5.3.2011

Maaliskuun 5. päivän asua ja pari uutista

march fifth 2

Olen nauttinut valtavasti keväisestä auringosta menneellä viikolla. Se on saanut pääni niin sekaisin, että olen jopa ostanut kamelinvärisen tuubihuivin uuden valkoisen, epäsymmetrisen paitani kanssa. Se oikeastaan sointuu aika hauskasti tumman tukan kanssa yhteen.

Yleensä vaaleita paitoja arastelen lähinnä sen takia, että kaikki mahdollinen lika näkyy niissä naurettavan helposti, ja toisaalta vaaleat paidat tuntuvat rumasti kellastuvan kainaloista ajan myötä... Yhh. Nyt kuitenkin piti niellä tämä ultimaattinen käytännöllisyysajattelu, niin paljon ihastuin tuohon yläosaan, joka tuo mieleen lapsuuden laamapaidat...

march fifth 4
march fifth 3
march fifth 6
Nvm noi eläinkarvat...
march fifth 5
march fifth 7
Paita - Weekday, housut - Filippa K, nahkaranneke - H&M Men, kengät - Vagabond Thelma, huivi - Pieces, kynsissä Chanel: Black Pearl (...johon oon rakastunut aivan hulluna!)

Ja hei ihmiset, ihan mahtavaa keskustelua heräsi tuosta perustulosta, kiitos kaikille siihen osallistuneille (ja jatkaa toki mieluusti saa!) :)

Pari muuta ajankohtaisuutta:

*** Tuomas Santakallio (Piraattipuolue) kirjoittaa saaneensa potkut DNA:lta poliittisen kantansa takia. Vuokratyösopimuksissa on kyllä kehittämistä.

*** Tuore tutkimus paljastaa, että 70% tanskalaisista pitää tiedostojenjakamista enemmän tai vähemmän hyväksyttävänä. Eteenpäin myymisen tuomitsee kolme neljästä. Ei liene ihan tuulesta temmattua olettaa, että myös Suomessa kenties saataisiin samansuuntaisia tuloksia. Ei ihan ole toimineet nuo tekijänoikeusetujärjestöjen, levy-yhtiöiden ja muiden lafkojen pyrkimykset muuttaa kansan mielipidettä piraattivastaisemmaksi: milloinkahan ne ymmärtäisivät, että sota piratismia vastaan on jo hävitty? (Tutkimus pdf:nä tässä)

*** Kristillisdemokraattien ehdokas Soili Haverinen heitti keskusteluun homojen oikeudesta solmia avioliitto jännittävän ja kieltämättä tuoreen kortin: Sukupuolineutraalilla avioliitokäsityksellä on marxilaiset juuret! Paha marxismi, hyihyi, ei mitään tämmösiä marxilaisia kehityksiä tai ajatuksia yhteiskuntaan. Ketkään muut kuin marxilaisfeministit eivät ilmeisesti kannata tasa-arvoa. ;D

Tsekkaa samalla Homofobia.fi:n lista kansanedustajaehdokkaista, jotka vastustavat samaa sukupuolta olevien oikeutta avioitua. Runsaasti siellä mm. persuja ja kristillisiä...

Tästä taas voit tsekata Piraattipuolueen julkilausuman sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta ja sen allekirjoittaneet ehdokkaat.

Viikonloppuja! ^^

8 kommenttia :

DG kirjoitti...

Kiitos linkeistä. Selailin tämän "älykkään" kolumnin (sukupuolineutraalin avioliiton rinnastus marssilaisuuteen... eiku...) keskusteluosiota ja törmäsin seuraavaan:

"Maria Rajakari kirjoittaa:

Mainitsisin vielä, että mielestäni tällaisten "listojen" teko on kuitenkin epäasiallista, vaikka toki sen voi kääntää toistepäin. Tässä voi olla vaarana, että kun lukee:"Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan!" niin se, ettei kannata sukupuolineutraalia avioliittoa ei tarkoita sitä, että olisi homofobinen, tämä on tulkintakysymys. Eli tästä voi seurata "vihakampanja" näitä ihmisiä kohtaan eli kaikki eivät osaa välttämättä suhtautua siihen oikein, kuten Jenkeissä syytettiin S.Palinia siitä, että hänen kannattajansa tekivät nk."kiikaritähtäin"-kuvat, tämä sama ilmiö on ilmeisesti rantautumassa Suomeenkin ja sama ilmiö oli havaittavissa myös siinä, kun ydinvoiman kannattajista tehtiin aikoinaan "hautakumpu"-lista. Todella mautonta minusta ja vihan lietsomista mielestäni. Tämä näkäkulma tulisikin ottaa mielestäni yleisesti huomioon."

