1.6.2011

Brighton

to london and back again 2011 267

Meidän Lontoon reissussa mulle mieleenjäävin juttu oli itse asiassa Lontoon ulkopuolella. Tehtiin nimittäin toiseksi viimeisenä päivänä koko päivän reissu Brightoniin, noin tunnin junamatkan päähän rannikolle. Kaisa on ollut siellä aiemmin muutaman viikon kielikurssilla, ja luontevasti sitten likka toimikin tämän ansiosta oppaana mulle ja Nooralle. Aamulla tosiaan lähdettiin ja illalla tultiin myöhään pois.

Mä rakastuin kyllä aivan täysillä Brightoniin! Fiilis on aivan erilainen kuin Lontoossa, kuten nyt arvata saattaakin. Ihmisiä on kyllä joka puolella, mutta talot ovat vähän matalampia (ja kauniimpia!), kadut tiiviimpiä, keskustan kaikki paikat rannasta paviljonkiin, putiikkikujiin ja ostariin kävelymatkan päässä ja jotenkin tunnelma mukavasti rento.

Ja se ranta. Oi että se ranta! Mikään hienon, jauhemaisen hiekan ranta ei ole kyseessä, vaan pikemminkin muhkurainen, pyöreiden sileiden kivien kansoittama ranta. Ei näyttänyt silti pitävän uimareita tai iltaa rannalla viettäviä ihmisiä poissa. ;) Enkä ihmettele. Luonnollisesti rannan tuntumasta sai myös fish & chipsejä.

Brighton on tunnettu moninisten alakulttuurien kaupunkina, joten eiköhän mukaan pari hullua herwoodilaista mahdu, kuten tulette huomaamaan. :D

to london and back again 2011 151

Brighton Pier on rannan kiintopiste. Se on suuri laituri, jolla on ruoka- ja herkkukioskeja, matkamuistomyymälää, kahvilaa, pelihalli ja jopa tivoli, ihan loistava. Harmi vaan, ettei tullut käytyä katsomassa lähempää toista vastaavaa laiturisydeemiä, joka on palanut joitakin vuosia sitten, mutta jota ei ole vielä purettu. Vain rakennelman luuranko on jäljellä...

Seuraa kuvatulva aurinkoisesta Brightonista, jossa onnistuin jopa kärtsäämään rintakehäni. NOLOO, ja niin auringoltasuojautumiskiihkoilija kun olen. Sentään oli Camdenista ostettu hattu suojaamassa päänahkaa (ks postauksen eka kuva).

Jos koneenne kaatuu tähän kuvafloodiin, en voi kuin pahoitella. :D Koittakaa kestää, enmä kovin paljoa lopulta matkustele. ;)

