23.5.2011

Maria Morri hallitukseen!

Sillä aikaa, kun reissasin Lontoossa, Pirkanmaan piraatit pitivät vuosittaisen kokouksensa, jossa valittiin uusi hallitus taas vuodeksi eteenpäin. Olin ilmoittanut halukkuuteni hallituksen jäseneksi, ja kuinkas ollakaan, minut valittiin! ^^

Puheenjohtajaksi Pirkanmaan piraateille valittiin Panu Horsmalahti, varapuheenjohtajaksi Antti Impiö. Muut hallituksen jäsenet ovat Harri Kivistö, Mika Isomaa ja Lauri Tikkanen. Varajäseninä ovat Jaakko Koivula, Kyuu Eturautti, Tiina Malinen ja Tarmo Leinonen. Pöytäkirjat löytyvät Pirkanmaan piraattien kotisivuilta.

Pirkanmaalaisten piraattien kannattaa muuten pitää silmällä noita sivuja muutenkin, nimittäin siellä ilmoitetaan kaikki tulevat tapahtumat ja kokoontumiset! Huomenna jo olisi illalla luvassa Piraattipicnic Sorsapuistossa! Tsek infoa myös Facebook-tapahtumasivulta.

Piraattipuolueeseen liittyminen on nopeaa ja ilmaista. Ole piraatti!
to london and back again 2011 417
Tämä kuva otettiin juuri parahiksi kokousta seuranneena päivänä. :D

15 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Maria, miksi et voisi ryhtyä ennemmin vaikka vihreiden puolueaktiiviksi? Siellä tarvittaisiin kaltaisiasi paljasjalkaisia informaatioyhteiskunnan kansalaisia kipeästi. Tällaisten ihmisten vaikutus vihreissä voisi kääntää vihreiden kannatuksen nousuun ja samalla nostaa nämä hyvin tärkeät asiat oikeasti eduskunnan ja jopa hallituksenkin päätöksenteon piiriin. Piraateilla on puolueena tähän vielä vuosien, tai realistisemmin ajatellen vuosikymmenien mittainen matka.

Maria kirjoitti...

Jyrki Kasvi on yrittänyt tehdä tuota työtä Vihreissä jo vuosia, ja nyt hän jo tipahtikin sieltä pihalle. Vihreitä noin muuten ei vaan tunnu oikeasti kiinnostavan nämä asiat, eivätkä yksittäiset fiksut yksilöt ole saaneet kovin kummoisia riveisään aikaan. Olen mieluummin mukana rakentamassa sitä vanhat konventiot haastavaa vastapoolia. Tärkeintähän ei ole niinkään päästä Hallitsemaan, vaan saada muut tajuamaan ne pointit. Mielipidevaikuttamista ja keskustelun herättämistä. Se, että siihen menee kauan, tai että se on vaikeaa, ei minulle itselleni ole riittävän hyvä syy loikata.

Sitä paitsi, en ole ydinvoimavastainen. :D

Anonyymi kirjoitti...

Ei se riitä mihinkään, että jossain valtapuolueessa tajutaan muutama yksittäinen pointti.

Lainsäädäntötyössä tarvitaan syvällistä ymmärtämistä siitä aihealueesta, jota säädettävät lait koskevat; muutaman ulkoa opetellun knoppitiedon varassa ei onnistuneita lakeja tehdä, eivätkä ne välttämättä estä edes sitä, että asioita ymmärtämätön henkilö laatii ihan suorastaan tilannetta _heikentävän_ lain (ja muut ymmärtämättömyyksissään menevät päästämään sen läpi).

Uskoisin vihreissä olevan parhaillaan syntymässä kysyntää tietoyhteiskuntaosaajille. Kasvin on vaikea olla itse joka paikassa huseeraamassa, hän kun kuitenkin on vain yksi ihminen. Jos hän saisi apua muilta, puolueen sisällä voisi syntyä liike, joka lopulta pääsisi ihan oikeasti vaikuttamaan. Ja tähänkin menisi paljon aikaa, vaikka aloittaisit asian edistämisen tänään.

