9.4.2011

Kampissa keskustelupaneeli tekijänoikeuksista ja artistin oikeuksista

Hei, kaikille pääkaupunkiseutulaisille tai siellä päin huomenna liikkuville tiedoksi, käykääs kuuntelemassa Kampin ostoskeskuksessa paneelikeskustelua tekijänoikeuksista ja siitä, miten artistit voivat tienata.
Tsek lisäinfo: "How should the artist get paid?" A panel discussion

Paneelikeskusteluun ottavat osaa Rick Falkvinge, ruotsalaisen piraattipuolueen perustajakaveri ja yksi tunnetuimpia piraattiaatteen edistäjiä, sekä Peter Sunde, aisaparinsa. Mukana keskustelussa myös Jarmo Puskala (Vasemmisto, Iron Sky!) ja Tarmo Toikkanen, joka on tutkijana Aalto-yliopistossa. Jos teillä on kiperiä kysymyksiä tekijänoikeuksista ja artistin oikeuksista, tuo on aivan loistava paikka esittää niitä ja tuoda oma näkemyksensä muiden tietoisuuteen. Ihan huippua ja hurjan mielenkiintoista minusta, että ollaan saatu Falkvinge ja Sunde Suomeen puhumaan näistä asioista!

Sinne siis vaan klo 11 eteenpäin, viides kerros kauppakeskus Kampissa, Johto Caféssa HUOMENNA sunnuntaina 10. 4.

P.s. Tsek tää uutinen: tekijänoikeuslobbarista tuli EU:n tekijänoikeuspäällikkö. Joku vois luulla, että tuollaiset kytkökset olisivat este moiselle viralle. Hups?
"Martin-Prat'in näkemyksistä kertoo karua kieltään mm. lausunto, että "ei ole mitään syytä miksi yksityistä kopiointia pitäisi olla lainkaan", ja että DRM-suojausten murtamisen pitäisi olla laitonta vaikkei siinä tekijänoikeutta rikkoisikaan."

Minua voi äänestää numerolla 16 Pirkanmaalla.
Muistakaa myös vaalimökit Keskustorilla! Tulkaa moikkaamaan piraatteja! :)

12 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

http://koti.kapsi.fi/~watchman/journal/?p=1043 <- Tuolla ihan mielenkiintoista tekstiä Piraattien nykymenosta, sekä kritiikkiä että hyviä puolustuspuheenvuoroja kommenteissa.

Mitä olet mieltä, onko Piraateilla tarpeeksi yhtenäinen linja mielipiteissään? Voiko "kaikki julkisuus olla hyvästä", mikäli ihmisille tulee ensimmäisenä mieleen ne negatiiviset tapaukset ja puolueen hyväksyminen niille? Tulevatko Piraatit uudelleenorganisoitumaan jotenkin vaalien jälkeen, nyt kun olette saaneet enemmän näkyvyyttä ja kokemusta? Jos eduskuntaan pääsisi Piraatti, olisiko puolueella oikeasti tarpeeksi kokemusta ja yhtenäinen linja siihen, että asiat hoidettaisiin Piraattien mielipiteen mukaan?

Aiotko itse jatkaa Piraattiaktiivina vaalien jälkeen, mikäli käy niin ettei eduskuntaan tällä kertaa pääse? Onko Pirkanmaan Piraattien toiminta kuinka aktiivista muuten noin ylipäätään? :) Kysyisin vielä, onko sinulla jaettavissa olevia vaaliflaikkuja? Voiko sinua moikata Tampereen keskutan torilla vielä ensi viikolla?

Anonyymi kirjoitti...

Moip,

tässä blogissa hyvä kiteytys siitä, mikä PP:ssä on pielessä. Ks. http://koti.kapsi.fi/~watchman/journal/?p=1043
Monet ajamanne asiat ovat tärkeitä, mutta kaikki se kuona mitä piraattiehdokkaiden (useiden) suusta tulee tekee vain hallaa niille itse asiolle. (Esim. tekijänoikeuskysymyksille.) Kaikki huomio ei ole hyvää huomiota, ainakin muiden ehdokkaiden pitäisi sanoutua irti esim. Horsmalahden seksistisistä kommenteista, koska varmasti suhteellisen vaalitavan vaaleissa pitää olla aika masokistinen ja itseään vihaava nainen, että äänestää puoluetta, jossa on mahdollisuus äänen hyödyttää tollaista ehdokasta.

Olen hieman pettynyt, enkä vaan hieman. Toivottavasti vaalien jälkeen piraatit keskittyvät ASIAKYSYMYKSIIN.

Maria kirjoitti...

"Aloitetaan puolueen nimestä."

Lopetin lukemisen tuohon. Sori nyt, mut tää on aika vanhaa ja jo moneen kertaan käsiteltyä nillitystä. Haters gonna hate, niin se vaan nyt on. :F Annan muiden piraattien käydä tämän väännön tällä kertaa. :)

"Mitä olet mieltä, onko Piraateilla tarpeeksi yhtenäinen linja mielipiteissään?"

