8.4.2011

Vaalikoneita

Tässäpä olisi nyt sitten joitakin vaalikoneita listattuna. Koska niitä on oikeasti ihan loputtomasti, listaan vain niitä, joihin olen itse vastannut. Joissakin asioissa olen joutunut muodostamaan mielipiteeni "lennosta", koska ihan kaikkia elämän, talouden ja politiikan koukeroita ei ole vielä ehtinyt tulla omalla kohdalla vastaan. :) Saa kysyä, jos tulee kysyttävää!

Mielenkiintoisena kuriositeettina, luin yhdestä dorkasta artikkelista, että politiikantutkija Sami Borgin mukaan ihmiset ovat usein "yhden asian ihmisiä", eli äänestyspäätökset tehdään usein yhden tai parin asian perusteella. Itse asiassa hänen mukaansa yhden asian kannatus on yleisempää äänestäjien kuin äänestettävien puolelta. Ihmiset eivät aina jaksa perehtyä ja olla kiinnostuneita politiikasta, joiltakin osin toki sama pätee myös poliitikkoihin. Tälle ei toki voi mitään, no hard feelings, mutta havaintona se on kiinnostava, kun miettii ihmisten äänestyskäyttäytymistä.

Nyt niitä vaalikoneita! ;) Lähinnä minua olivat erityisesti nuorille suunnatut vaalikoneet, Sosiaalinen vaalikone, FLUGin kysely, Uskonnonvapaus.fi:n vaalikone sekä Terve vaalikone ja tietysti Tietoyhteiskunnan vaalikone. Huomatkaa myös Olutliiton vaalikone. ;)

Aamulehden vaalikone
Animalian ja SEY:n vaalikysely
Finnish Linux User Group FLUG ry:n eduskuntavaalikysely (tulokset tulevat sivuille "pian")
Iltalehden nuorisovaalikone
Iltalehden vaalikone
Ilta-Sanomien vaalikone
Helsingin sanomien vaalikone
Kauppalehden vaalikone
MTV3:n vaalikone
Nuorten vaalikone
Olutliiton vaalikone
Sosiaalinen vaalikone
Terve vaalikone
Tietoyhteiskunnan vaalikone
Turvallisuuden vaalikone
Työelämän vaalikone
Ulkopoliittinen vaalikone
Uskonnonvapaus.fi:n vaalikone
Ylen vaalikone
Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan! -tukijat ja kannanotot
(tsek myös kaikkien ehdokkaiden kannat sukupuolineutraaliin avioliittolakiin)

Tsek myös Lilja Tammisen blogaus Nämä puolueet vihaavat vapautta!

Ja hei hei, kannattaa liittyä Piraattipuolueeseen, saadaan pian enemmän jäseniä kuin on Persuilla! ;) Jäsenyys on ilmaista ja vaatii vain pari klikkausta!
www.olepiraatti.fi

Muistakaa myös liittyä mun Facebook-tukiryhmään!

P.s. Käytiin tänään ennakkoäänestämässä. Arvatkaa, kelle ääneni meni. :D

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan onkin paljon "yhden asian äänestäjiä". Itselläni on ollut vaikeuksia nimenomaan sen takia, että kun on löytänyt ehdokkaan, jonka kanssa on useimmista asioista samaa mieltä, niin sitten ilmeneekin joku asia, mistä ollaan liian eri mieltä. Epätodennäköistä tietysti löytääkään sellaista jonka kanssa kaikki ajatukset natsaisi, mutta asioilla on eri painoarvoja, ja yksi itselle erittäin tärkeä asia tai periaate voi kyllä kumota sitten monta vähemmän tärkeää, josta olisikin ne samanlaiset näkemykset ehdokkaan kanssa.

Maria kirjoitti...

Mä muistan kans edellisissä vaaleissa tuskailleeni just sitä, kun on ollut muutama tositosi tärkee juttu mulle, ja sitten on ollut vaikeeta löytää ehdokasta, jossa täyttyisi nuo muutamat vaatimukset ihan ehdottomasti, ja sitten olisi vielä muutenkin jees. :P Mutjoo, ihan yks yhteen menevää ehdokasta on tosiaan vaikee löytää, jossain aivan saleesti joutuu tinkimään. Paitsi tällein kun äänestää itteään :D

Anonyymi kirjoitti...

Haha! Aamulehden vaalikoneen mukaan olen kanssasi 77,4% (23.sija) varmasti samoilla poliittisilla linjoilla vaalikoneen asioiden suhteen.
Mitä epäpoliittiseen aihepiiriin eli vaatemakuun tulee niin siinä olen lähes 100% samoilla linjoilla! Täytyy myöntää että olet ollut innoittajana omassa tyylissäni. Kiitos siitä ja blogistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...