Ydinvoimajutuissakin vihreisiin tarvittaisiin lisää terveitä näkemyksiä (terveellä tarkoitan kriittistä; tässä asiassa olennaista ei ole kannattaako vai vastustaako, vaan miten sen tekee ja millä äänenpainoilla).

Kokonaisuutena vihreät on mielestäni ainoa vakavastiotettava vanhoja konventioita haastava puolue, jolla on mahdollisuuksia päästä räksyttämisen sijasta vaikuttamaan, ja todellakin harmittaa että sinä et ole hankkeessa mukana.

(Oletko ajatellut hankkia koskaan lapsia? Jos et itseäsi varten halua muuttaa maailmaa niin nopeasti kuin mahdollista, niin etkö edes mahdollisia tulevia lapsiasi varten? Pahoittelut tästä viestini tulenpalavuudesta, mutta kun mä oikeasti uskon sun kykyihin ja olen sitä mieltä, että väärässä puolueessa ne menevät melkein kokonaan hukkaan.)

Maria kirjoitti...

Mulle on väliä kyllä aika paljon silläkin, mitä itse puolue ajaa ja mitä omat agendani ovat. Vihreät eivät aja niitä asioita, jotka ovat minulle ensiarvoisen tärkeitä, niitä asioita, joiden takia olen ylipäätään kiinnostunut toimimaan politiikassa, juuri siksi olen piraatteihin alunperin lähtenytkin.

Saman voin sanoa myös kaikista muista puolueista - kyllä näitä on mietitty. Ilman piraatteja mä luultavasti taistelisin itseni kanssa edelleen siitä äänestääkö yhtään mitään puoluetta, kun kaikissa vaihtoehdoissa on jotain perustavanlaatuista vikaa, jota en meinaa saada sovitettua omatuntooni (kuten myös siinä vaihtoehdossa, ettei äänestäisi). Ennen piraatteja olin raahautunut muuten antamaan ääneni Vasemmistolle.

(Toisaalta monissa puolueissa vaikuttavat myös Kaisa Rastimon kaltaiset kukkahattutädit, joiden kanssa taistelu puolueen sisällä ei varsinaisesti kuulosta kovin rakentavalta ajankäytöltä.)

Ja ei, en aio hankkia lapsia.

Kun nyt tätä lapsikorttia käytetään, niin sen sijaan piraatit ovat saaneet monet nuoret kiinnostumaan politiikasta, päätellen siitä palautteesta, jota olen saanut niin netin kautta kuin kasvotustenkin, ja alaikäisissäkin kasvaa uusi sukupolvi, jota piraattiliike puhuttelee tavalla, jonka he ymmärtävät. Minulle esimerkiksi vaaliehdokkuuden yksi tärkeimpiä motivaattoreita oli juurikin saada heräteltyä nuoria olemaan aktiivisia ja seuraamaan asioita. Katson onnistuneeni siinä.

Kiitän tsempistäsi ja pahoittelen mielipahaasi siitä, että olen mielestäsi väärässä puolueessa. Samanlaista settiä ovat muutamat muutkin piraattiaktiivit saaneet kuulla, mikä se piraattien sijaan ehdoteltu puolue milloinkin on. Vasemmistoa, persuja, kokoomusta, vihreitä... Varmaan on koko poliittinen kirjo käyty läpi. Mitä siihen voi sanoa? Tämä on se valinta, jonka olemme tehneet. Katsotaan sitten uudestaan, jos vuoden 2015 vaaleissa Piraatit floppaavat.

Anonyymi kirjoitti...

Okei, no jos näet itsesi lapsettomana, niin ymmärrän paremmin tuon ettei ole kiirettä vaikuttamaan.