Agendasta ollaan riittävän yhtenäisiä jotta voidaan yhdessä ajaa sitä. Muista asioista on ok olla eri mieltä.

"Voiko "kaikki julkisuus olla hyvästä", mikäli ihmisille tulee ensimmäisenä mieleen ne negatiiviset tapaukset ja puolueen hyväksyminen niille?"

Pieni puolue saa joko negatiivista julkisuutta tai ei mitään julkisuutta. Toisaalta "kaikille" tulee persuista mieleen rasistit ja abortinvastustajat, ja tsek miten lujaa niilläkin menee. En ole siis kovin huolissani. :)

"Tulevatko Piraatit uudelleenorganisoitumaan jotenkin vaalien jälkeen, nyt kun olette saaneet enemmän näkyvyyttä ja kokemusta? "

Varmasti puolue kehittyy ja kasvaa kokemuksen ja vuosien myötä. Joko niin, tai sitten se vaipuu unholaan pihahduksen kera. Veikkaan kuitenkin kehittymistä ja kasvamista.

"Jos eduskuntaan pääsisi Piraatti, olisiko puolueella oikeasti tarpeeksi kokemusta ja yhtenäinen linja siihen, että asiat hoidettaisiin Piraattien mielipiteen mukaan?"

Piraattien agendan mukaiset asiat hoidetaan agendan mukaisesti, muista asioista jokainen edustaja saa päättää oman omatuntonsa mukaan, eikä puolue puutu siihen tai harjoita ryhmäkuria. Tämä on ollut selvää alusta asti. Ja noh, meneehän edariin entisiä missejäkin. Mä veikkaan piraattien pätevyyttä aivan riittäväksi. Päätavoitehan on herättää keskustelua, kritisoida ja yrittää saada muut puolueet adoptoimaan piraatti-ideologiaa osaksi omaa puoluetoimintaansa.

"Aiotko itse jatkaa Piraattiaktiivina vaalien jälkeen, mikäli käy niin ettei eduskuntaan tällä kertaa pääse? "

Olen ollut piraattipuolueessa jo ennen sen rekisteröitymistä viralliseksi puolueeksi, en näe syytä, miksi en jatkaisi piraattilaivassa vastaisuudessakin. :) Seuraavat vaalithan ovat joka tapauksessa jo ensi vuonna.

"Onko Pirkanmaan Piraattien toiminta kuinka aktiivista muuten noin ylipäätään? :)"

Joka toinen viikko kokoonnutaan O´Connels -irkkubaariin kokoustamaan ja hengaamaan, irkissä piraattinetissä kanavalla #pirkanmaa on päivittäin aktiivista keskustelua ja yhteisiä tempauksia järjestetään kun ehditään/jaksetaan. :)

"Kysyisin vielä, onko sinulla jaettavissa olevia vaaliflaikkuja?"

Lähinnä itsetulostettuja, ei pitänyt aluksi tehdä omia ollenkaan, vaan keskittyä jakamaan puolueen yleisflaikkuja, mutta viime hetkillä tällainen karvalakkiratkaisu. ;P Jos haluat jakaa naamaani, voit tulostaa flaikkuani värillisenä tai mustavalkoisena: http://dl.dropbox.com/u/25836006/1-ehdokasmaria-etupuoli-blackwhite-vaihdettujarjestys.pdf
:)

"Voiko sinua moikata Tampereen keskutan torilla vielä ensi viikolla?""

Olen ainakin maanantaina ja tiistaina iltapäivällä K-torilla vaalimökillä, jos ehdin, niin muinakin päivinä kenties. :)

Maria kirjoitti...

Ai niin, ja noita pubimiittien aikatauluja voi seurata yhteisestä kalenterista:
http://www.piraattipuolue.fi/kalenteri

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset hyvistä vastauksista :) Pitääpä käydä ensi viikolla tutustumassa torilla.

Maria kirjoitti...

Toinen anonyymi, nothing new under the sun. Joka puolueessa on omat erikoiset tyyppinsä, se on täydellisen varma asia.

Mä en koe henkilökohtaisesti tarvetta sanoutua irti kaikesta mitä muut ihmiset sanoo puolueen agendan ulkopuolella, koska oletan äänestäjien ymmärtävän eron oman mielipiteen ja puolueen mielipiteen välillä. Jos ne taas haluaa ihan tahallaan sekoittaa, tuskin mikään mitä siihen kommentoi, muuttaa tällaisen ihmisen mielipidettä piraateista ja piraattipuolueesta.

Kuten sanoin, haters gonna hate, ja jotkut ihmiset etsivät kaikkia mahdollisia tekosyitä puhua pahaa.