Että saakin noin lyhyeen tekstiin tiivistettyä noin uskomattoman määrän kuraa.

Miksi lainaan tekstiä tähän?

Kyseinen nainen on ehdolla eduskuntaan kuten sinäkin, luonnollisestikin hieman eri puolueesta ja eri arvoilla liikenteessä. Kommentti oli yksi kymmenistä, vai sadoista, ja hukkui muiden kaltaistensa joukkoon. Mutta minun silmiini se pisti. Koko ylitsevuotavalla tökeryydellään. Ja halusin jakaa sen jonkun kanssa, joten ajattelin tehdä niin täällä. Linkkisi kautta kun kuitenkin aiheeseen päädyin.

Tulee muuten vuosituhannen epäselvin kommentti...

Mutta kun turhauttaa. Toisten ihmisten eroavat mielipiteet pitäisi hyväksyä, mutta miten perkuleessa homofobia on tulkintakysymys? Ei me haluta antaa samoja oikeuksia, ei me haluta hyväksyä kahden ihmisen välistä rakkautta, me vaan ollaan niin erinomaisia omassa heteromaailmassamme, mutta ei me homofobisia olla.. Eihän se sitä tarkoita, lainkaan.

Mistä noita sikiää?

Maria kirjoitti...

DG, niin, se on jännittävää tuo joidenkin logiikka. Puhutaan siitä, miten homotkin ovat ihmisinä äärettömän arvokkaita ja näin, mutta silti heille ei saa antaa samoja oikeuksia kuin muillekin. Se on tää "Vihaan syntiä, rakastan ihmistä" -asenne, jossa ei minun mielestäni ole mitään päätä eikä häntää: ihmistä kuitenkin määrittävät myös hänen tekonsa, vakaumuksensa ja ihmissuhteensa. Jos homoudessa taas ei ole mitään väärää, missä ongelma...

Kaikista kieroin ratkaisu oli, kun eräs kommentoija selitti, että kyllä homot saavat mennä eri sukupuolta olevan kanssa naimisiin ihan siinä missä heterotkin, ihan on sama oikeus, ja vastaavasti heterokaan ei saa mennä samaa sukupuolta olevan kansssa naimisiin, et ihan on tasapuolista tämä! Että ei muka syrjitä ihmisiä, vaan kyse on vain ja ainoastaan erilaisten parisuhdemallien arvostuksesta. Anna mun kaikki kestää. On siinä aikamoista älyllistä akrobatiaa harrastettu.

Irrationaaliset pelot siitä, että jos homoille myönnetään samat oikeudet kuin heteroillekin, se johtaa johonkin yhteiskunnan rapautumiseen (lol), heteroiden parisuhteiden heikkenemiseen (tupla-lol) ja sukupuolisuuden katoamiseen (O_O), on kyllä mustakin aika homopelkoista. ;o

DG kirjoitti...

Ja miettien vielä tätä, että ihmisellä (ja selvästi myös KD:n eduskuntavaaliehdokkailla) on oikeus sanoa mielipiteensä. Vaikka se mielipide olisi (hienoihin sanoihin piilotettuna), ettei homoilla ole samanlaisia oikeuksia kuin heteroilla. Että homo saa olla homo, jos ei kuitenkaan käyttäydy sen mukaisesti. Ihmisellä on oikeus sanoa tämä mielipiteensä ääneen, kirjoittaa se verkkosivuilleen, kommenttibokseihin, mihin tahansa. Monella ihmisellä tuntuu olevan sama oikeus.

