13.3.2011

Slow loris

Se on nyt päätetty. Haluan olla seuraavassa elämässäni hidaslori (slow loris). O_O Sitten tämä usein käyttämäni hymiökin vastaa paremmin todellisuutta, joskin, ehkä pienin muutoksin: O.O
Hyvin ovat harvinaisia ja uhanalaisia. Älkää liikaa haaveilko tällaisen lemmikiyttämisestä! Häilyn itsekin tässä eettisyyden rajoilla levittämällä videoita, joiden takia ihmiset ihkuttavat ja hankkivat laittomasti näitä sukupuuton partaalla olevia elukoita - tyytykää te siis vain ihkuttamaan näitä uskomattomia olioita!

Tsek myös artikkeli hidaslorin suojelusta Wikipediasta.

11 kommenttia :

Tiia kirjoitti...

Awww, miten söpö!! noi silmät ekalla videolla! <3 8)

Maria kirjoitti...

No todellakin! 8)

Mau kirjoitti...

Apua mä kuolen! Miten ihana<3! Noi silmät ja sateenvarjo, tui.

Itse olen tähän asti pitänyt kummituseläimiä maailman söpöimpinä mutta tässä on aika kova vastus :)

Näin noita kummituseläimiä livenä eläintarhassa joskus ajat sitten jonka jälkeen näin unta että sellainen oli piiloutunut mun laukkuun ja sain sen lemmikiksi.. Voi ei mikä pettymys kun heräsin eikä sitä ollutkaan missään :-D (oikeasti en toki minäkään uhanalaisista lemmikeistä haaveile, ja eläintarhat ovat aina muutenkin mielestäni hieman surkuja paikkoja..)

Jani kirjoitti...

<nipotus>
Suomeksi ne ovat loreja (yks. lori).
</nipotus>

LuckyBeib kirjoitti...

Voi ko toinen näytti niin säälittävän suloisen lutuiselta.

whiic kirjoitti...

Luonnonvaraisen, rauhoitetun eläimen pyydystäminen lemmikiksi on epäeettistä, ja on pääsääntöisesti sitä myös rauhoittamattomillekin.

Uskonpa kuitenkin, että pääsääntöisesti lemmikiksi myytävät eläimet (ainakin kehitysmaiden ulkopuolella) ovat "vankeudessa" (missä vankeus sinänsä voi tarkoittaa lemmikkieläinolosuhteita tai enempi teollisella mallilla) kasvatettuja. En ymmärrä mitä suojelemista on vankeudessa kasvatetussa lemmikkilorissa. Ei näitä kai voi päästää edes vapaana luontoonkaan, kun eivät ole luontoa nähneetkään.

Ei rauhotettujen kasvienkaan myyminen kai ole mitenkään kielletty, jos ne on todistettavasti kasvattamalla kasvatettu kasvihuoneessa tai vesiviljelyllä.

Laboratoriosimpansseista voisi kasvattaa lemmikkirodun. Toisaalta lorit ovat kyllä helppohoitoisempia ja usein lutuisempia. Simpanssin lutuisuus tulee esille harvemmin mutta sitäkin tehokkaammin.

Maria kirjoitti...

Lorikenneli... :P

Anonyymi kirjoitti...

Whiic:

Mitä tosta Wikipedian jutusta ja muualta netistä luin, niin esimerkiksi japanilaiset lemmikkikauppiaat väittävät myyvänsä kasvatettuja loreja, mutta todellisuudessa kaikki tulee laittoman eläinkaupan kautta esim. Indonesiasta.

Ilmeisesti loreja on vaikea saada lisääntymään edes eläintarhoissa, joten väitetyistä "lorikasvattamosta" tulleet lemmikit on kaikki salakuljetettu myyntiin.

Ja mitä helppohoitoisuuteen tulee: iso osa eläimistä on aliravittuja ja huonokuntoisia johtuen väärästä ruokavaliosta, eikä ihmiseen verrattuna päinvastainen vuorokausirytmikään varmaan paljon helpota lemmikin elämää. Lisäksi nuo kuulemma stressaantuvat ja ovat herkkiä tartuntataudeille. Ja vaikka joku ressu olisikin syntynyt ja kasvanut jollain kuvitellulla farmilla, niin lemmikiksi se sopii vain, jos sen terävät etuhampaat leikataan/revitään irti.

Usko sinä mitä haluat, mutta tosiasiassa noi lemmikiksi päätyvät revitään puusta alas jossain Malesiassa ja rahdataan matkalaukuissa japanilaisten pissisten iloksi. Jos ne siis selviävät hengissä: arviolta 30-90 % kuolee matkalla.

Välillä oksettaa tää maailma.

Anonyymi kirjoitti...

Ei hitto mikä elukka :D Näyttää ihan ufolta, niin epätodellisen isot noi silmät. Söpö kuin mikä kylläkin. Tuli mieleen Totoro tosta missä se on sateenvarjonsa kanssa :D

Maria kirjoitti...

Joo, luin kans ton et lähinnä sieltä viidakosta ne pyydystetään. :(

Maria kirjoitti...

Ja joo, kyllä on totoromaista näköä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...