3.1.2011

Pää sekaisin: Redken Wool Shake

En ole mainonnan uhri. Olen vertaisarviointien uhri. Jos tarpeeksi moni, "tavallinen" ihminen kehuu jotakin tuotetta, saatan hyvinkin hurahtaa. Toki otan aina arvosteluja ja mielipiteitä lueskellessani huomioon omat tarpeeni ja erityispiirteeni, sekä arvostelijoiden omat lähtökohdat. Mikä toimii ohuen ja sileän tukan omaavalle, voikin olla aivan eri stoori karhean luonnonkiharapöheikön kohdalla. On myös varottava muita optisia harhoja: Tigin fanitusfoorumilla tuskin kehutaankaan juuri muita kuin Tigin tuotteita.

Vuoden viimeisin hurahdukseni oli villarakkauden linjaa jatkava, Redkenin Wool Shake -niminen geelispray. Suomessa hintaa on lähemmäs 30 euroa, ulkomailta sen saa suunnilleen puolet halvemmalla. Wool Shaken tarkoitus on antaa pörröistä, huolittelematonta tuuheutta, tekstuuria ja nostetta kuivissa hiuksissa. Sillä saa siis toisin sanoin päänsä erittäin hyvin sekaisin! Fööniä vierastavalle, mutta kuitenkin volyymia toivovalle sellainen on aikamoinen löytö, lähes kaikki tuuheuttavan kohottavat kun tuntuvat vaativan nimenomaan föönausta. Ainetta voi toki käyttää myös kosteaan tukkaan.

Wool Shakea ravistetaan huolella pullossa, suihkutetaan sitten joko suoraan hiuksen tyveen tai levitetään käsien kautta koko pehkoon. Harotaan ja pöyhitään. Lopputuloksena on tosiaankin karhean tuuhea pehko tyvestä lähtien, ja se pitää kutinsa! Kuin olisi tukkaansa tupeerannut, mutta ilman sitä tupeerausosaa, joskin kyllä vähän voi kammalla silläkin tavalla vetäistä lisäkuohkeutta. Tämä aine ainakin toimii hyvin sen pohjana. Karheudesta huolimatta pää ei kuitenkaan jää mitenkään tahmaiseksi, mikä usein on tuntunut olevan vähän ongelma. Wool Shake on myös kätevä tökötti kerrostettujen hiusten korostamiseen. Koostumukseltaan geeli on varsin lirua ollakseen geeliä, mutta silti ripauksen paksumpaa, kuin tyypilliset nestemäiset muotoilutuotteet.

woolshake

Tuntuu sinänsä vähän hassulta ensin suoristaa tukkansa lämpösuojan kanssa sileäksi ja kiiltäväksi, ja sitten pöyhiä siihen takaisin sitä luonnonkiharalle ominaista villaisaa mattaisuutta ja karheutta, mutta toisaalta, sliipattu tasaisuus ei oikein tällä hetkellä näytä minulta. Villi peikkomaisuus, hillittynä tai hillitsemättömänä, nyt vain kuuluu päähäni. :D Kuitenkin tukkaa on "pakko" muotoilla rautojen kanssa, luonnostaan muodostuvat kiharat ja laineet yksinkertaisesti asettuvat tätä nykyä päähäni aivan väärin.

Erilaiset vahat ja hienoinen tupeerauskin lakan kanssa ovat antaneet nekin oikein hyvää pöyheyttä ja ilmavuutta, mutta Wool Shake tekee asioista jotenkin entistä nopeampaa ja yksinkertaisempaa. Sen kun vain suihkii ja levittää yhtä tuotetta useamman sijasta. Otsiskin pysyy ensi kertaa pitkään aikaan kurissa! Parin käyttökerron jälkeen olen siis toistaiseksi aivan myyty - katsotaan, kestääkö tämä rakkaus. Ainakin tätä putelia on helpompi kuljettaa mukana, kuin useampaa erilaista pötikkää ja purnukkaa, jotka toki aion kulutella nekin pikkuhiljaa pois.

Puuvillauutetta sisältävä möhnä tuoksuu omaan nenääni myskiseltä, mutta erittäin vienosti. Olenkin yllättynyt siitä, että jotkut muut ovat kammoksuneet hajua niinkin paljon, että ovat laittaneet aineen kiertoon tai kuvanneet lemua jopa voimakkaan miehiseksi, sillein ällöllä tavalla. Noh, neniä ja hajuherkkyyksiä on erilaisia, se kannattaa ottaa huomioon, mikäli joku harkitsee tämän tökötin hankkimista. Omaan nenääni tosiaan tuoksu ei ole mitenkään ihmeellinen, vaan harvinaisenkin mieto.

Monet Wool Shaken kehujat ovat myös olleet äkkiä katsottuna kohtuullisen lyhyttukkaisia, pitkätukilta on tullut enemmän moitteita tuotteen toimimattomuudesta. Joidenkin makuun taas huolettoman sotkuinen ja mattaisa jälki on lähinnä painajainen. Ai niin, ja muotoilurautoja on turha haaveilla käyttävänsä sen jälkeen, kun on sotkenut päänsä tällä tavaralla, raudat eivät nimittäin tule paljoakaan luistamaan tukassa. :D

Myös yliannostuksia kannattaa välttää, ja aloittaa ensin vähän pienemmällä määrällä. Muuten tukasta tulee liiankin sotkuinen ja takkuinen. Lievimmissä tapauksissa kuitenkin voi harjalla tai kammalla hyvin varovasti oikoa pöheikköä.

Kuten sanottua, katsotaan, jatkuuko rakkaus. Mikäli petyn tähän pahasti, ilmoittelen kyllä sitten!

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...