Mutta sitten, kun joku kehtaa puolestaan kirjoittaa listan siitä, ketkä kaikki ovat asiassa samaa mieltä, hän tekeekin väärin. Tai kuiten Rajakari itse ilmaisee, kyse on "epäasiallisesta, mauttomasta ja vihaa lietsovasta" teosta. Siis mitä? He itse eivät koe olevansa epäasiallisia, tai lietsovansa homovihaa, kunhan puolustavat omia pikku periaatteitaan. Mutta jos joku kokoaa yhdeksi listaksi kaikki samaa mieltä olevat (ja sen itse ääneen sanoneet), asia muuttuu vihan lietsonnaksi? Olenko ainoa, joka ei löydä logiikkaa?

Sama nainen kirjoitti aiemmassa kommentissaan, että sen sijaan, että kyse olisi homojen avioitumisen vastustamisesta, voi ajatella, että he sen sijaan vain puolustavat heteroavioliittoja. Jälleen yksi "pieni" ongelmakohta... Kyllä minäkin puolustan heteroavioliittoja, mutta yhdenvertaisesti, sukupuolineutraalisti, homoavioliittojen kanssa. (Miksi tällaisia termejä edes tarvitaan...) Miksi nämä suuret älyköt ajattelevat, että vain, kun annetaan joillekin oikeuksia, ne samat oikeudet ovat heti heiltä itseltään (ja kaltaisiltaan) pois... Miksi sukupuolineutraali avioliitto olisi millään tavoin heteroilta ja heidän avioliitoiltaan...

Maria kirjoitti...

Juu en minäkään kyllä tuosta vihanlietsontaa saa. Pointtinahan on eniveis kertoa kansalle, joka asiasta on mitä ilmeisemminkin kiinnostunut, ketkä ehdokkaat ovat avioliittolain uudistusta vastaan, ja samalla tietysti vedota äänestäjiin. Kyllä sieltä on paljon pahempaa "vihanlietsontaa" lähtenyt ihan kansanedustajienkin riveistä... Mut jännästi se on ihan ok, koska uskonto sitä ja Raamattu tätä ja "mun mututunne" tuota. Varmaan tavisuskovaiset ja rivikristitytkin arvostaa tosi paljon tälläsiä höyrypäitä, aika usein kun kuitenkin ovat ihan seksuaalivähemmistöjen puolella.

On tuota tosin kyllä kaiken rehellisyyden nimissä törmätty myös tyyppeihin, jotka yrittävät oikeasti luonnolla ja eläinten käyttäytymisellä perustella homoinhoaan. Ne argumentit menee suohon niin monella eri tavalla niin monesta eri suunnasta, että melkein joku otsasuoni räjähtää vain ajatuksestakin. ;D

Ja tosiaan, nää tyypit tuntuvat ajattelevan, että homojen oikeudet ovat jotenkin pois heidän omasta heteroudestaan tai heterosuhteistaan. MITEN?! Ei kukaan ole ottamassa mitään keltään pois, vaan antamassa lisää. Kukaan ei ole pakottamassa heteroita avioitumaan samaa sukupuolta olevien kanssa, vaikka toisin vois välillä luulla... :D

Nojoo, lisää vaan näitä tälläsiä levottomuuksia kansan luettavaksi, ehkä se kannustaa keskivertoa ihmistä antamaan asialle enemmän painoarvoa sitä äänestettäväänsä pohtiessaan. ;) Jos nyt jotain hyvääkin tästä haluaa nähdä. :P

Mojtaba kirjoitti...

En pysty nyt ottaan mitään kantaa näin krapulaisena sunnuntaina mihinkään tän postauksen lopun aiheisiin, vaikka ehkä haluaisinkin.

Mutta hei, sen keltaisuuden saa valkoisita paidoista pois etikalla!!!

Maria kirjoitti...

Etikalla? Vau! En ole tiennytkään. Luulin, että ainoo mahis olis ottaa tsäänssit ton klooritsydeemin kans ja ehkä vahingoittaa paitoja pahemminkin osaamattomuuksissaan. x)

Horros kirjoitti...

Olen aina miettinyt, mitä ne laamapaidat oikein on kun kirjoissakin niistä usein puhutaan?

Maria kirjoitti...

Googlella löytyy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...