21.7.2011

The Crow

Image and video hosting by TinyPic

Tänään kannattaa laittaa tallentavat digiboksit täydelle höyrylle, ellei unirytmi salli öistä elokuvahetkeä. Tänään nimittäin telkkarista tulee yksi suosikkileffoistani, The Crow. Ah, Brandon Lee. Virittäkää itsenne MTV3:lle tänä yönä klo 00.00!

Leffa kertoo kitaristista nimeltä Eric Draven. Eric ja tämän kihlattu, Shelley tapetaan raa'asti, mutta Eric ei ole valmis siirtymään eteenpäin. Hän palaa kuolleista kostamaan murhaajilleen, voimakkaampana kuin koskaan. Hänen rinnallaan on musta korppi, jonka sanotaan voivan kuljettaa sielun tuonpuoleiseen, tai kuten tässä tapauksessa, takaisin maan päälle.

The Crow
perustuu James O´Barrin samannimiseen sarjakuvaan, joka minultakin löytyy hyllystä. O´Barrin motivaattorina tarinan luomiseen oli käsitellä tyttöystävänsä kuolemaa juopuneen autoilijan takia.

Valitettavasti myös Brandon Lee, tuo lahjakas ja superkuuma kaveri, kuoli juurikin tämän leffan kuvauksissa, nimittäin aivan alun ampumiskohtausta tehtäessä, vain 28-vuotiaana. Koska tarinan alun kriittinen kohtaus kuvattiin viimeisten joukossa, leffa saatiin kuitenkin valmiiksi.

Valmiissa elokuvassa ei tietenkään nähdä kyseistä onnettomuutta, mutta itselläni nousee aina kylmänväreitä ajatellessani, että tässä kohtaa tuo kaveri oikeasti kuoli, eikä enää palaa kuolleista, toisin kuin näyttelemänsä hahmo... Isänsä Bruce Lee muuten koki etäisesti vastaavanlaisen kohtalon, nimittäin kuoleman nuorena (32-vuotiaana) leffakuvausten aikana. Siinäpä riittää tragediaa yhteen perheeseen...

Koko tarinahan siis oikeastaan on sekä todellisuudessa, että itse tarinana ja sen eri versioina, täynnä murhemielistä tragediaa, menetystä ja tuskaa. Se antaa omalla kohdallani tälle leffalle oman tunnelatauksensa ja merkityksellisyyden tunteen, ja tekee katselukokemuksesta aivan erityisen. On se leffa siis joka tapauksessa erinomainen, pidin siitä huimasti jo ennen kuin sain selville nämä surulliset yhteydet.

Heijastuspinta suosittelee. Ja telkkarissahan tämä oli Maikkarilla puolenyön aikaan tänä yönä!

Edit klo 21.10: The Crown on ohjannut Alex Proyas, eli sama tyyppi, joka ohjasi myös juuri arvostelemani Dark Cityn.

Image and video hosting by TinyPic

Kuvat via Beyond Hollywood, Gothic Culture ja 90s411.com

8 kommenttia :

Bubs kirjoitti...

Hienoa että löytyy myös muita ko. leffan faneja! Ja samat sävärit kuolemasta tulee tännekin, sitä vaan tulee ajatelleeksi että laittoiko Brandon itse oikean luodin aseeseen vai mistä se sinne on joutunut...erilaisia tarinoita kun liikkuu, eikä totuutta saa varmaan koskaan selville :/

simona kirjoitti...

aww, i love this movie, too! on tuesday i finally managed to find a store where they had it in stock (i didn't want to order it via amazon because of this age control thing concerning movies for adults) - it will be a present for a friend, the crow definitely belongs into everyone's movie collection.

Maria kirjoitti...

Bubs, joo, jäänyt vähän mysteeriksi tuo tapahtuma... :( Wikipedia tietää kertoa sellaisen version, että viikkoja aiemmin oli tarvittu kohtausta, jossa näytetään aseen lataaminen, ja tietämätön kuvausporukka kiireessä osti sitten vain oikeita panoksia, ja sinne jäi se yksi... Mikä sitten onkaan totuus. :/

Simona, wow, that's a cool present! I actually received my copy as a present aswell, and the original comic book I have in fact was a present too. :D I think I got both of them from my boyfriend.

Tuuli kirjoitti...

Heippa, laitoin tilaukseen tänään HTC:n Desire Z:n ja kiitänkin tässä sinua omien kokemustesi jakamisesta lafkan kännyköistä. Kiitos!

Ensi viikkoon pitäisi pureskella kynsiä ja sitten pääsen korkkaamaan uuden leluni. :) Laita ihmeessä jakoon parhaat android sovellukset ym. jutut!

Maria kirjoitti...

Hauskaa, että niistä on ollut jotain iloa, voisinkin taas tehdä jonkinlaista tilannekatsausta, kun nyt on tullut käytettyä HTC:ta jo hetken. :) Täydellinen kapistushan se ei sekään ole, mutta olen kyllä ollut tosi tyytyväinen, kun alla oli tosiaan hyvin yksinkertainen perusluuri. :)

Mohn kirjoitti...

Minäkin fanitin tätä jo ennen kuin kuulin todellisuuden karmeudesta leffan kuvauksissa. Löytyy myös DVD-hyllystä. Yksi lemppareistani.

Stazzy kirjoitti...

The Crow on kyllä niin loistava.

Jatko-osiakin sille on tehty, mutta yhden nähneenä ei voi kuin ihmetellä miksi, sen verran kuraa oli.

Maria kirjoitti...

Mohn, samiksia siis! ;) Ja tuli kyllä jotenkin aika hyytävä olo sillon, kun sai tietää noista kaikista kytköksistä tuon leffan ympärillä ja kulisseissa... :o

Stazzy, mä jopa oon kattonut sitä Mark Dacaskoksen (en salee kirjottanut tyypin nimeä oikein googletuslaiskkuudessani) tähdittämää Crow-sarjaa, ja jopa viihdyin sen parissa. :o Olin vielä nuori ja tyhmä! ;D Ei vaan, en ole nähnyt sitä nyt isompana ollenkaan, joten en osaa arvioida, miten hyvä tai huono se nyt tästä perspektiivistä katsoen onkaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...