9.2.2011

Inspiraationa Demeulemeester RTW11 ja pari tekijänoikeusuutista

slit 3

Löysin vuodenvaihteen Weekdayn alennusmyynneistä myös hameen. Idea hamosesta, joka on yhdeltä sivultaan lyhyt ja toiselta pitkä, syöpyi tajuntaani Ann Demeulemeesterin kevään 2011 -kokoelmasta. Omani tosin on rutkasti leveämpi ja runsaampi, ja lyhyt mitta kuuluu siinä oikeasti eteen, mutta ei hys siitä. ;)

Image and video hosting by TinyPic
Kuva: Style.com

slit 2
slit 8
slit 4
slit 7
slit 6
slit 1
Hame - Weekday, toppi - All Saints, kengät - Gardenia, nahkaranneke - H&M Men, piikkiranneke - Friis & Company, kynsiriipus - Fashionology.nl:n lahjonta, panssarisormus - ostos samastapaikasta ;)

Tsekatkaapa muuten pari uutista ja artikkelia.

Briteissä tekijänoikeuksia kyttäävät ovat joutuneet ottamaan takapakkia omien uhkailukirjeidensä kanssa piraattijahdin muututtua farssiksi ja tuomarikin motkottaa touhun arveluttavuudesta. Eikö voitaisi täällä Suomessa ottaa oppia muiden maiden sählingistä tässä asiassa, ja luopua mokomasta toiminnasta jo ennen kuin se ehtii lainsäätöpöydältä käytäntöön? Tanskassakin on kirjeiden lähettelystä jo luovuttu.

Rick Falkvinge lataa täysillä: hänen mielestään nykymuotoisten tekijänoikeuksien puolustajat muistuttavat fanaattisia uskovaisia siinä, miten kiihkeästi nämä suhtautuvat asiaan ja tyrmäävät kaiken kritiikin, ja niiden esittäjät, ihan suoriltaan. Tekijänoikeus on kuin Pyhä Oppi, jota ei saa edes kyseenalaistaa, mutta jonka perusteluksi toisaalta riittää vain sen puolustajien vankkumaton kannatus. Vastapuolen argumentit ja todistusaineisto, mm. akateemiset tutkimukset, ignorataan kylmästi ja tyydytään nimittelemään näitä varkaiksi ja ties miksi. Hauskana kuriositeettina, myös katolisella kirkolla on oma historiansa vapaan informaation leviämisen vastustamisesta. Kuolemantuomioita painokoneen käytöstä, karkotuksia luvattomasta lukemisesta, ja sitä rataa.

Takaisin Britteihin: täkäläinen vastine Teostolle on ihan vastikään keksinyt, että pelikauppojen tulee alkaa maksaa tekijänoikeuskorvauksia peliständien musiikeista, ne kun konsertoivat julkisesti kaikelle kansalle. Vaihtoehtoisesti ständeistä voidaan pistää volyymit matalaksi maksujen välttämiseksi. Guitar Heroa kun on niin hauska kokeilla mutella. ;o Ei hyvä juttu varsinkaan pienille pelikaupoille, joilla on jo muutenkin vaikeaa. Mistäs maksetaan seuraavaksi? Kenties avoautoissa soitetusta musiikista? ;o

P.s. Vaalikoneista Maikkarin ja Aamulehden koneet sekä Sosiaalinen vaalikone ovat nyt auki! Teen myöhemmin vielä ihan listausta kaikista vaalikoneista, jahka tulevat linjoille. Toki niihinkään ei kannata sokeasti luottaa, niistä voi itsensäkin kanssa saada pienempiä kuin sataprosenttisia tuloksia. ;)

Mun Facebook-ryhmästä saavat kaikki hyvin mieluusti tykätä. ;) Minua voi äänestää vain Pirkanmaalla.

Nyt katsomaan South Parkia.

11 kommenttia :

Sara kirjoitti...

Tein ton Aamulehden vaalikoneen ja sä olit mun 55. ehdokas :D Mutta top10:ssä oli joka tapauksessa neljä Piraattipuolueesta, jee!

Maria kirjoitti...

Hehe :D Olikohan se Maikkarn kone vai mikä, jossa sai "livenä" säädettyä omien kantojensa voimakkuutta sillä janalla, ja sitten vieressä ehdokkaiden järjestys vaihtui sitä mukaan :D Se demonstroi aika hyvin, miten paljon nuo voimakkuudetkin voi muuttaa. :P

linda sofia kirjoitti...

vau! yleensä noista maksihameista en tykkää, mut toi on upea ! vois jopa harkita itelleen jotain tollasta ! :)

Maria kirjoitti...

Kiitti :) Joo, enmäkään ihan kaikenlaisista pitkistä helmoista niin välitä, vekit esim. ei oo yhtään mun juttu. :P

sonia kirjoitti...

Aivan upea asu, täytyy sanoa. Inspiroi tuhannen piraattilaivan voimalla!

Enni kirjoitti...

Ihana asu! Ja hame:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana hame! En yleensä tykkä hameista, ku ne ei jotenkin vaan sovi mulle :P Mut toi hame on tosi ihanan näkönen, mäkin haluun!

-Pia

Maria kirjoitti...

Sonia, kiitos paljon :)

Enni, kiitos, hame on kyllä aika päheä! ^^

Pia, mäkin aattelin kans, et vaan lyhyet helmat on se mun juttu, mutta sit ihastuin pitkiin kapeisiiin ja tälläsiin epäsymmetrisiin helmoihin... :)

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on ihana goottityyli!!Tykkään tosi paljon tuosta paidasta :)

Horros kirjoitti...

Upea hame kyllä! Weekdaylla ei taida olla nettikauppaa, harmillista asua näin kaukana Helsingistä.

Maria kirjoitti...

Kiitoksia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...