21.4.2011

Kiirastorstainen inspauskriisi

Kevät tuppaa aina kriisiyttämään omaa pukeutumistani jollakin tavalla. Taas kerran tuntuu mielikuvituksettomalta ja liian-joltakin.

Myös oma kuvausvälineistö kriisiyttää, kun katselee (tuohon mainittuun mielikuvituksettomuuteensa lääkkeeksi) katumuotiblogien kaunista jälkeä. Jos joku haluaa sponssata mulle tätä muinaista Canon 350D:tä paremman järkkärirungon, tarjouksia otetaan vastaan! ;D

Näissä otoksissa kiehtovat:
- Mustan ja vaalean yhdistely, oli vaaleus sitten hameessa tai kantajansa kalpeudessa (en kuitenkaan lämpeä vekkihameille sitten yhtään)
- Kauniisti leikatut nahkatakit ja pitkät nahkakäsineet
- Viittamaisuus päällystakissa (missä on mun viitta?!)
- Leveälahkeiset, suorat housut (polven alapuolelta himokkaasti leveneviä kuitenkin karsastan ainakin yhtä paljon kuin vekkihameita)
- Punaiset huulet (joita en kuitenkaan aika varmasti ala harrastaa ihan vain koko homman epäkäytännöllisyydestä - sotkisin ja näyttäisin pikemminkin Hermannilta kuin raikkaalla ja naisellisella tavalla skarpilta ;))
- Mustuus, mutta sen arvasittekin jo ;)

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Kuvat: Stockholm Streetstyle

Rentouttavaa juhlapyhien alkua! ^^

10 kommenttia :

Enni kirjoitti...

Mulla on vähän sama homma, nimittäin kamerakriisi... Oon koulussani nyt kuvannut Canon EOS 7D:llä ja huh huh, kyllä oman 400D:n voittaa! ;D Siinä on kyllä kamera, mitä voin suositella.

http://enninkengissa.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Jos nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaaminen ei ole erityisen tärkeää niin 60D voisi olla parempi ratkaisu, sillä se tarjoaa saman kuvanlaadun kuin 7D, ja 60D:n etuna on kääntyvä näyttö sekä reilusti halvempi hinta.

P.S. täältä löytyisi käytettynä hyväkuntoinen 450D:n runko, sikäli kun vaatimattomampi päivitys kiinnostaa.

Maria kirjoitti...

Enni, voin kuvitella :D

Anonyymi, sitä 60D:tä on vaan haukkuttu niin kamalasti, että alkaa iteki epäillä, vaikka speksit onkin kohallaan :D

Nooh, tuskin tässä eniveis nyt ollaan hankintoja iha just tekemäs. :) Aina on vaan kiva vinee :D

Anonyymi kirjoitti...

Mihin uutta runkoo tarvit, varsinkin jos yleensä suht valosissa olosuhteissa kuvailet?, jos haluat parempaa kuvan laatua, niin suosittelisin ihan päivittään vaan sitä objektiivi puolta ;), monet kuvauksesta vähän tietävät hekuttaa aina, että pitää saada kalliimpaa ja hienompaa runkoo (sen ymmärtää jos pitää saada sellanen runko joka on tarkotettu nopeita tilanteita varten esim. urheilu jne., tai vähäsessä valossa kuvaaville, eli tulee mahd. vähän kohinaa ja kuvan laatu pysyis hyvänä), mutta ne objektiivit on perus kuvausjutuissa paljon paljon tärkeempiä sen kuvan laadun kannalta mitä se kamera si tuottaa ;)

Maria kirjoitti...

Kuvaisin mielelläni hämärämmissä olosuhteissa, tällä hetkellä ei voi, koska kohinat, joten olen tyytynyt kuvaamaan valoisissa olosuhteissa. Haluaisin myös kenties tehdä suuria printtejä.

Mulla on tällä hetkellä obiskoina Sigman 24-70 f/2.8 ja Canonin 50mm f/1.4, mä en oikeastaan keksi mitä laseja voisin enää haluta, ja toisaalta alkaa tuntua vähän objektiivin potentiaalinkin tuhlaukselta alkaa laittaa jotain tuhansien laseja tohon 350D:hen. Kyllä se olis kiva saada noista kamoistaan mahdollisimman paljon irti.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän noilla objektiiveillä saa hyvin paljon irti tolla 350D, jos vaan kuvaa niissä valosissa olosuhteissa :). No sitten ymmärränkin jos haluat saada hyviä kuvia huonossakin valossa ja viä jos oikeesti isoja printtejä haluat tehdä, ps. sulta puuttuu yks tärkeimmistä laseista.. oikeesti, eli 70-200, se on tollasen 24-70 lisäks tärkein jota käytetään monipuolisessa kuvauksessa, ne jotka tarvii jotain pidempää telee tai laajakulmaa, ni ne on asia ja tarve erikseen, jos sellasia juttuja paljon kuvailee, niin ja viä täytyy tietenki ottaa huomioon toi sun 1.6 croppi kerroin ;). Kuvankäsittelyohjelmillahan tuunataan ne kuvat sitten viä oikeesti hyviks, sellasta ku osaa oikeesti hyvin käyttää ni saa huonommistaki kuvista hyviä :)

Maria kirjoitti...

