7.4.2011

Levy-yhtiöt vaativat enemmän rahaa kuin maailman bruttokansantuote

glows 3

Ei ole näemmä rajaa ahneiden levy-yhtiöiden suuruudenhulluudella. Musiikkiyhtiöiden etujärjestö RIAA vaatii vertaisverkkopalvelu Limewiren (suljettu viime vuonna) ylläpitäjiltä korvauksia 150 000 dollaria per biisi, jota Limewiren kautta on ladattu.

Koska käyttäjiä tuhottomasti, korvaussummaksi on noussut lopulta 75 biljoonaa dollaria. Joo, ihan oikein se luku on. Se on enemmän kuin koko maailman vuosittainen bruttomaailmantuote! Tähän on siis taas päästy perinteisellä logiikalla, eli että jokainen lataus on yhtä kuin menetetty myynti, ja että jokainen ladattu biisi olisi pitänyt ostaa noin dollarilla nettikaupasta.

Tsek Uusi Suomi: Levy-yhtiöiden vaatimus piraatille meni ”absurdiksi”: 52 000 000 000 000 €.

Ihan oikeastiko ovat kärsineet waretuksen takia biljoonien dollareiden vahingot? Ihanko oikeasti olisivat ilman waretusta tienanneet enemmän rahaa kuin koko maapallo vuodessa? Siis ihan oikeesti? Edes tuomari ei usko.

Tsiisus.

Liittykää piraattipuolueeseen! http://www.olepiraatti.fi/ Se on helppoa, nopeaa ja ilmaista! ^^

Minua voi äänestää Pirkanmaalla numerolla 16!

21 kommenttia :

Isa kirjoitti...

Vaalit lähestyvät ja vihdoin olen päättänyt ketä ja mitä äänestän ja en voi kun sanoa: Onneksi olkoon, piraattimainontasi toimii ;)

Minttu kirjoitti...

Tou on jo mennyt suorastaan surkuhupaisaksi.

Maria kirjoitti...

Isa, mahtavaa, aivan loistavan upeaa kuulla! :) Nyt sitten vain äänestämään! ^^

Minttu, no todellakin! Uskomatonta touhua. :D

Anonyymi kirjoitti...

Huomasitko kun olit Varjovaaleissa päässyt eduskuntaan jo? ;) http://www.varjovaalit.fi/tulokset.htm Mun ehdokas oli myös listalla. Ihan hyvältä näyttäis siis ton perusteella mutta saas nyt nähdä.

Mä olen Satakunnan vaalipiiristä joten en voi sulle ääntäni antaa, mutta paljon onnea vaaleihin! :)

Kaoka kirjoitti...

Ei tuolle kyllä voi enää muuta kuin nauraa :D Jännästi eivät ole nämä yhtiöt menneet kuitenkaan konkurssiin, vaikka kokevat hävinneensä kokonaiset 75 biljoonaa?

Anonyymi kirjoitti...

Mun tarkoitukseni ei nyt oikeastaan ole arvostella Piraattipuoluetta, siellä on paljon järkeviä jäseniä kuten vaikkapa sinä. Mutta haluaisin tietää, mitä mieltä olet siitä, että muutamien myöntävästi vastanneiden Piraattipuolueen edustajien nimet löytyivät siltä netissä levinneeltä listalta, jossa oli kysytty ehdokkaiden kantaa luomiskertomuksen opettamiseen evoluution rinnalla? Muutama löytyi myös erittäin kielteisesti maahanmuuttoon suhtautuvien listalta. (Lienevätkö nämä listat edes luotettavia...) Olen ajatellut näiden asioiden olevan hyvin syvästi vastaan Piraattipuolueen yleisiä tavoitteita, mutta toisaalta onko puolueella edes mitään muita tavoitteita kuin nämä tekijäinoikeusasiat? Toi luomiskertomusta kannattava piraatti oli mulle kuin hiilivoimaa, yksityisautoilua ja riistokalastusta kannattava vihreä. Nyt puhun kun en itse vaivaudu ottamaan selvää, I know.
Mutta siitä riippumatta, että onko luomiskertomukseen uskovaa piraattipuolueen edustajaa oikeasti olemassa, sotisiko tällainen henkilö mielestäsi puolueen arvoja vastaan? Minkälaisia arvolinjauksia Piraateilla on muissa kuin yksityisyydensuoja + tietoliikenne -asioissa, vai onko teillä?

Anonyymi kirjoitti...

Levy-yhtiöiden on pakko olla maailman onnistunein trolli.

L▲UR▲ kirjoitti...

Pitäiskö tässä nyt itkeä vai nauraa.

S-Mies kirjoitti...

Vaalikoneissa teikäläistä pukkaa ykköseksi joka tuutissa. Ensimmäistä kertaa ikinä harmittaa etten asu mansesterissa... onnistui se oikean puolueen äänestäminen Helsingissäkin (181 ftw), mutta paras ehdokas oli muualla :|
Pirun vaalipiirijaot.