Nuorten herättelyssä olet varmasti onnistunut hyvin, ja olisit onnistunut siinä minkä tahansa puolueen riveissä. Se, ettei jokin puolue jo valmiiksi aja sinulle tärkeitä asioita, on minusta vain hyvä syy liittyä puolueeseen - paitsi tietenkin jos puolue vakaasti ja yksimielisesti ajaa asioita joita vastustat. Rastimon kaltaisia pölöjä nyt on joka puolueessa, ja heidät saa parhaiten jyrättyä järkevien ihmisten massalla saman puolueen sisällä, koska tällöin pölöille ei jää niin paljon tilaa mesoa.

Totuuden nimissä on myös sanottava, ja ihmettelen kyllä jos et ole tästä itsekin tietoinen, että kyllähän piraateillakin oli listoillaan ihan uskomattomia torvia enemmän kuin pari kappaletta. Siis vähintään yhtä karseita kuin Rastimo, eri tavalla vain. Se, että ovat nuoria, ei ole mikään puolustus, jos halutaan tehdä politiikkaa. Säkin olet nuori, ja kaikkea muuta kuin torvi.

Se, että piraateille ehdotetaan loikkaamista muihin puolueisiin yli koko puoluekentän, kertoo varmaankin siitä, että teillä ei kovin monissa isoissa asioissa ole varsinaista yhteistä linjaa. Mikä johtaa heikkoihin vaikutusmahdollisuuksiin ja äänien menettämiseen. Juuri siksi näkisin sinut paljon mieluummin vihreissä, jolloin pääsisit paremmin vaikuttamaan.

Suurin toiveuneni olisi totta puhuen se, että vihreiden järkevästi ajatteleva siipi irtaantuisi puolueesta kokonaan, ottaisi mukaan järkevästi ajattelevaa jengiä vasemmistoliitosta, piraateista ja kokoomuksesta (luit oikein), ja perustaisi ihan uuden puolueen. Tällainen puolue voisi menestyä, koska siinä olisi mukana myös tunnettuja politiikan konkareita. Sitä itse äänestäisin kaikkein mieluiten; ärsyttää nimittäin pirusti äänestää yhtään mitään puoluetta, kun ääni kaikissa tapauksissa hyödyttää myös saman puolueen idioottiehdokkaita (joita, kuten sanottu, on kaikissa nykyisissä puolueissa).

Mutta koska tällainen on toiveajattelua ja utopiaa, katsoin parhaaksi toivoa mielestäni toiseksi parasta ratkaisua.

Tsemppiä kuitenkin valitsemallesi tielle! Sekin on jo hienoa, että ylipäänsä olet politiikassa mukana. Kaltaisiasi ei voi koskaan olla liikaa.

Maria kirjoitti...

Hehe, tää on nyt sitä, että sä ite diggaat Vihreistä, ei niinkään siitä, mitä mun mahdollisuudet tai agendat on. Kannattais varmaan samalla logiikalla liittyä Keskustaan tai Kokoomukseen, aivopestä ne kannattamaan mun agendaa ja sitten olla kivasti vallan kahvassa kiinni. Tosi realistista. ;) Mä en usko, että vihreisiin soluttautuminen on yhtään sen parempi vaihtoehto tässä kohtaa kuin Piraattipuolueessakaan vaikuttaminen, ja itse uskon jälkimmäisen vaihtoehdon olevan se parempi. Enmä tähän muuten aikaani ja rahaani vapaaehtoisesti kuluttaisi.

Meillä on oikein hyvin jo tiedossa se, ettei meillä ole kaikista asioista yhteisiä linjoja - piraatteja yhdistävät vahvimmiten yksilönvapauksien kunnioittaminen ja arvoliberalismi, mistä seuraa tiettyjä muita tavoitteita, kuten sananvapauden kunnioittaminen. Asioita, joille muut puolueet aika lailla viittaavat kintaalla, paitsi silloin, kun se sattuu heille sopimaan. Minä olen sillä tavalla vielä selkärangan omaava idealisti ja periaatteen ihminen, etten ole valmis myymään puolta omista arvoistani vain saadakseni kätevästi valtaa. Oras Tynkkynenhän nimitti tätä poliittiseksi performanssiksi. Kurjaa, jos se harmittaa sinua.