Mä en koe myöskään olevani masokistinen tai itseäni vihaava nainen, kiitos vain. Sen sijaan dissaan kyllä tahallaan väärin ymmärtäviä ihmisiä, jotka oikein hakemalla hakevat syitä herneytyä ja levittää pyhää vihaansa. Mutta niin, ei tässä mitään uutta ole. Sellaista se politiikka on.

Maria kirjoitti...

Ai niin, ja tuossa kun kopilla oltu Tampereella, kertaakaan ei ole tullut Horsmalahden nimeä esiin keskusteluissa ihmisten kanssa. Vaikka tyyppi siellä itsekin seisoa päivystää! Eikä muuten ole mainittu Kurhistakaan. Aika triviaalia siis jotkut yksittäiset dissatut tyypit, vaikka niiden huonoudesta jotkut ihmiset jaksavatkin meteliä alituiseen pitää, kyllästymiseen asti.

Ja koska ajamme sananvapautta, me sallimme sananvapauden myös omille jäsenillemme. Aika huonoja me oltais, jos ei tehtäis näin. Piraatit saavat ajaa niitä puolueen agendan ulkopuolisia asioita, joita haluavat, sekä varsinkin saavat ilmaista omia mielipiteitään niin paljon kuin haluavat. Muu olisi aika tekopyhää.

Äänestäjä voi sitten omalla äänellään äänestää sitä ehdokasta, jonka haluaa edariin. Mua voi äänestää numerolla 16.

Janna kirjoitti...

Musta toi linkattu blogi (http://koti.kapsi.fi/~watchman/journal/?p=1043) tiivistää aika hyvin ne jutut, miksi en äänestä piraatteja. Kaikki hyvätkin jutut hukkuu sen naurettavan kohkaamisen alle.

Parasta tossa kirjotuksessa kuitenkin on kommentit, joissa sanan ja tiedon vapautta rakastavan puolueen ehdokas valittaa siitä, että juuri ennen vaaleja julkaistiin näin ikävä juttu puolueesta. Suora lainaus kommenteista Raoul Plommerilta: “Minua harmittaa, että koet itsesi jotenkin tietoyhteiskunnan ystäväksi, vaikka olet tuonut “rakentavan” kritiikkisi esille juuri kivasti viikkoa ennen vaaleja. Kieltämättä eniten minua harmittaa edes ajatella miten monta tuntia vaalityötä olen itse saanut tehdä tämän kirjoituksen tuhoaman äänimäärän eteen. Valitettavasti kävijöitä on ollut paljon ja he kaikki eivät välttämättä olleet edes tietoisia esille tuomistasi asioista – aktiivit ovat kyllä olleet näistä näkemyksistäsi enemmänkin kuin tietoisia.”

Piraateilla on hyviäkin ehdokkaita, fanitan omasta vaalipiiristäni esimerkiksi Liljan asennetta ja argumentointia, mutta ei riitä poistamaan epäkohtia.

Maria kirjoitti...

Joka puolueessa on omat ongelmansa ja omat erikoiset tyyppinsä. Ei tuossa tekstissä tosiaan mitään uutta ollut. Kyllä mustakin alkoi tuntua äkkiä hyvin turhalta kaikki tämä tehty työ, kun vaan niitä negatiivisia asioita jaksetaan yötä päivää puida. Ymmärrän ihmisten turhautumisen. Sananvapauteenhan kuuluu myös oikeus vastakritisoida kritiikkiä.

Maria kirjoitti...

Kannattaa lukea:

Piraatteja kannattaa äänestää tyhmyyksistä huolimatta

Janna kirjoitti...

Joo, luinkin ton Kajn kirjoituksen jo. Ei se oikein poista sitä ongelmaa. Kaj on aina tuntunut ihan fiksulta, mutta puolue on kuitenkin tällä ääntenlaskutavalla yhtenäinen kokonaisuus ja ääni voi auttaa ketä tahansa Helsingistä. En halua antaa ääntäni puusilmälle, jolla ei ole mitään kykyä asettua itsensä ulkopuolelle ja tarkastella omaa toimintaansa kriittisesti, yrittää nähdä se samalla tavalla kuin ulkopuolinen näkisi.

Maria kirjoitti...

Niitä ääniharavia tulevat luultavasti olemaan tuossa mainitut fiksut piraatit, ei mitkään randomit pelleilijät. Varsinkin, jos antaa äänensä niille fiksuille.

Tälleen muutamaa viikkoa ennen vaaleja me ei oikeen mitenkään pystytä täydelliseksi puolueeksi muuttumaan sormia napsauttamalla ja se seuraava mahdollisuus on vasta neljän vuoden päästä. Se ei tarkoita, etteikö piraateissa oltaisi tietoisia ongelmista ja yritettäisi korjata niitä. Nyt vaan on tässä nää VAALIT aika ensimmäinen prioriteetti, joihin pitäs jaksaa kaiken keskellä tsempata. Terveisin fyysisisen kipuun asti tänään torilla kampanjoinut ja äänensä käheäksi puhunut.

Mut eipä tässä pelissä voi kaikkia miellyttää millään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...