25.5.2011

Nudekorkkareita

Kuuluisat nuden väriset korkokengät, nuo säärien pidentäjät, ikiklassikot, vihatut, rakastetut, hienostuneet, yhtäaikaa arkiset ja juhlavat. Näistä puhutaan vuodesta toiseen naistenlehtien kenkäartikkeleissa ja blogien "Vaatekaapin peruspilarit" -jutuissa. Näin keväällä ja kesän korvalla pehmeät hiekan ja beigen sävyt ovat muutenkin aina ajankohtaisia. Minut tuntien yhdistäisin tietysti kaiken aina myös mustaan.

Kokosin tähän omia suosikkejani Spartoo-nettikaupasta.

Image and video hosting by TinyPic
Nudekokoelman ensimmäiset kengät tulevat Vagabondilta, mikä varmaan ei moniakaan yllätä! Kiilakorolliset, mokkanahkaiset Florence-avokkaat ovat yksinkertaiset, ja siinä piileekin niiden salaisuus: huomio kiinnittyy takuuvarmasti sääriin ja jalkoihin, mutta möhkäleinen kiila on silti jännittävä yksityiskohta, kun silmä lopulta tavoittaa jalkaterän. Paksu pohja tekee kengästä helpon ja tukevan kävellä, ja kiilakoron päällä nyt on ylipäätään aina vaikea horjua. Testattu muuten on talvikenkien kanssa. Ilmiselvästi kannattaa kuitenkin vältellä sorateitä näiden kaunottarien kanssa: lähelle pohjaa tuleva nahka on arka naarmuuntumaan kiviin ja muihin teräviin asioihin.Image and video hosting by TinyPic

Toiseksi huomioni kiinnittyi näihin Bronxin Jalou-sandaaleihin, joissa on matala, mutta tukeva korko ja päheän rouhea remmi solkineen nilkan ympärillä. Mikäli korkeat korot huimaavat päätä, nämä ovat hyvä kompromissi. Nilkan ympäri kiertävä remmi on takuuvarmasti tämän kengän katseenkääntäjä, ja vieläpä käytännöllinen apu pitämään sandaalin tukevasti jalassa. Itse kokeilisin näitä myös mustien housujen tai leggingsien kaverina.

Image and video hosting by TinyPic
Espritin peruskorkkari Ruby Pump on mitä klassisin vaihtoehto niille, joita remmit ja kiilat eivät nappaa. Korko on näissäkin yksilöissä vielä hyvin maltillinen, mutta selkeästi olemassa, mistään kitten heel -trendistä ei ole kyse. Kiilakorot ja suuret soljet saattavat toisinaan olla vähän vähemmän trendikkäitä, mutta peruskorkkarit ovat muodissa aina. Niitä voisi jopa kutsua sijoitukseksi, olettaen siis, ettei "sijoita" joka kuukasi uuteen pariin. :D Ja sama sitten mustana, kiitos!

Image and video hosting by TinyPic

Viimeisenä variaationa esittelyyn astuu vielä peep toe -mallinen, kantapäästä avonainen malli Atelier Voisinilta. Sampa-nimellä kulkeva kenkämalli on klassikko sekin, ja erityisen hyvin se sopii kesään. Terasseille lähtiessä kannattaa tuttuun tapaan huomioida kengän ohut korko ja varoa astumasta sitä lattiankoloihin tai laudanväleihin.

Mikä on teidän suosikkinne, tai iskevätkö nudenväriset kengät ylipäätään? :)

Tämä postaus on tuotettu yhteistyössä Spartoon kanssa.

3 kommenttia :

Nanna kirjoitti...

Mä en jotenkin pidä yhtään nudenvärisistä kengistä, vaikka vaatteissa väri onkin oikein kiva :/ Jotenkin nudekengistä tulee ensimmäisenä mieleen se, että ne likaantuvat heti ensimmäisessä käytössä eikä kaunis väri säily mitenkään... Itse en oikein osaa käyttää muuta kuin mustia/tummanruskeita kenkiä, niitä on jotenkin helpompi yhdistellä eri värisiin vaatteisiinkin :)

Maria kirjoitti...

Mulla vähän sama :D Ihailen myös vaaleita värejä vaatteissa, kuten puhtaan valkoista (kokovalkoinen asu olisi kiva), mutta just tuo sotkemisnäkökulma on se, joka sit aina laittaa jarruja päälle. ;P Ihailen sitten etäältä muilla... :D Ja turvan itse tummiin sävyihin, paitsi nyt jossain satunnaisessa paidassa tai huivissa. x)

Stazzy kirjoitti...

Beigenude ei ole väri, mutta nuo kakkoskuvat kengät ovat muuten todella kauniit.

Muuten en ole vaikea. Mulla on esim. vihreät korkkarit ja punainen on mainio väri kengissä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...