Tuija Braxx, oikeusministeri oli niin ikään Vihreiden riveistä. Joku turha BB-julkkis ja pari Zeitgeist-hörhöä on aika harmitonta ministeritason pöllöilyn rinnalla. Toisaalta Mikko Rauhala, piraattiaktiivi hänkin, on ollut Vihreiden riveissä, peräti työskentelemässä tietoyhteiskuntatyöryhmässä, mutta vaihtoi jostakin tosi jännästä syystä Piraattipuolueeseen. Ehkä haluat keskustella asiasta hänen kanssaan.

Mä en todellakaan pidä piraattiagendan edistämistä Vihreiden riveissä tällä hetkellä minään varteenotettavana vaihtoehtona. Kuten sanottua, katsotaan sitten, miten tämä selkäranka tästä murtuu ja miten Piraateille käy. Se nyt ei ainakaan edistä mitään, että porukka liukenee ennenkuin on edes päästy vauhtiin.

Maria kirjoitti...

Me ei onneksi olla missään jenkkiläisessä kaksipuoluejärjestelmässä, jossa aivan selkeästi on turhaa yrittää vaikuttaa pienissä puolueissa. Varmasti on vihreille ehdokkaillekin aikanaan sanottu, että kannattaisi teidän vaan vaikuttaa jo olemassaolevissa puolueissa - samaa, mitä vanhat sedät tulivat minullekin vaalitorilla sanomaan. Ei olisi Vihreää puoluetta nykyisellään, jos he olisivat yksissä tuumin uskoneet sen.

Jo pelkkä Piraattipuolueen olemassaolo aiheuttaa paineita muille puolueille ottaa kantaa. Vasemmisto ja Vihreät ovat omaksuneet aika piraattimielisiä kantoja tekijänoikeuksiin ja tietoyhteiskuntaan, joskaan eivät ole tehneet niistä mitään ydinteemojaan, puhumattakaan mistään valtaisasta draivista pitää näitä asioita esillä.

Ja mä en siis todellakaan ole politiikassa siksi, koska tulevat sukupolvet, omat lapset ja mitä muuta kliseistä pölinää, jolla yhtä lailla niitä nettisensuureja ja ties mitä oikeutetaan, mä teen vain sen, mitä koen henkilökohtaisesti velvollisuudekseni ja mitä koen oikeaksi, ihan riippumatta mistään aikeista lisääntyä tai olla lisääntymättä. Musta olis tosi jees, jos kaikki hyvät muutokset tapahtuisivat tästä sormia näpäyttämällä, mutta ymmärrän, ettei se ole todellisuutta. Ei siis ole kyse siitä, etteikö mulla olisi "kiire", tai ettenkö haluaisi itse nähdä sen paremman tulevaisuuden toteutumista. Halu on kuitenkin eri kuin toteutuminen.

Minä hyväksyn sen, että asioihin menee aikaa, ja että joitain tavoiteita ei välttämättä koskaan saavuteta. Perustulosta on puhuttu jo parikymmentä vuotta, ja taas puhutaan ilman merkkejä siitä, että se joskus toteutuisi. Tämä ei ole mulle syy seistä tumput suorina tai vaihtaa arvojärjestystäni. Minä teen oman parhaani, kokonaisuuden kannalta lähes mitättömän osuuteni, ja toivon, että se on tarpeeksi edes jonkinlaisen mielenrauhan saavuttamiseksi.

Maria kirjoitti...

Ja AI NIIN. Mikko Rauhalalla on muksu, vai oliko peräti parikin. Kuin myös piraattikapu Pasi Palmulehdolla. Ja meidän tulevalla pressaehdokas Harri Kivistöllä. Pointti: Ei liity jotkut lapset.

Anonyymi kirjoitti...

