27.3.2011

Ecolove & Emotion Control

Mun yömusaani on ehdottomasti vanhan Dune-pelin soundtrackki. Vuonna 1992 (herraisä, mä oon ollut tuolloin 5-vuotias!) ilmestyneen pelin musiikin ovat säveltäneet Stéphane Picq ja Philippe Ulrich. Puhutaan siis toisin sanoen Amiga- ja Sega-ajan peleistä. Dune on alkuperäistarinalle uskollinen, kehuttu seikkailuroolipeli.

Soundtrack löytyy Dune - Spice Opera -nimiseltä levyltä. Jos joltain on mennyt ohi, niin peli siis perustuu samannimiseen Frank Herbertin kirjaan, Dune. Diggaan kovasti siitä ja jatko-osistaan, blogissakin postaus Dyyniltä dyynille. Teematuoksu on edelleen Serge Lutensin Chergui. Takaisin soundtrackkiin.

Valitettavasti vain levy-yhtiö EMI, joka omistaa tällä hetkellä oikeudet, ei suostu luovuttamaan oikeuksia takaisin tekijöille, vaikkei heillä olekaan aikomusta enää julkaista levyä, joten tekijät eivät saa vapauttaa levyä vapaaseen jakoon, vaikka itse niin haluaisivat. No, odotellaan tässä se 30 vuotta oikeuksien raukeamista, jotta tekijät pääsevät takaisin käsiksi oikeuksiin omiin teoksiinsa? Tääkö on nyt oikein ja reilua? Sivuillaan kirjoitetaan seuraavaa:

"BUT... My crystal ball said to me that a MP3 copy of the whole thing is going to be available somewhere on the net... but shhhht! I did not told you... and I have nothing to do with it, cos' it's a pirate who did it. Anyway, nobody will be able to find any proof it could come from me ;^)"

Levyltä yksi suosikeistani on tämä alla oleva biisi, joskin sopivan edustajan valinta on vaikeaa. Pelin biisit ovat kyllä tyyliltään ja ylimalkaiselta tunnelmaltaan yhteneviä, mutta silti niin erilaisia, että kyllä tiukkaa tekee valikoida. Ne on kaikki mun suosikkeja! Kuunnelkaa niitä kaikkia!

Tässä kuitenkin Ecolove. *menee tekemään lahjoituksen Stéphanelle ja Philippelle* (Tekijänoikeuksien kiihkeimmät puolustajat tietysti pidättäytyvät johdonmukaiksesti myös Youtube-videoiden katsomisesta, sillä sieltäkin voi tulla vastaan luvatonta materiaalia, niinhän? O_O NIINHÄN?)


Okei, tässä vielä myös Emotion Control (painiskelin pitkään tämän ja Wake upin välillä, mutta kallistuin EC:n tunteita ravisteleviin huiluosuuksiin):


Liian kaunista.

Htc dream escape 8

Muita Dune - Space Operasta tykkäileviä? (Myös se peli kelpaa ;))

4 kommenttia :

mizeer kirjoitti...

joskus pelasin pelii :D quake live on parhauttaa XD

Anonyymi kirjoitti...

Mun yömusaa on Meshuggah.
Se kuulostaa ehkä turhan aggressiiviselta, mutta soolokitara tekee siitä yömusaa. Muu jotenkin häipyy taustalle.

Tapani kirjoitti...

Dune oli kyllä parhaasta päästä, musiikillisesti kolahti ehkä hitusen enemmän Mechwarrior 2:n sekä Mercenariesin soundtrackit. Formaatti oli normaali CD-audio, joten levyn pystyi heittämään suoraan soittimeen. Rippauskin oli äärimmäisen helppoa, tosin ei sitä juurikaan vielä tuolloin harrastettu.

Karoliina kirjoitti...

Mulla oli Dune Amigalla! Voi kun ikävä koko laitetta ja ihania pelejä puhumattakaan musiikeista! Tosi monissa vanhoissa peleissä on hienoja musiikkeja. Amigalla kun kakarana pelailtiin niin saatettiin jäädä pitkäksi aikaa niihin alkunäyttöihin vaan kuuntelemaan musaa. :)

ps. tää tekijänoikeushomma on TAAS KERRAN niin perseestä x(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...