27.2.2011

Pakkastipahdus ja poliisikrakkereiden tuleminen

Keväiset fiiliksethän tässä tulee, kun mittarilukemat menevät pakkasesta lähelle nollaa! Siitä riemastuneena viikonlopun ruokakaappitäydennysreissu (tacoja syöty täällä muutama päivä putkeen, aika luksusta :D) tuli tehtyä rakkaassa nahkarotsissa. Ihan parasta, mutta eiköhän tässä vielä varsinaista kevättä joudu hetken odottelemaan.

late feb 2011 2
Takkii - JSFN, saappaat - Vagabond, mekko - Gina Tricot (takin alla toki myös villapaita), laukku - Lumi, villainen putkihuivi - All Saints, villasormikkaat - Global Accsessories
late feb 2011 1
Whoa, ensimmäistä kertaa yli vuoteen näen päässäni kunnollisen juurikasvun. Se on tää aiempaa tummempi väri tukassa...

Jos ette muuten ole seuranneet uutisia, niin järkyttykää vähän tästä: tekeillä on pakkokeinolain uudistus, joka laajentaa poliisin valvontaoikeuksia. Pian poliisi saa aika mielivaltaisestii vakoilla ihmisten tietokoneita ja asentaa niille seurantaohjelmia, joista ennen on lähinnä varoiteltu kotikäyttäjiä. Poliisi tulisi siis tekemään salaisia tietomurtoja. Ei perusteluja miksi tämä on välttämätöntä. Tämä vaarantaa myös muun tietoturvan ja polkee taas vähän lisää ihmisten yksityisyydensuojaa, yllätys yllätys. Piraattipuolue on antanut laista oman lausuntonsa eduskunnan hallinto- ja lakivaliokunnalle. Tsek tiedote, jossa myös tarkemmin lain vaarallisuudesta.

Dark Knightissa (katsoin sen uudelleen tuossa viime viikon flunssan leffaputkessani) muuten teemaa sivuttiin myös. Batman käytti Gotham Cityn kansalaisten matkapuhelimia mikrofoneina löytääkseen ultimaattisen pahan Jokerin, mutta hyvä toverinsa Lucius (Morgan Freeman) periaatteen ja omatunnon miehenä sanoi itsensä irti koko Batmanista tämän seurauksena. "This is wrong." Niin on myös tämä viimeisin suomalainen käänne.

Kaikesta huolimatta, lokoisaa sunnuntaita teille, ihanat ihmiset! ^^

11 kommenttia :

bubble kirjoitti...

Eikös se oo mittarilukemien nousemista, eikä putoamista, kun se elohopea lähtee kipuamaan ylöspäin? :D Lämpötila ja lukema nousee, pakkanen laskee (tästä oli just väittelyä yks päivä, hah).

Maria kirjoitti...

Joo, aina menee väärin ;D

Maria kirjoitti...

Editoin. Jos tästä eteenpäin käyttäis vaan korkeusneutraaleja ilmaisuja "lämpötila muuttunut" ja "elohopea siirtynyt" ;o

Mut mites toi lakiuudistus? :>

M-M kirjoitti...

Ääh. Vaikuttaa taas sellaiselta meiningiltä, että hyöty on aika pieni syyttömiin kohdistuviin ikävyyksiin verrattuna.

Kirjoittelin muuten blogiini politiikkaan liittyviä ajatuksia, ja tulin lopuksi lainanneeksi Palahniukia. Äsken hoksasin, että sama lainaus on sun sivullasi. Nyt sitten ihmettelen, onko lainaus päätynyt päähäni siksi, että opponoin erästä Palahniukin romaania käsittelevää kandia, vai siksi, että olen sen aiemmin nähnyt täällä. Ironistahan tässä on se, että lainaus kuuluu "Nothing of me is original. I am the combined effort of everyone I've ever known." :P

Maria kirjoitti...

Jotkut ovat epäilleet, että poliisi on ja vähin äänin harrastanut tuollaista toimintaa, ja nyt vaan haetaan sille lain suojaa ja siunausta. Tiedä sitten. Jännää on sekin, että laki on järkälemäinen teos ja sitä kiirehditään läpi -> tuskin ehtivät tai viitsivät kansanedustajat sitä kokonaan läpi lukea. Aika huolestuttavaa touhua.

Se on aika tarttuva lainaus, ja epäilen, että joku sen on lausunut jo ennen tätäkin miestä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä niin kanssa odotan nahkatakkikelejä. Tänään on jo niin poltellut laittaa nahkatakki päälle, mut oon tehnyt tietoisen päätöksen, et siirryn nahkatakkiin vasta, kun on oikeasti plus-asteita!

Nim. Hyvää kannattaa odottaa! :D

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti, joka ei suoraan liity postaukseen, vaikka totta kai lakiuudistuksia sivuaa:

Oon mielenkiinnolla lukenut sun poliittisia kirjoituksia ja sulla tuntuu olevan järkeä päässä ainakin enemmän kuin monilla nykyisessä hallituksessa. Tein juuri pari vaalikonetta aikani kuluksi ja olit aina jonkun 80% samaa mieltä. (Muitakin piraatteja useampi ensimmäisten 10 joukossa) Saattaa olla että saat ainakin täältä äänen, katsotaan nyt...

Mutta vähintäänkin tahdon ilmaista henkistä tukea ja "jatka samaan malliin"- rohkaisuja :)

Maria kirjoitti...

Mahtava juttu, kiitos tuesta ja tsempistä! :)

Noita vaalikoneita on vieläkin täytettävänä tässä, alkaa tulla korvista ja sieraimista ulos... :P Niihin tuloksiin kans vaikuttaa hirveesti se mihin kohtaan tarkkaan ottaen niitä pallukoita tunkee. :D Mut hauska kuulla, että piraateista löytyy sit tyyppejä, joilla on samansuuntasii mielipiteitä kuin sulla. :)

Maria kirjoitti...

Ai niin, ja nahkatakki-Anonyymille, kyl mäkin taidan kuitenkin odotella kunnon kevättä ja oikeesti lämpösiä kelejä, mut tollasel lyhyel pyrähdyksel oli hauska fiilistellä.. ;)

Anonyymi kirjoitti...

heiputirirallans!

olisi kauheen kiva nähdä uutta päivitystä siun ulkoasussa, koska (valitettavasti) nuo siun vanhat pärstäkuvat heittää heti aluks mielikuvan "Anneli-54v. ploki"

oot niin hirmu nätti uusilla(vanhoilla) hiuksillas, et mua riipasee aina hitusen sy'ämest, ku nään ton bannerin.
EIM Ul, uit.

t. diggailija

Maria kirjoitti...

Jos noin paljon riipasee ni ehkä sä voitkin koodata mulle ulkoasun. Työn alla on meinaan täällä ollut jo vuoden päivät. Kiva et diggailet niin paljon, et käytät noin imartelevia mielikuvia <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...