6.1.2011

Sons of Anarchyn toisen tuotantokauden jaksot alkavat tänään!

Tänään torstaina jatkuu yksi niistä harvoista sarjoista, joita olen jaksanut televisiosta seurata: Sons of Anarchyn toisen tuotantokauden jaksot alkavat Subilta klo 22.00!

Moottoripyöräjengin sisäisiä jännitteitä, ja päähenkilö Jax Tellerin (Charlie Hunnam) edesottamuksia, pohjoiskalifornialaisessa kaupungissa kuvaava draamatoimintasarja ei ole ensimmäisen kautensa perusteella maailman paras sarja ikinä (The Shield on maailman paras), mutta kyllä erittäin mielenkiintoinen aiheensa ja hahmojensa perusteella. Kerronpa miksi sarjaa kannattaa seurata.

Image and video hosting by TinyPic

1. Moottoripyörät. Nahkatakit. Bad-asseilly. Kun tästä asetelmasta tehdään draamaa, mitä muutakaan se voi olla kuin kiinnostavaa? ;) Leffoista tutut machotyypitykset saavat taas vähän lihaa ja verta päällensä. Ja hei, moottoripyörissä ja nahkatakeissa on joku oma viehätyksensä. :D

2. Aluksi on vaikea mieltää Pulmusista tuttua Katey Sagalia mihinkään muuhun kuin valtaisan punaisen tukan alle hömpähtäväksi kotirouvaksi, mutta varsin pian katsojalle tulee selväksi, että tämän sarjan täti on ihan toista maata. Omalla tavallaan kieroutunut, voimakas, mutta aina miehensä takana seisova ja paikkansa vaimona aika konservatiivisestikin tunteva Gemma on monitahoinen hahmo. Tämän kotihengettären kanssa ei todellakaan leikitä - moottoripyöräjengin alfauroksen kumppanina alfanaaras vetelee naruista joko suoraan tai epäsuoraan, perheen ja jengin yhteisen hyvän nimissä. Omankaan edun ajamista ei karteta. Välillä tiukka jako miehen ja naisen rooleihin ja tehtäviin ihmetyttää, sillä Gemma voisi yhtä hyvin olla yksi kundeista ase kourassa, mutta annetaan sen nyt mennä.

3. Sarjassa ei pelätä muuttaa hahmoja tai vaikka tappaa näitä kokonaan pois kuvioista. Ei tule sitä fiilistä, että tietää aina ja ikuisesti, miten kukin konflikti tulee päättymään, koska ainakaan kukaan sarjan päähahmoista ei voisi kokea oikeasti kovia tai kuolla. Tai muuttua.

4. Se on raaka. En pidä sitä mitenkään itseisarvona, mutta hei, maailma on. Raakuuksia tapahtuu, ja niiden kaunistelu tuntuu joskus niin teennäiseltä, että se inhottaa. Jos nyt kaikki ei olekaan yhtä veristä mättöä tai dokumentaarisella tarkkuudella, uskottavuudella ja realistisuudella asioita kuvaavaa Sons of Anarchyssakaan, niin ainakin se näyttää edes vilahduksittain tasan miten raakalaismaisia, julmia ja armottomia elukoita me voimme olla.

5. Anarkismi. Nimensä mukaisesti tämä jengi ei ole pelkkä kuriton veljeslauma rikollisia, vaan heillä on ihan oma, yhteiskunnasta irrotettu järjestelmänsä, jossa he kokevat olevansa vapaita. Sarjassa avataan anarkismiin liittyvää ideologiaa ja ainakin kaikesta päätellen tätä kuviota vielä kehitetään. Ensimmäisen kauden aikana sitä on käsitelty lähinnä Jaxin edesmenneen isän, jengin entisen pääjehun, unelmien ja tavoitteiden esittelyn kautta, kontrastina jengin nykytila (uutena pääjehuna ja Jaxin isäpuolena tämän isän paras kaveri) ja suunta, johon Jax jengin nuoren sukupolven edustajana haluaisi vaikuttaa. Ja kyllä, näistä asioista saa ihan olla kiiinnostunut myönteisessäkiin hengessä, vaikkei itse julistautuisikaan suin päin täysiveriseksi anarkistiksi. ;)

Lokoisaa loppiaista, ihmiset hyvät! ^^

13 kommenttia :

Sonia kirjoitti...

Jess, nyt ainakin tiedän mitä voisi alkaa katsoa! Kuulostaa sarjalta mun makuun - suosikkeihin kun kuuluvat Oz, Deadwood ja Six Feet Under, joissa on välillä suht raakaakin meininkiä, eikä (varsinkaan Ozissa) yhdenkään hahmon tulevaisuus ole päivänselvää.

Muistan muuten lukeneeni blogistasi palvelusta, jossa voi listata leffoja jotka haluaa nähdä. Mikä sen palvelun nimi olikaan :O?

Maria kirjoitti...