Anonyymi kirjoitti...

Lievä OT:
Kuuntelin Ylen Areenasta Etelä-Savon piraattipuolueen haastattelun. Voi luoja!

Kai nyt haastatteluun edes jotenkin kannattaisi valmistautua?
Tuollainen sekoilu maksaa niitä muutenkin vähiä äänestäjiä.

Maria kirjoitti...

Anonyymi joo huomasin! :) Eihä siitä nyt viel kovin paljoo voi päätellä, vähän äänestäjiä siel jne, mutta onhan se kiva moraalibuusti koko puolueelle. ;)

Kaoka, sanos muuta :D

Anonyymi, "mitä mieltä olet siitä, että muutamien myöntävästi vastanneiden Piraattipuolueen edustajien nimet löytyivät siltä netissä levinneeltä listalta, jossa oli kysytty ehdokkaiden kantaa luomiskertomuksen opettamiseen evoluution rinnalla? Muutama löytyi myös erittäin kielteisesti maahanmuuttoon suhtautuvien listalta. "

Ne ovat yksittäisten ihmisten yksittäisiä, omia mielipiteitä ja näkemyksiä. Joka ikiseen puolueeseen mahtuu vähän erikoisempiakin tapauksia. :)

"Olen ajatellut näiden asioiden olevan hyvin syvästi vastaan Piraattipuolueen yleisiä tavoitteita, mutta toisaalta onko puolueella edes mitään muita tavoitteita kuin nämä tekijäinoikeusasiat? "

Piraattipuolueen arvoihin kuuluu mm sananvapaus, eli se, että jokainen saa ilmaista mielipiteitään. Maahanmuuttoon ja uskontoon puolueella ei ole mitään virallista kantaa tai linjausta, mutta pääosin puolueeseen kuuluu aika liberaalia porukkaa vasemmalta ja oikealta. Mutta että puolueohjelman ja vaaliohjelman ulkopuolisista asioista esitetyt mielipiteet ovat jokaisen omia, ja arvoihimme kuuluu se, että jokaisella on oikeus ilmaista niitä. :) (Ja muilla toki yhtä suuri oikeus kritisoida niitä.)

"onko puolueella edes mitään muita tavoitteita kuin nämä tekijäinoikeusasiat?"

On. Sananvapauden ja yksityisyydensuojan turvaaminen ja parantaminen ovat äärimmäisen tärkeitä tavoitteita meille, samoin patenttiasiat. Konkreettisia tavoitteita on lähes 50 vaaliohjelmassa. :) http://2011.piraattivaalit.fi/vaalit/vaaliohjelma/

Piraattipuolue on myös tehnyt pari yhteistä julkilausumaa (http://2011.piraattivaalit.fi/vaalit/julkilausumat/), tällä hetkellä sellainen on perustulosta ja sukupuolineutraalista avioliittolaista. Lisää on ollut työn alla, mutta en osaa sanoa ehtiikö tulla pihalle ennen vaaleja.

Piraattipuolueelle tärkeitä arvoja ovat tiedon- ja kulttuurinvapaus, perusoikeuksien turvaaminen, kuten siis juuri se, että jokainen saa vapaasti käyttää sananvapauttaan. Meillä ei myöskään ole puoluekuria agendan ulkopuolisista asioista, joten ylhäältäpäin ei myöskään voida sanoa, että tukis nyt pääsi, tää on väärä mielipide. :P Kuten tuossa jo sanoinkin, piraatit ovat keskimäärin aikalaisen liberaaleja tyyppejä, mutta toki poikkeuksia löytyy aina joka suuntaan. :)

Kysy lisää, jos tästä ei ollut riittävästi apua, vastaan mielelläni mieltä askarruttaviin kysymyksiin! :)

Maria kirjoitti...

Anonyymi, siltä mustakin välillä tuntuu!

Laura, molempia vähäsen?

S-Mies, aww, hauska kuulla, ja samalla harmi, että vaalipiiri on väärä nyt sitten. :P Mutta hyvä juttu, että löytyi silti ehdokas sieltä! ;)

Anonyymi, haastatteluihin on toki aina hyvä valmistautua miten pystyy, olen samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Onko piraattipuolueella mitään linjauksia luonnonsuojelun suhteen (ympäristöverot tms.)?

Anonyymi kirjoitti...

Varjovaalin tulokset näyttävät kivoilta, kun katsoo läpipäässeiden ehdokkaiden listaa.

Puolueiden saamat paikat onkin sitten kauhea tulos: persut ja kokoomus!

OoO

Paitsi että populismi+oikeisto särähtää historian perusteella ikävästi korvaan, ei oikein innostaisi näiden muodostaman hallituksen harjoittama realistinenkaan politiikka.

Maria kirjoitti...