No en mä mitenkään varsinaisesti "diggaa vihreistä", (mutta saattaisin digata jos sä olisit mukana - piraateista taas en juurikaan diggaa vaikka oletkin mukana). En vain ollut ajatellut, että olisit ajatuksinesi jotenkin niin kaukana heistä, että näkisit liittymisen mahdottomana. Itse olen blogiasi lukenut melkein alusta asti, samoin kuin luen mm. Soininvaaran blogia, enkä ole mitään pahoja eturistiriitoja havainnut muissa kuin ehkä tekijänoikeusasiassa, josta Soininvaara itsekin ilmoittaa ettei oikein tiedä miten kysymys pitäisi ratkaista. Ts. ainakin siitä päätellen kysyntää aihetta koskevalle ymmärrykselle ja ajatuksille olisi.

Ja ei, "sama logiikka" ei ulotu siihen, että liittyisit esim. kokoomukseen, koska siellä on oikeasti enemmän tai vähemmän yhtenäinen rintama ihmisiä vastustamassa asioita, joita itse vaikutat kannattavan. Vihreissä en ainakaan ole huomannut näin olevan.

On totta, että vihreätkin on joskus aloittanut toimintansa pienestä jne. Mutta on sun varmaan pakko myöntää, että jos aina kaikki uusia ajatuksia tuovat aloittavat uuden "yhden asian" pienpuolueen, sen sijaan että liittyisivät aiemmin aloittaneeseen ja toimintavuosinaan edes jonkinlaista uskottavuutta saavuttaneeseen puolueeseen, niitä asioita ei saada yhtä tehokkaasti läpi. Vihreätkin oli alussa yhden asian liike, ja edelleenkin heillä on sellainen leima vaikka agenda onkin saatu kohtuullisen kattavaksi jo. Arvelin sun sopivan vihreisiin juuri siksi, että paikkaisit omalla agendallasi sopivasti heidän agendassaan olevaa ammottavaa ja tärkeää aukkoa.

En myöskään ymmärrä ollenkaan, miksei tehokkuudella olisi vaikuttamisessa yhtään mitään väliä. Miksi ylipäänsä olet politiikassa, jos tavoitteenasi on ihan vain sanoa sanottavasi eikä lainkaan päästä vaikuttamaan asioihin oikeasti? Sanomiseenhan riittäisi pelkkä blogikin. On poliitikolta aika kaksinaismoralistista pitää valtaan haluamista jotenkin tuomittavana.

"Joku turha BB-julkkis ja pari Zeitgeist-hörhöä on aika harmitonta ministeritason pöllöilyn rinnalla."

Jos en ole väärin käsittänyt, niin piraatit kuitenkin pyrkivät viime vaaleissa eduskuntaan ja hallitukseen? Ihan samalla tavalla teistä olisi osasta tullut ministereitä, jos olisitte saaneet riittävästi ääniä ja menestyneet hallitusneuvotteluissa. Siis jos olette tosissanne politiikassa mukana, niin teidän jäsenienne pitäisi olla yhtä kelvollisia ministereiksi kuin muidenkin puolueiden. Muuten hommanne on sekin yhdenlaista performanssia ja leikkiä (no okei, sekin on mahdollista ja sallittua, mutta toivoisin kuitenkin sun olevan vähän enemmän tosissasi). Varmasti piraattioikeusministeri ei samoja (hyvin ikäviä) mokia olisi tehnyt kuin Brax, vaan jotain yhtä typerää jollakin toisella alueella.

Mutta siis ymmärrän kyllä, ettei kiinnosta muut puolueet, jos koet että kaikissa muissa joutuisit jotenkin kovasti muuttamaan arvojärjestystäsi tms. Ehkä sitten on jotain, mitä itse en ole blogisi välityksellä tajunnut, mikä tekee vihreistä mahdottoman vaihtoehdon. Siis jotain muuta kuin tekijänoikeus- ja sananvapauskysymykset, joissa vihreillä ei tällä hetkellä näytä olevan mitään mainittavaa linjaa (Braxista ja joistakin aiheettomasti hänen niskoilleen sälytetyistä jutuista huolimatta).

Maria kirjoitti...

