoitukseni on sinnitellä mahdollisimman pitkälle loppukesään parturikäynnin kanssa. Bongasin eräältä hiusfoorumilta vinkin KC Professional Color Mask -hiusnaamiosta, ja olin iloisesti yllättynyt, kun tuotetta löytyi Tampereelta helposti niin Stockmannilta kuin Kalevan Prismastakin. Ja Hervannan Duon kampaamosta, ellen väärin nähnyt ohikulkiessani. Mukaan nappasin lopulta tummimman sävyn, Coffee. Hintaa pötikällä on noin 16 euroa.

romance with the chemicals 6

Ideana Color Maskissa on siis se, että se on periaatteessa hoitoaine, hiusnaamio, jossa on runsaasti väripigmenttejä ja hoitavia ainesosia. Naamio levitetään hiuksiin samalla tavalla kuin hiusväri, annetaan vaikuttaa muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin tai pitempään, huuhdellaan ja tadaa, pigmentit ovat tarttuneet tukkaan. Kyse ei kuitenkaan ole mistään kestovärjäyksestä, ja väri lähteekin seuraavassa pesussa tai parissa.

Olin vähän huolissani tuotteen kokeilemisesta luettuani Color me -blogin Ian huonosta kokemuksesta, mutta vakuuttelin itselleni, että tummassa tukassa epätasainen levitys ja sävyerot eivät ole niin justiinsa. Tässä siis suunnilleen tuo alkutilanne, josta lähdin liikkeelle, kenties todellisuudessa vieläkin haalistuneempana:

before mask
Ja tähän tultin:
romance with the chemicals 7

Ero on selkeä! Coffee taittoi väriäni selkeästi kylmempään ja tummensi sitä jonkin verran. Tietynlaisessa valaistuksessa tukkani näyttää suorastaan mustalta! Myös kiiltoa tuli luvatusti jonkin verran, mutta toki tukka on edelleen vähän kuivannäköinen, luonnonkihara kun on muutenkin. Salama tosin tekee kuviin vaikutelman suorastaan harmaasta tukasta, todellisuus ei aivan noin kärsineen näköinen ole. Olen siis tyytyväinen lopputulokseen, tämän ansiosta kestän odotella seuraavaa varsinaista värjäystä himppasen pidempään. Epätasaisuuksia luultavasti on, mutta tummassa tukassa ne eivät varsinaisesti pistä silmään, ainakaan omaan silmääni. Toisaalta olen aina pitänyt raidoistakin, joten mitä elävämpää, sen parempi vaan. :D

Ja miten tähän pääsin? En ole koskaan värjännyt tukkaani itse, joten ei ole hajuakaan siitä, miten värjäys oikeasti ja oikeaoppisesti tapahtuu. Tein nyt niin, että pesin tukkani tehokkaasti shampoolla. Kahdesti. Kuivasin pyyhekuivaksi. Sitten tein päähäni keskijakauksen, laitoin käteen kumihanskat (koska oli varoiteltu pigmenttien värjäämisestä), purkista tavaraa käteen ja aloin vain levitellä sitä tukkaan käsilläni, en siis minkäänsortin siveltimellä, takahiuksista aloittaen. Takaa siksi, että siellä kuulemma hius on kaikkein terveintä, ja sinne kestää siis pigmenttien jymähtäminen kaikista kauimman aikaa.

Levitin töhnää aika reippaasti päänahkaa myöten sen toivossa, että pigmentit vähän auttaisivat myös juurikasvuun. Lopulta kääräisin tukan yhdeksi mytyksi päälaelle, laitoin päähän suihkumyssyn ja annoin hautua. Olen aiemminkin muhituttanut hoitoaineita ja hiusnaamioita myssyn alla, joten tämä kohta oli tuttua.

romance with the chemicals 8

Odottelin noin puolisen tuntia, vaikka aikaa saattoi lopulta mennä kauemminkin, ennenkuin huuhtelin töhnän pois huolellisesti. Pitkällä vaikutusajalla toivoin minimoivani riskiä siitä, että pigmentit eivät ehtisikään tarttua hyväkuntoisiin hiuksiin, mutta huutaisivatkin olemassaoloaan huonokuntoisista. Tiedä sitten oliko se ratkaiseva tekijä, mutta lopputulos on, kuten sanottua, erittäin tyydyttävä. :D Jopa juurikasvu taittui kylmempään, ja ehkä ihanihan vähän tummeni.

Mustaa lähentelevä lopputulos on siitä hauska, että en uskaltaisi ikinä värjätä tukkaani mustaksi, koska pelkään, että jos sitten haluaisinkin siitä eroon, homma olisi haastavaa verrattuna vähän vaaleampaan. Väri, joka lähtee parissa pesussa onkin siis taivaanlahja.

Vähän jäin miettimään sitä, olisiko kuitenkin sävy Cocoa, keskiruskeille hiuksille tarkoitettu ruskea, ollut kuitenkin jotenkin luonnollisempi sävy tukalleni, mutta toisaalta, jos vaihtelua ilmeeseen saa näin helposti, antaa mennä. Kyllähän se siitä nopsaan taas haalistuu. Tosin jos ei halua sitä, niin sitten vain läträä tämän kanssa vähän lisää.

6 kommenttia :

juskan kirjoitti...

Itse olen käyttänyt nyt noin vuoden päivät saman sarjan Pepper-sävyä punaisiin hiuksiini ja se taitaakin olla salaisuuteni, että hiukset pysyvät niin punaisina kuin ne nyt ovat. Aivan mainio tuote :)

Pia kirjoitti...

Mä en edellenkään ymmärrä et miten sun hiukset pysyy suorana noin hyvin! Mulla on kans luonnonkihara eikä se oo ees yhtä kihara kun sulla. Joka päivä on pakko suoristaa vaikka käytän suoristussuihketta. Syksyt on helvettiä, kun tukka kihartuu kosteuden takia. Kai pitäis vaan tottua siihen kiharaan puoleen, mut oon vaan innostunut suorasta tukasta :P

Mustasta siirtyminen vaaleampaan tai vaaleaan ei ole edes niin kamalan näköistä, kun luulis. Ite pelkäsin sitä tosi paljon, kun ryhdyin vaalennusprojektiin, mut heti tokanb raidoituksen jälkeen tukka näytti jo vaalealta :)

Maria kirjoitti...

Juskan, voin uskoa hyvin :)

Pia, on mullakin tässä helteillä, kun ilma on ollut kosteaa, ollut ongelmia, ja oon joutunut melkein joka päivä oikomaan noita pisimpiä liehukkeita... Noin muuten mä oon käyttänyt Tigi S-factorin lämpösuojasuihketta, joka on aika sellainen öljyinen, sit heitän tukkaan joka puolelle jämäkkää mattavahaa ja pikkasen hiuskiinnettä. Niillä mennään :P

Kiva juttu, et sulla meni noin kivasti toi vaaleneminen :)

Jose kirjoitti...

Kosmetiikkajuttuihin liittyen sulle ois haaste! :)

Maria kirjoitti...

Kiitos haasteesta! :)

RockQueen kirjoitti...

Itse olen käytellyt oranssinpunaiselle hiuksistolleni Mandarin-sävyä. Tajuttoman hyvä tuote, ja se värjäystulos kyllä kestää kauemmin kuin vain pari pesua! Suositelen tota kyllä lämpimästi kaikille väripäille :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...