to london and back again 2011 304
Huomatkaa horisontissa siintävä meri! Tässä oltiin tulossa vasta juna-asemalta Brightonin keskustan läpi kohti rantaa.
to london and back again 2011 289
Kaisa, turistiopas
to london and back again 2011 300
to london and back again 2011 299
Sen palaneen pierin "luuranko"
to london and back again 2011 294
Karuselli rannalla, *sydän*
to london and back again 2011 301
Brighton Pier kaukaa
to london and back again 2011 288
Brighton Pier läheltä
Image and video hosting by TinyPic
Minä ja Noora Brighton Pierillä! Okei, ehkä tää on nyt esitelty. :D
to london and back again 2011 287
to london and back again 2011 276
Noora ja Kaisa rooleissaan. Kaisahan siis harrastaa oikeastikin sukellusta. Noora taas... hiustensa harjaamista pyrstönsä kanssa? :D
Image and video hosting by TinyPic
Meidän lomaromanssi Nooran kanssa kulminoitui tähän.
to london and back again 2011 274
Siis kattokaa nyt tota merta ja rantaa! Ja kaikkea!
to london and back again 2011 272
to london and back again 2011 268
to london and back again 2011 250
Seuraavaks napattiin ilmaset aurinkotuolit ja löhöttiin Pierin reunalla maisemista ja auringosta nauttien. Kaikkihan me vähän kärtsättiin lopulta. :D
to london and back again 2011 254
Image and video hosting by TinyPic
Katos vaan, minä ja puhelinkoppi! Lähdettiin etsimään paikallista Taj Mahalia, eli paviljonkia, joka aika varmasti on kaupungin eksoottisin pytinki.
Image and video hosting by TinyPic
...Kuhan toi Noora tosta rauhottuu eka. ;) Itsehän en tehnyt milloinkaan mitään tällaista väliintuloa. Kertaakaan. Koskaan. Niin varmaan.
to london and back again 2011 244
to london and back again 2011 237
to london and back again 2011 227
Se pytinki.
to london and back again 2011 232
to london and back again 2011 233
to london and back again 2011 211
to london and back again 2011 302
Sitten kohti The Lanesia, eli hirvittävää määrää kapeita kujia ja teitä, jotka ovat täynnä mitä erilaisimpia pikkuputiikkeja.
to london and back again 2011 206
to london and back again 2011 234
to london and back again 2011 207
to london and back again 2011 198
Image and video hosting by TinyPic
Välillä piti pysähtyä huilaamaan kupposen ääreen.
to london and back again 2011 192
Jotenkin ehdittiin koluamaan paikallinen ostarikin läpi. :D
Image and video hosting by TinyPic
Mun hattu oli suosittu.
to london and back again 2011 191
Sittenpä syötiin tässä välissä erinomaista pubiruokaa rannan tuntumassa, kunnes lopulta vaihdettiin parempiin maisemiin.
to london and back again 2011 173
Mun ja Nooran lomaromanssi on selkeästi jo muuttunut kolmiodraamaksi.
to london and back again 2011 167
to london and back again 2011 178
"Häh?"
to london and back again 2011 130
"No kyllähän me voidaan ristiinhalia!"
Floodaan teitä nyt vielä näillä rantakuvilla, koska tää oli oikeesti varmaan mun koko reissun kohokohta: Juttu, joka mulle ekana tulee mieleen, kun kelaan meidän matkaa.
to london and back again 2011 118
Niin, siis auringonlaskua tultiin rannalle ihailemaan yksien vettä vahvempien kanssa. Tonne olis niiiin voinut jäädä vaikka koko yöksi, jos ei olisi ollut 1) lähdössä iltajunalla pois 2) tullut aika kylmä.
to london and back again 2011 111
to london and back again 2011 98
to london and back again 2011 135
to london and back again 2011 155
to london and back again 2011 114
Image and video hosting by TinyPic
Ilmeeni, kun *insert jotain*.
P4BTi0 on Make A Gif, Animated Gifs
Mulla ei ollut näitä kuvia Kaisan ottaessa mitään hajua siitä, että Noora siinä takavasemmalla säätää. Tästä hetkestä on vaikka kuinka monta kuvaa, jossa oon itte täysin normaalisti, ja joku siellä taustalla naurattaa kuvaajaa... :D
P.s. On mulla housut. Ne shortsit. :D
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Repeen aina tälle x) Silti tää on superkaunis kuva sävyiltään ja utuisuudeltaan, takaa hohtavine kultaisine auringonsäteineen...
Image and video hosting by TinyPic
Luuranko. Kaisan ottama upeuskuva.
Image and video hosting by TinyPic
...Ja tämä kans.
to london and back again 2011 91
Tämä taas mun kamerasta hetki sen jälkeen, kun aurinko painui näkymättömiin. Likat lähti tässä kohtaa Brighton Pierin pelihalliin lämmittelemään ja tuhlaamaan kolikkoja.
to london and back again 2011 69
Onks tää se tyypillinen turistikuva?
to london and back again 2011 59
Rantakatua iltavalaistuksessa.
Image and video hosting by TinyPic
Mieli jää kaihoisana kaipaamaan Brightoniin... Kaisalle iso kiitos tästä tunnelmakuvasta!

Kyllä jäi mieleen. :D Jos teille tulee koskaan mahis käydä Brightonissa, KÄYKÄÄ!
Älkääkä hätäilkö, ei mulla loppureissusta enää tällaista hirviömäistä "Tässä minä rannalla pää oikealle päin, tässä minä rannalla pää vasemmalle päin, tässä minä rannalla katse kameraan päin" -settiä tule. ;)

Mukaisaa keskiviikkoa teille, te kaikki ihanat! ^^

10 kommenttia :

ravenwaves kirjoitti...