"Mutta on sun varmaan pakko myöntää, että jos aina kaikki uusia ajatuksia tuovat aloittavat uuden "yhden asian" pienpuolueen, sen sijaan että liittyisivät aiemmin aloittaneeseen ja toimintavuosinaan edes jonkinlaista uskottavuutta saavuttaneeseen puolueeseen, niitä asioita ei saada yhtä tehokkaasti läpi."

Sun on varmaan pakko myöntää, että demokratia toteutuu sitä paremmin, mitä moninaisempia ääniä eduskunnassa on päättämässä asioita. Muutenhan voitais siirtyä vaikka saman tien yksipuoluejärjestelmään.

"Miksi ylipäänsä olet politiikassa, jos tavoitteenasi on ihan vain sanoa sanottavasi eikä lainkaan päästä vaikuttamaan asioihin oikeasti? Sanomiseenhan riittäisi pelkkä blogikin. On poliitikolta aika kaksinaismoralistista pitää valtaan haluamista jotenkin tuomittavana."

Ehkä sun kannattais lukea paremmin, mitä sanoin, nyt tulet jo vääristelleeksi ponttiani. Toisekseen, minä en pidä kaksinaismoralistisena olla myymättä omia periaatteitaan vallan takia, jos sä pidät, okei, ihan vapaasti. Kompromisseja voin tehdä tiettyyn pisteeseen asti, mutta arvoistani en voi luopua. Kaikki keille tällainen ei kelpaa, päättäkööt vapaasti tykönään mitä ja ketä äänestävät, kuten tähänkin asti.

Olen politiikassa, koska systeemin kautta on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa kun pelkällä blogikirjoittelulla, vaikken sitten haluaisikaan lähteä kaikkiin systeemin kierouksiin. Musta tää on aika itsestäänselvä toteamus. On minun itseni vallassa vetää raja omalla kohdallani ja juuri siihen mihin MINÄ haluan, ei siihen, mihin SINÄ haluat.

"Arvelin sun sopivan vihreisiin juuri siksi, että paikkaisit omalla agendallasi sopivasti heidän agendassaan olevaa ammottavaa ja tärkeää aukkoa."

Sitähän ei yksi ihminen päätä, vaan puoluekokous. Aivan kuten nyt on Piraattipuolueen tulevassa puoluekokouksessa päätettävänä laajennetaanko agendalistaa ja miten. Henkilökohtaisilla mielipiteillähän ei ole mitään väliä siinä kohtaa, kun joutuu puoluekurin hampaisiin, tai kun koko muu puolue äänestää päinvastoin.

"Siis jos olette tosissanne politiikassa mukana, niin teidän jäsenienne pitäisi olla yhtä kelvollisia ministereiksi kuin muidenkin puolueiden."

Meidän olikin. Kuten itsekin sanoit, yksittäisiä hörhöjä löytyy joka puolueesta. Joistakin ne hörhöt jopa pääsivät läpi, meillä eivät saaneet edes paljoakaan ääniä. Ei fiksuudella sinänsä ole mitään tekemistä kansanedustajaduuniin pääsemisen kanssa, koska eivät ihmiset äänestä tiukan rationaalisesti tai älykkyyttä/pätevyyttä arvioiden. Useilla kupissa painavat aivan muut asiat.

Lisäksi rahalla on merkittävä rooli: kansanedustajapaikan voi ostaa suurella rahalla ja peeärrällä, joskaan ei se kaikkien kohdalla näin yksiselitteisesti (onneksi) toimi. Eduskunnan ulkopuoliset puolueet eivät saa puoluetukea pennin hyörylää, vaan kaikki kustannetaan omista pusseista, siitä vähästä, mitä on. (Piraattipuolueen kohdalla suurin osa on opiskelijoita.) Tällä tavalla ostettu näkyvyys ei mitenkään pysty kilpailemaan suurten puolueiden miljoonien kanssa, joskin nettiaikakausi iiihan vähän tasoittaa tilannetta. Lisäksi suuremman kukkaron omaavat tietysti käyttävät myös itse enemmän mainontaan rahaa.

