7.5.2011

Toispuoleinen tukka kiharana

Oli tuossa puhetta siitä, millainen on luonnonkihara tukkani toispuoleisessa mallissa suoristamattomana. Kaivelin arkistoja, ja löysin kuvia ajalta noin vuoden takaa, kun tein juuri niin! (Miten olenkaan unohtanut....)

face shots 3
hair moods 1
skirt and powder 3
face shots 7
hair moods 7
scifi for  real 1

Voisihan tuota taas joskus kokeilla, mutta tällä hetkellä olen taas vaihteeksi aika lailla suoran tukan pauloissa. Vuosia sitten joululahjaksi saatu GDH:n rautakin on palvellut moitteettoman täydellisesti.

7 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

toi on superkiva noinkin!=)

Nanna kirjoitti...

Mä tykkään tästä kiharaversiosta jopa enemmän, ihana :)

Merenhelmi kirjoitti...

Upeita kuvia! Ja ihanan persoonallinen tän blogin nimi,tosi kiva :)

Anonyymi kirjoitti...

Sänkytukka.

bubble kirjoitti...

Mustakin tää kiharaversio on kivempi! Persoonallisempi :)

Mr.Curwen kirjoitti...

En ota kantaa käsitellyn kampauksen esteettisyyteen per se millään tavalla.

Aina kun näen voimakkaasti toispuoleisia muoti-ilmiöitä, olivat ne sitten jonkun korostetun epäsymmetriset vaatteet, kampaus tai mikä tahansa henkilöön liittyvä ulkonäöllinen seikka, pieni amatööritiedemies sisälläni hämmentyy.

Kutakuinkin kaikki evoluutiobiologit ovat pitkään olleet yksimielisiä symmetrian ja lisääntymiskelpoisuuden vaikutelman välisestä vahvasta yhteydestä. Muistan lukeneeni lukuisia tutkimuksia joissa tutkitaan eri asioiden vaikutusta urosten ja naarasten kykyyn havaita symmetria - esim. kuukautiskierto, alkoholi, eri hormonipitoisuudet. Viimeisen osalta näyttää olevan toteen näytetty, että mitä suurempi mieshormoneiden pitoisuus uroksella, sitä parempi uros on havaitsemaan symmetriaa, vastaavasti naisilla etc.

Tätä taustakangasta vasten epäsymmetriset ulkonäköseikat tuntuvat hyvin eriskummallisilta. Tietenkin yksinkertainen vastaus on, että ihmiset eivät pukeudu houkuttaakseen seksikumppaneita, mutta tämä on itsepetosta. Totta on että tietoisella tasolla näin ei ehkä toimita, mutta nisäkkäiden laumarakenteen ydin, status, on seksuaalinen määre. Sen tarkoitus on 100% seksuaalinen. Meidän arkielämäämme se heijastuu mutkien kautta, mutta ainakin tieteellisellä tasolla on hyväksyttävä, että kun joku pohtii esim. 'arvostustaan', 'imagoaan' (sanooko kukaan enää imago?) tai "mitähän ne minusta miettii" hän tosiasiallisesti pyrkii vaikuttamaan lisääntymiskykyisemmältä.

Miten epäsymmetriset kampaukset sopivat tähän kaikkeen? Miksi ne ovat nousseet muodikkaiksi?

Yksi itsestäänselvä, muidenkin seikkojen todentama selitys on, että länsimaiden kollektiivinen testosteronitaso on laskenut merkittävästi, näin vähentäen symmetrian merkitystä.

Maria kirjoitti...

Kenties älykkään olennon kohdalla on on käynyt niin, että on tullut muitakin arvostuksia, jotka ovat voimakkaita ja voivat jyrätä biologisen taustan läpi. Esimerkiksi samastuminen, halu matkia, halu sulautua johonkin, mitä itse arvostaa. Voisin kai sanoa, että ne kuvastot, joihin liitän itseni omilla esteettisillä arvostuksillani, ja joissa näen myös tuon puhuttelevan puolen, ovat sellaisia kuvastoja, joihin haluaisin itse kuulua.

Ajattelen esimerkiksi samankaltaista tyyliä pitäviä ihmisiä, jotka vaikuttavat rohkeilta, ennakkoluulottomilta, älykkäiltä ja kiehtovan mystisellä tavalla synkiltä - noudattamalla jotain tyyliä noin suurmalkaisesti liitän itseeni tietoisesti tai tiedostamattomasti näitä adjektiiveja. Siitähän brändäyksessä ja markkinoinnissakin on kyse.

Voi tietysti olla, jos palataan biologisen selityksen äärille, että yritän houkutella juuri tähän viitekehykseen sopiva uroita, koska olen nirso. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...