3.6.2011

Iltalenkillä

Perjantai-iltaisen lenkkeilyn plussat ja miinukset.

+ Vähän muita lenkkeilijöitä - ei arastuta vaikka pistää tanssiksi kesken hyvän juoksubiisin!
+ Ilma on sopivan viileä rehkimiseen ja hikoiluun
+ Ilta-aurinko keskellä metsää on hurjan kaunis
+ Tulee parempi omatunto iltaoluen korkkaamisesta suihkun jälkeen

p20110603-212153

- Aivan helvetisti hyttysiä
- Lähipubin terassi demotivoi lenkkeilyä aiheuttamalla kamalan kaljanhimon
- Se helvetillinen määrä hyttysiä haluaa purra mua korviin ja korvantauksiin
- Hyttyset demotivoivat huomauttamalla olemassaolollaan, etten juokse vieläkään kovin lujaa, eikä näin ollen ole toivoakaan karistaa niitä :D

p20110603-212254

Seuraavalla kerralla taidan ensin kylpeä Offissa (jotta voin sitten tuupertua sinne metsän keskelle myrkkyhuuruissani O_O).

5 kommenttia :

Hanna kirjoitti...

Ai sullon oikeen tommoset varvasjuoksuttimet. Onko niitten kaa kauheen erilaista juosta? Mulla on jalassa jannevamma, niin en pysty juoksemaan (tai luistelemaan tai hiihtamaan etc.) tulehduttamatta jannettani, mutta oon huomannut avojaloin juostessa, ettei samaa tapahdu. Siks mua houkuttaa ihan kauheesti noi varvasjuoksukengat, mutta ne on aika hintavia siihen nahden, etten valttamatta pystyisi kayttamaan niita kuin kerran jos sitten ei juoksu luonnistukaan.

Oot nyt siis eka kenet "tiedan" jolla on noi kengat, onko sun kokemukset minkalaiset? Tuntuuko ne kevyelta ja suojaako kuitenkin pienilta lasinsiruilta sun muilta mihin puistossa juostessa voi tormata? Onko niilla vaikea opetella juoksemaan? Kuvittelen jotenkin, etta juoksutekniikan tulee olla noilla erilainen kuin muuten? Onko sulla ollut nuo pitkan aikaa, rupeeko ne haisemaan kun noissa ei kasittaakseni kayteta sukkaa kuitenkaan vai voiko ne jotenkin helposti pesta?

Sori kun nyt ahdistelen sua kysymyksilla. Sulla on muuten kiva blogi, loysin tan jonkin aikaa sitten ton nooran elamaa -blogin kautta kun siella oli lontoopostaus, jossa oli linkki tahan blogiin ja me ollaan sun kanssa kait joskus kinasteltu jostain uskontoon tai politiikkaan liittyvasta irc-gallerian yhteisoissa joku 5-6v sitten.

Maria kirjoitti...

Hei Hanna! Hauskaa, että olet löytänyt blogiini :)

Postailin ensituntuman Vibram-kokemuksiani tähän postaukseen: http://www.heijastuspinta.fi/2011/05/vibram-fivefingers-ja-paljasjalkaiset.html

Siihen tuli myös kommentteja muista vaihtoehtoisista paljasjalkajuoksuratkaisuista, kannattaa tsekata :)

Mun jalkaani Vibramit on olleet todella kevyet, ja mies kertoo samaa, eron huomaa kyllä normikenkään verrattuna. Nämä myös suojaa kyllä risuilta, kiviltä ja lasinsiruilta, elleivät ole tooodella isoja ja teräviä, tai törrötä piikkisuorana maasta pystyssä. :D Mä en myöskään ole huomannut mitään erityisiä vaikeuksia opetella juoksemaan niillä, mutta jotkut kertovat, että jalat ovat aluksi kipeytyneet, kun jalasta on aktivoitunut ihan uusia lihaksia. :P Onhan se erilaista, mutta en ole havainnut, että se vaatisi kamalasti totuttelua - mä olen oman subjektiivisen havaintoni mukaan jopa juossut iha vähän kovempaa kuin ennen :P (Voi toki olla myös vaan harjoituksen luonnollista tulosta)

Kyllähän paljasjalkakengillä askelluksen painopiste sinänsä muuttuu, JOS on ennen ollut kanta-askeltaja. Jotkuthan juoksevat jalan keski- tai etuosalla luonnostaan, tällöin ei varmaan kovin suuria muutoksia ole. Sen sijaan kanta edellä -astujat voivat joutua totuttelemaan siihen, että jalalla onkin vaivattomampaa astua keski- tai kärkiosalla. Mulle tää ei ole ollut ongelma, koska olen ennenkin askeltanut suurelta osin jalan keskiosalla, uskoisin.

Mulla on ollut nää vasta ihan viikon, joten haisuongelmista en tiedä muutakuin sen, että pesukoneessa nää voi pestä, ja että aika kuivat on jalat kyllä olleet lenkin jälkeen. Hengittävät sit varmaan tehokkaasti. :P

Mutta ihmiset on yksilöllisiä, eikä sitä oikein voi sen enempää sanoa toisen puolesta, että sopiiko jokin vai eikö sovi, valitettavasti. :(

Maria kirjoitti...

Mutta jos vielä tulee jotain kysyttävää, kysy ihmeessä! On hauskaa, jos voin olla jotenkin avuksi :)

Hanna kirjoitti...

Aa katos, mitenhan multa on menny toi postaus ihan ohi. Kiitti vastauksesta, kattelen ja harkitsen. ois ihana jos taas vois juosta!

mmm kirjoitti...

dam you are so hot woman!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...