Vihreät eivät kokonaisuudessaan vakuuta. Vihreät ovat mulle se Kokoomuksen puisto-osasto. Vihreät ovat kannattaneet tekijänoikeuslain uudistusta Lex Karpelaa, tukeneet Lex Nokiaa ja olleet hiljaa sensuurin, varoituskirjelain ja sananvapauden uhkien kohdalla. Kuten jo sanoin, heitä eivät nämä asiat kiinnosta, ne eivät heille ole lainkaan tärkeitä. On tosi kiva, että sä uskot juuri mun mahdollisuuksiini tehdä muutos tuohon laajaan välinpitämättömyyteen, mutta mä en pidä sitä realistisena. Minä en nykyisellään luota tippaakaan Vihreisiin.

Tämä on minun valintani ja minun mielipiteeni, sinä voit omalla äänelläsi (tai omalla vakavastiotettavalla toimellasi politiikassa) päättää osaltasi mille annat äänesi ja millaista kehitystä haluat olla tukemassa. Sanoista teoiksi, eiks vaan.

Maria kirjoitti...

...Ja tosiaan, näin tää systeemi toimii, pienellä puolueella nyt vaan kestää useimmiten vuosia tai vuosikymmeniä rakentaa kannatustaan ja saavuttaa paikkoja edarissa. Mikään puolueistamme ei ole jo syntyessään ollut suuri kuin Kokoomus, ja tällainen vaatimus välittömästä suuruudesta ja vaikutusvallasta onkin mielestäni aika kohtuuton. Vihreät aloittivat norppapuolueena ja pääsivät lopulta hallitukseen. Piraattipuolue ei ole vielä edes 5-vuotias, ja nyt jo pitäisi luovuttaa?

Anonyymi kirjoitti...

"Vihreät ovat kannattaneet tekijänoikeuslain uudistusta Lex Karpelaa, tukeneet Lex Nokiaa ja olleet hiljaa sensuurin, varoituskirjelain ja sananvapauden uhkien kohdalla."

Ja tämä johtuu aika varmasti siitä, että he eivät vain tiedä asioista tarpeeksi eivätkä ymmärrä niitä. Tiedoissa ja ymmärryksessä on siis pahoja aukkoja, joita voisit olla mukana paikkaamassa. Ja tosiaan, kyllä uskon että voisit siinä hommassa onnistua hyvinkin. Paljon enemmän mä tähän uskon, kuin siihen, että piraateista tulisi samassa ajassa uskottava ja kattavasti koko elämän kirjoa koskevia asioita ajava puolue, jonka voimakkaimmat tekijät pystyisivät kilpailemaan muiden puolueiden voimahahmojen kanssa.

"On minun itseni vallassa vetää raja omalla kohdallani ja juuri siihen mihin MINÄ haluan, ei siihen, mihin SINÄ haluat."

Luulitko minun olevan tästä jotenkin eri mieltä? Kerron tässä ihan vain mielipiteeni, mikä on aivan eri asia kuin vapaudenriiston yritys.

"Vaatimus välittömästä suuruudesta"? Enhän mä sellaista vaadi (nimenomaan siksi ehdotin sulle vihreitä, että en usko piraateista tulevan tehokasta puoluetta vielä pitkään aikaan). Sen sijaan että jokainen pieni ryhmittymä yrittää tehdä kaiken itse, toivon että voimia yhdistettäisiin samansuuntaisesti ajattelevien kesken. Jos vaikkapa kokoomus ei olisi kokoomus, vaan viisi eri tavoilla painottunutta pikkupuoluetta, niin ne kaikki viisi saisivat omia "periaatteen" asioitaan paljon huonommin ajettua. Siksi on hyvä miettiä, missä menee se raja, jonka ylittämisen jälkeen periaatteistaan kiinni pitäminen efektiivisesti syö juuri niiden samojen periaatteiden toteuttamismahdollisuudet politiikassa.

Kuten sanottu, ymmärrän tietenkin että et halua luopua arvoistasi; sitä vain en mistä arvoista joutuisit luopumaan vaikuttaaksesi tietoyhteiskunta- ja sananvapausasioissa myönteisesti vihreän liikkeen etenemisen suuntaan. Mut ehkä mä en voikaan ymmärtää tai en tiedä periaatteistasi tarpeeksi tjsp.