Oon kans kattonu Ozia ja Six Feet Underia, Deadwoodiakin piti, mutta toistaiseksi arvio siitä on jäänyt sen varaaan, että mies diggasi siitä kovasti :P

Se listauspalvelu taisi olla Listal, eli http://www.listal.com/ :)

Sonia kirjoitti...

Ah, kiitos :D! Suosittelen Deadwoodia kyllä aika varauksetta mikäli realismi ja politikointi kiinnostavat, henkilöhahmoistakin löytyy ulottuvuuksia.

Maria kirjoitti...

Mua kiiinnostaa se kyllä, pitänee joskus saada aikaiseksi katsoa se :)

Kirppu kirjoitti...

Hunnam nam nam :D

Maria kirjoitti...

Hehe, sepä se :D ;)

Anonyymi kirjoitti...

Katey Sagalhan on ihan seksikäs Futuramassakin. (ööh..)

Deadwoodissa on ongelmana se hyvien jenkkisarjojen tavallinen eli että se peruttiin kesken tarinan. Jonkun televisiopomon piti taas päästä pätemään.
Sopivat kuitenkin mukamas tv-leffoista sitomaan juonenpätkät yhteen, mutta eipä ole näkynyt.

Maria kirjoitti...

Anonyymi, ääh, tosi persettä kyllä toi, että hyvistä sarjoista ei tajuta pitää kii tai edes lopettaa niitä kunnolla. :/ Mikähän ihme siinäkin pitää olla.

Samuel kirjoitti...

Ai, viitoskohta yllätti :D Sivuutin aikoinaan tuon sarjan koska ajattelin että "taas joku sekoittaa anarkismin ja väkivaltarikollisuuden keskenään, en jaksa."
Pitäisi kai luopua tavasta tuomita fiktio sitä näkemättä. :D Nyt tässä valossa tuo vaikuttaa hyvinkin tutustumisen arvoiselta.

On joo muuten kurjaa miten hyvät tv-sarjat loppuvat kuin seinään, kun studiopomoilla on kiire työntää markkinoille jotain laskelmoidumpaa ja tuottoisampaa. Monta lempisarjaani on kokenut saman kohtalon, mm. Carnivale ja Firefly.

Anna kirjoitti...

Hyvä että joku muukin diggailee tästä! Loisto sarja.

Anonyymi kirjoitti...

Ootko katsonut Skins-sarjaa (suom. Liekeissä)? Siinä on myös yksi monitahoinen, henkilöissään syvälle menevä ja koukuttava sarja, suorastaan nerokas ainakin allekirjoittaneen mielestä.

Maria kirjoitti...

Oon kattonut kaks jaksoa randomisti, ja sen perusteella kyllä vaikutti hyvältä! Pitäisi saada aikaiseksi katsoa sitä enemmänkin. :)

Tossa aika myöhässä Samulille kommenttia, että Carnivale oli miehen yks suosikkeja, ite missasin sen tyhmästi. Fireflyta sen sijaan katsoin kyllä, mutta koska vähän dissailen länkkäriteemoja (ellei niis ole Clint Eastwood tai länkkäri ole True Grit :D), niin en kovin suuresti rakastunut. :) Mut katsoin kyllä koko sarjan ja Serenityn myös. Ihan sympaattinen kyllä :)

Mun suosikeista Farscape koki kans vähän sen kohtalon, että into tekemiseen loppu, joten piti kiirehtiä se avaruusooppera johonkin järkevään loppuun... Sarjan päättävä minisarja oli mulle jotain kamalin pettymys ikinä. x)

Sarah Connorin aikakirjojakin jotkut ovat kehuneet, ja SEKIN lopetettiin kesken. Itse katson siitä vain pari jaksoa jostain puolesta välistä, ja voisin olla ihan kiinnostunut näkemään sitä enemmän. Hehe, miehelle kaikki ekan Terminaattori-leffan jälkeen on vaan harhaoppisuutta. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Skinsiin kannattaa kyllä ehdottomasti tutustua enemmänkin, se on antoisa sekoitus mustaa huumoria, älyä ja draamaa, itsellä nousi heti tv-sarjojen TOP3-kärkeen. Tähän sarjaan pätee mielestäni melko hyvin myös se, että kannattaa seurata ykköskauden alusta saakka, sillä suurimman osan jutuista huomaa vasta kun sarja kehittyy pidemmälle, vaikka joka jaksossa onkin omat kuviot. :) Henkilöinä on siis joukko jenkkinuoria, joka jaksossa syvennytään yhden henkilön elämään kerrallaan, ja lopulta kuviot alkavat sotkeentua toisiinsa. Like^100!

Itse voisin pian siirtyä tuon Sons of Anarchyn pariin, sitä on paljon kehuttu mutta vielä en ole nähnyt yhtäkään jaksoa..

Oletko muuten nähnyt 2009 ilmestyneen The Imaginarium of Dr. Parnassus? Aivan mahtava leffa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...