Annyymi, ei ole. Piraattipuolueen tavoitteet ja linjaukset löytyvät tuosta aiemmasta kommentistani linkin takaa, kannattaa lukea ne! :)

Anonyymi, niinpä niin. Eläköön oikeistosiipi. -.- (not)

Anonyymi kirjoitti...

@Anonyymi joka puhui kreationisteista:

Kyllähän joka tuuttiin niitä hörhöjä mahtuu, mutta sattumoisin Piraattipuolueessa näitä on vähiten ja isot puolueet vasta sekaisin ovatkin:
http://ahtoapajalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/66625-ehdokkaat-sekaisin-evoluutiosta

Teemu kirjoitti...

Eihän tuollaisessa summassa olekaan mitään järkeä, mutta tämä juttuhan on ihan periaatteellinen. Kyse on siitä, että onko ihmisten mielestä oikein se, että pitää maksaa jostain, mitä joku tekee työkseen ja myy sitä. Ei se musiikki ja ne elokuvat ihan ilmaiseksi (tai itsestään) synny. :) Viihde ei ole mikään peruselintarvike ja jos sitä ei ole varaa/halua ostaa laillisesti, niin ihan yhtä hyvin voi mennä vaikka torille kuuntelemaan katusoittajaa. Kaikkihan harrastavat "waretusta", mutta minun mielestäni ei ole kyllä oikein väittää, että se olisi ihan laillista ja että siinä ei olisi lähtökohtaisesti mitään väärää. :D

Maria kirjoitti...

Ei mistä tahansa työstä pidä maksaa ihmiselle, pitää sillä työllä olla joku arvo ostajallekin. Tai siis, ei voi ketään pakottaa ostamaan, jos vaikka tuote ei ole maksamisen arvoinen. Sit pitää tehä jotain, mistä ihmiset HALUAA maksaa. Niin se toimii kaikilla muillakin bisneksen aloilla.

Maria kirjoitti...

Mutta siinä olet oikeassa, ettei ole oikein väittää sen olevan laillista. -.- Se kun on laitonta. Piraattipuolue ajaakin juuri siksi epäkaupallisen kopioinnin laillistamista. Meistä waretuksessa ei ole mitään väärää. Tutkimusten mukaan se ei myöskään vahingoita myyntiä, vaan jopa auttaa sitä. Piraatit kuluttavat viihteeseen eniten rahaa: ihan "periaatteellisesti" minusta on epärehellistä ja kieroa, että teollisuus vainoaa, kiusaa ja pilaa parhaiden asiakkaidensa ja faniensa elämän.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei mistä tahansa työstä pidä maksaa ihmiselle, pitää sillä työllä olla joku arvo ostajallekin. Tai siis, ei voi ketään pakottaa ostamaan, jos vaikka tuote ei ole maksamisen arvoinen. Sit pitää tehä jotain, mistä ihmiset HALUAA maksaa."

Miten ja millä perusteella sinä määrittelet, mikä on jonkun sävelletyn kappaleen arvo? Eikö se, että kyseisen kappaleen säveltänyt muusikko on käyttänyt omaa luovuuttaan, ole jo itsessään arvokasta? Jo pelkkä soittotaidon tai laulutaidon opettelu ja sen kehittäminen vie vuosia. Se, minkä kuulet valmiina kappaleena radiosta, on lopputulos työstä. Siinä et kuule etkä näe, minkä työn muusikko on tehnyt, jotta tämä kappale on valmis ja sovitukseltaan sellainen, kuin se on.

Enkä oikein usko, että ainakaan muusikon "parhaita asiakkaita/faneja" ovat ihmiset, jotka eivät arvosta tätä työtä sen vertaa, että maksaisivat kuulemastaan.

Maria kirjoitti...

Onneks nettilatailijat käyttääkin eniten rahaa viihteeseen. Ne on niitä parhaita asiakkaita. Voit toki aina haistattaa huit hait puolueettomalle tutkimukselle, omapa on jalkasi, jota ammut.

Olkoon muusikon työ kuinka vaikeaa, eeppistä ja aikaavievää tahansa, silti on oltava joku syy, miksi kuluttaja ostaisi tältä biisin tai levyn. Yleensä se syy on se, että kuluttaja diggaa. Jos ei diggaa, kenen vika se on? Jokaisen ammatinvalinta on kuitenkin hänen omansa.

Hyvä ja kuluttajalle arvokas sisältö ei määräydy taiteilijan käyttämän työtuntien tai aina edes tunteenpalon mukaan. Vuosien koulutus ja työntekokaan ei aina tuota lopputulosta, joka kiinnostaisi ketään. Tässä ei ole mitään uutta, näin se markkinatalous toimii.

Perutulo toisi tähänkin ongelmaan helpotusta: taiteilija voisi taiteilla huolehtimatta perustoimeentulostaan, käyttää aikaansa parhaalla katsomallaan tavalla, ja kaikki tätä kautta saavutettu lisäansio on plussaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...