Meen kesällä taas Lontooseen, joten vois harkita Brightonin reissua!! Kuvat näyttää aivan ihanilta.

Mojtaba kirjoitti...

Brighton on kyllä ihan älyttömän sympaattinen paikka. Itse asustelin pari vuotta sitten lyhyehkön junamatkan päässä sieltä ja kävin monta kertaa päiväreissulla siellä vain ihan kävelemässä ja ihmettelemässä kaupunkia (ja jo huhtikuussa karrelle palaneita brittejä:D).
Haluan takaisin!!!!

linda kirjoitti...

oon ite kans ollu joskus brightonilla, ihana paikka!<3

Maria kirjoitti...

Mä voisin kans haluta viettää tuolla aikaa, niinkun et vois vaikka olla muutaman päivän maisemissa ja vaan hengata kaikes rauhas ^^ Istuisin kaiket päivät tuol rannalla jonkun spf50:n kanssa :P

Rhia kirjoitti...

Ihania kuvia! Englannissa parasta on tunnelmalliset rannikkokaupungit (siis muutkin kuin Brighton, mutta erityisesti juuri Brighton) ja Brightonissa parasta on Lanes ja tuo ranta. (on vaan törkeen kallis kaupunki..)
Sitä vanhaa palanutta länsilaituria on kai yritetty suojella jotenkin mutta joku onneton taisi sen tuhopolttaa ja nyt ne yrittää miettiä mitä sille rungolle tehtäisiin. Sitä on kai parikin yritystä suunnitellut entistävänsä (ennen tulipaloja) mutta mitään ei ole tehty lupien tai rahan puutteessa tms. Nyt se häkkyrä vain ruostuu niille sijoilleen. Tosin eipä sitä tuossa kunnossa enää oikein muuta voi kuin purkaa ja rakentaa uusi tilalle. Kaunis tuo runko kuitenkin tuollaisenaankin ilta-aurinkoa vasten.

bubble kirjoitti...

Voi, Brighton!! <3 Olin tuolla kans kielikurssilla kuukauden päivät, tosin siitä on 12 vuotta (!!!! :D), joten pitäis ehkä päästä vähän verestämään muistoja ;)

Vaikka sitten taas muuten Pohjoinen Britannia on enempi mun juttuni, joten ehkä sen takia ei oo tullut mentyä. Oon kyllä monta vuotta haaveillut Brittien ympäriajelusta, roadtripistä, mutta saa nähdä toteutuuko se koskaan - saako mistään kuskia, joka suostuu ajamaan väärällä puolella tietä xD

Kaisa kirjoitti...

<3 Brighton

Elina kirjoitti...

Ihania maisemia! :) Näyttää siltä kun oisitte vähän kauempanakin kipassu.

Anonyymi kirjoitti...

voi Brighton! Vietin siellä viime kesänä elämäni parhaimmat kolme viikkoa kielikurssilla. Kaupunki oli ihan järjettömän ihana ja se Hoven alue, jossai asuin oli niin mukavaa asuinaluetta, että jos olisin perheellinen ihminen asuisin siellä ehdottomasti lapsien kanssa! Hyvät kulkuyhteydet jne...
Voi että kuinka niin kaipaankaan tuonne ihanaan merenranta kaupunkiin ja kun ensi vuonna (toivottavasti;) saan opiskelut päätökseen niin voisin palata sinne töiden hakuun ja asumaan!
Suosittelen kaikille lämpimästi sinne menoa! :))

Katya kirjoitti...

Brighton <3 niin ihanan rakkaat maisemat! jos ette nyt käyneet niin kannattaa ehdottomasti mahdollisella seuraavalla kerralla käydä Scoop & Crumbissa jätskillä, jotain maailman parasta! Se on rannalta muutama korttelinväli ylöspäin Lanesien kohdalta, osaisin sinne varmaan vieläkin vaikka silmät kiinni ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...