Tsemppiä edelleen tekemisissäsi, joita kyllä arvostan, olitpa sitten minkä puolueen listoilla hyvänsä.

Maria kirjoitti...

"Paljon enemmän mä tähän uskon, kuin siihen, että piraateista tulisi samassa ajassa uskottava ja kattavasti koko elämän kirjoa koskevia asioita ajava puolue, jonka voimakkaimmat tekijät pystyisivät kilpailemaan muiden puolueiden voimahahmojen kanssa."

...Mikä ei edes ole tavoitteemme näillä näkymin.

"Luulitko minun olevan tästä jotenkin eri mieltä? Kerron tässä ihan vain mielipiteeni, mikä on aivan eri asia kuin vapaudenriiston yritys."

Koin tarpeelliseksi muistuttaa, että kyseessä ovat minun omat valintani, kun olet niin kovasti ollut huolissasi niistä. Saat olla toki valinnoistani aivan mitä mieltä haluat, mutta jossain kohtaa kannattaa jo miettiä, miten pitkään tätä inttämistä kannattaa jatkaa. Minä olen mielipiteeni puolueloikkauksesta omalla kohdallani tässä ajankohdassa jo ilmaissut aika kattavasti.

"Sen sijaan että jokainen pieni ryhmittymä yrittää tehdä kaiken itse, toivon että voimia yhdistettäisiin samansuuntaisesti ajattelevien kesken."

Piraattipuolueella on hyvät välit moniin muihin puolueisiin, ja erityisesti täällä Pirkanmaalla meillä on kyllä hyvät yhteydet Vasemmistoon, Vihreisiin ja Muutos 2011:een. Emme silti ole sulautumassa yhteen, vaikka sellaistakin tuolla toreilla ehdoteltiin. Yhteistyötä voi jossain määrin tehdä yli puoluerajojenkin.

Minä toivoisin politiikkaan enemmän sitä, että perusoikeuksien kohdalla oltaisiin tinkimättömämpiä ja peräänantamattomampia. Jos meillä olisi ihmisiä, jotka pitäisivät kaksin käsin, kynsin hampain kiinni vaikkapa jokaisen oikeudesta kertoa huonoja vitsejä, meillä ei olisi kukkahattupoliitikkoja, jotka heittelevät vähän väliä rasistikortteja tai antavat siunauksensa sille, että oikeus tuomitsee ne huonot vitsit laittomiksi. Meillä ei olisi sensuuria, jos meillä olisi enemmän ihmisiä, jotka pitäisivät ajatusta aivan ennenkuulumattomana ja tinkimättömänä, vaikka miten olisi se kuuluisa Lapsen Paras. Meillä ei olisi Lex Nokiaa, jos meillä olisi enemmän politiikassa ihmisiä, jotka pitävät oikeutta yksityisyyteen absoluuttisen poisantamattomana. Sen sijaan nykypolitiikka on keinottelua, oman aseman pönkittämistä, sopimuksia suljettujen ovien takana ja lahjontaa. Idealisteja löytyy enää harvoja, ja itse Kimmo Sasikin ilmoittaa yhdeksi teemakseen ihmisoikeudet. Samaan aikaan siis, kun hän itse talloo niitä järkkäämällä perustuslain vastaisia lakeja meille. Jos tällaisesta toiminnasta kieltäytyminen on poliittinen itsemurha tai tekee mahdottomaksi minun ajaa mitään asioita, olkoon niin. Ainakin omatuntoni on puhdas.

Anonyymi kirjoitti...

Ei mulla ole tarkoituksena inttää, vaan pyrkiä ymmärtämään millä tavoin perustelet näkemyksesi. Mutta ei sun ole pakko auttaa mua ymmärtämään, jos et halua.

Maria kirjoitti...

Olen perustellut. Jos et ymmärrä perustelujani, en varmasti voi sille enää tämän enempää mitään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...