Mä en tarvitse ton välin putkea, ei oo mulla käyttöö 200mm:lle. ;) Muistetaan nyt kuitenkin, että mun kuvaukset keskittyvät asu- ja esinekuvauksiin ja satunnaiseen muuhun tapahtumakuvaukseen, asukuvat erityisesti talviaikaan ahtaissa sisätiloissa, joissa jopa se 50mm on jo haaste. Jos sä katot nyt noita mun kuvia tässä blogissa, tuoreempaa päätä tietystikin, niin mä väittäisin, että osaan muokata kuvia, ja väittäisin myös, että olen ottanut tästä rungosta about niin paljon irti kuin näillä laseilla ja kuvanmuokkausohjelmilla saa. Seuraava edistysaskel on nähdäkseni se runko. Jos olen väärässä, otan vastaan ihan konkreettisia neuvoja kuvanlaadun parantamiseksi. Mut onneks ei oo sulta pois, vaikka näin amatöörinä hankkisinkin ammattilaisrungon vaikka tältä istumalta. ;)

Maria kirjoitti...

Ja tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että osaisin jo kaiken ja olisin Paras. Kehitysvaraa on mulla aivan hurjasti, ja sinänsä kuvaajana saatan olla paska niin pokkarilla kuin 1D:lläkin. Ei muuta sitä, että näen silti märkiä unia 5D mk II:sta (joka ehkä tulee mahdolliseksi hankkia käytettynä mk III:n ilmestymisen jälkeen, riippuen hintakehityksistä ja kaikesta muustakin) ja olen ollut olosuhteissa, joissa on tuntunut siltä, että runko rajoittaa oman visuaalisen näkemyksensä toteuttamista.

Ymmärrän toki huvituksen siitä, että bloggarit hankkivat kalliita järkkäreitä ja hehkuttavat niitä ilman, että lukija huomaa niissä kuvissa mitään eroa entiseen, ja jopa ärsytyksen siitäkin, että digiaikana on niin helppoa kaikkien räpsiä sarjatulena giga paskoja kuvia ja olla vielä siitä ylpeä. Sympatiani kaikille heille.

Anonyymi kirjoitti...

Mietitään esim. jotain maailman kuuluisimpia studio tai ylipäätään 'henkilökuvaajia' jotka käyttää runkona perus järkkäri canonia tai nikonia, ni moni käyttää just tota 70-200mm ;), että ei sitä 200mm päätä välttämättä tarvikka paljo käyttää mutta 70-140mm on se oleellisin alue, mutta kyllä ku kuvaa tollasella just 100-200mm alueelta ihmistä, ni saa hienoja kuvia, tosin ite et just tota varmaan paljoo tarvi, varsinki jos ittees ite kuvaaat paljon, toi 24-70 on oikeestaan kaikki mitä tarvis, kunhan on laadukas f2.8. (ja mieluiten täyskenno, ettei se muutu niinku sulla 38.4-112mm), mutta toi oli niinku esimerkki minkä voisit hommata jos jonku tarvisit. Kyllä sä juu sen uuden rungon seuraavaks tarvit, ku ottaa noi tarpeet huomioon, mutta entiä haluatko välttämättä 5d mk2, mun mielestä toi 7D olis tarpeeks hyvä valinta, moni ammattilanenki on ruvennu käyttään sitä 5D.n yli, (mutta jos haluat sen täyskennon, ni si toi 5D on ainoo vaihtoehto) mutta odotetaan ku tulee 5d mk3 ja 1Ds mk4, että mitä ne sille kenno ja prosessori puolelle on saanu kehitettyä, on sanottu että "The ISO performance of upcoming cameras from Canon will be industry leading", mutta tiedä sitten, tällähetkellähän jos haluaa parasta iso performanssia, ni sitä saa Nikon D3S, eli tarvii viä odottaa canonin uutuuksia, mutta si kumminki nikoni keulii heti siinä ohi, ku ne on ottanu tossa johtajuuden, mutta toivottavasti ei, canoni sen olla pitää ;). Niin ja juu, kyllä osaat käsitellä kuvia, mutta tarpeeks tehokkaasti/kehittyneesti/monipuolisesti, siittä en tiedä ;) ps. kyllä munpuolesta voit hommata vaikka 1ds mk3, mutta ei siittä hyödy niin hirveesti, ku miettii paljonko siinä menee rahaa "hukkaan", ellei sitä oo kaapit väärällään :P ja eniten noissa jotka haluaa järkkäriä tai hehkuttaa niistä jotain, jotka ei siis niistä mitään tiä, ni luulee että, ku on järkkäri ni sillä automaatti asetuksella (jota ne si vaan käyttää, ku ei jaksa opetella niitä manuaali juttuja, joka sen järkkärin pääidea on) ja jollain ihan sama mikä objektiivi, ni tulee pro kuvia, ei se ihan niin mee, se niissä eniten ärsyttää =P

Maria kirjoitti...

Mä oon itte kuvannut nyt täysmanuaalilla varmaan kolme vuotta, sitä ennen vaihtelevasti automaagilla ja aperture prioritylla. Photaria, Gimppiä ja Aperturea olen käyttänyt yksin ja rinnakkain varmaan viisi tai kuusi vuotta, omasta mielestäni ihan monipuolisesti, ja aika hämmästyttävän eron itse ainakin huomaan kuvissa ennen ja jälkeen käsittelyn. Kai sen nyt pitäis kuvista näkyä riittääkö taidot vai onko jotain hämmästyttävän paljon pielessä.

Studio olis superhyperupee juttu, mutta valitettavasti ei nyt ajankohtainen. Ehkä sitten vielä vähän isomapana ;)

Toisaalta, nää laitteistojen hankinta-asiat on just sitä, että jos jollain sitä rahaa tosiaan tunkee seinistä ja ikkunoista sisään (ei tosin ole mun tapaus), ni ihan sama, hankkikoot tasan mitä huvittaa ja tehkööt hankinnoillaan mitä huvittaa, osasi tai ei. Eiköhän truu-proot aika helposti siinä kilpailussa pärjää eniveis, ihan ilman mitään erillistä amatööriharrastelijoiden innostuksen väheksymistä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...