8.1.2011

Neuletakki ja laittomat piraattipidätykset

Nude-beige-hiekka-hulluus jatkuu. Weekdayn neuletakki (se musta) on hurmannut mallillaan niin, että lopulta piti käydä hakemassa myös tämä vaaleampi versio samaisesta takista. :D Voi elämä. Peukaloreiät taaskin ovat parhautta.

circle cardi weekday 1
circle cardi weekday 2
Tunika - American Apparel, neuletakki - Weekday, ankh - British Museum, korvikset - Kalevala koru Lumo

Tämän lisäksi esittelemättä on pari muutakin löytöä, mikä lie alkanen vuoden hulluus on päällä. palataan niihin mitä pikimmiten! ^^

Sitten eräs toinen, vakavampi asia.

Tunisiassa pidätettiin juuri laittomasti piraattipuolueen jäseniä muiden sananvapausaktiivien ja mielenosoittajien ohella. Maassa protestoidaan laajalti työttömyyttä ja korruptiota vastaan, ja valtio yrittää tukahduttaa mielenilmaukset rajoittamalla sananvapautta ja kokoontumisoikeutta. Mm. kansalaisten Facebook-tunnuksiin on murtauduttu ja poistettu kritisoivia materiaaleja, ja jotkut eivät ole enää päässeet Google-tileihinsä. Valtio on ilmeisesti urkkinut ja muuttanut myös kansalaisten Yahoo- ja Hotmail-salasanoja tiedonkulun estämiseksi. Holy shit!

Lainaan suomalaisen piraattipuolueen lehdistötiedotetta:
"Tunisian Piraattipuolueen jäsenet Azyz Ammami, Slim Amamou ja Slah Eddine Kchouk on pidätetty laittomasti osana Tunisian viranomaisten aloittamia sananvapauden vastaista toimia. Puolue on vastustanut aktiivisesti valtion harjoittamaa tiedotusvälineiden toiminnan häirintää ja sensuuria, jotka alkoivat joulukuussa useissa kaupungeissa pidettyjen mielenosoitusten jälkeen.

Tunisian Piraattipuolue on osallistunut sananvapauden puolustamiseen levittämällä tietoa ja videoita tapauksesta, jossa poliisi tappoi siviileitä. Puolue on myös levittänyt yliopistoissa ja kouluissa muistitikkuja ja CD-levyjä, joilta on voinut asentaa Tor-ohjelmiston sensuurin kiertämistä ja verkkoliikenteen anonymisointia varten.

Puolueen jäsenten pidätykset tapahtuivat sen jälkeen kun he olivat julkaisseet asiaa koskevan lehdistötiedotteen. Jäsenet on vangittu ilman pidätysmääräystä. Pidätettyjen perheille ei ole ilmoitettu missä heitä säilytetään, eivätkä nämä ole saaneet mitään yhteyttä vangittuihin."

Eihän tämä nyt mitenkään tavatonta ole, ihmisoikeudet eivät Tunisiassa ole varsinaisesti maailman huippua, ja tämä on kyllä ollut tiedossa. Kuitenkin kun kohteeksi joutuvat puoluetoverit toisessa maassa, se saa minussa aikaan ylimääräisiä väristyksiä... Se saa myös miettimään, että jos tässä sattuisikin itse olemaan Tunisiassa kirjoittelemassa ja kritisoimassa Tunisian hallinnon toimintaa, sitä olisi voinut joutua itsekin pidätetyksi ja kuskatuksi tuntemattomaan paikkaan...

Toivottavasti Suomen sananvapauden alamäki ei johda noin pitkälle. Toivottavasti ihmiset täällä tajuavat, miten tärkeä asia se on, että saa haistattaa vaikka kakat maan hallinnolle ja sen toiminnalle, perustaa vapaasti puolueita ja puolustaa oikeutta mielipiteeseen, vapaaseen tiedonsaantiin ja yksityisyyteen joutumatta siitä viranomaisten hampaisiin.

Kuvaavaa on, ettei Suomen media ole noteerannut tätä tilannetta ollenkaan. Amnesty International kuitenkin on, samoin Al Jazeera ja Zeropaid. (EDIT: Okei, Yle oli uutisoinut. Mediakriittinen oppitunti: millaisen mielikuvan Ylen uutinen antaa tapahtumista verrattuna muihin uutisointeihin ja tietoihin tapahtumien kulusta? Verrattuna esimerkiksi Al Jazeeran artikkeliin? -.- Aika hiton erilaisen.)

Suomen piraattipuolue vaatii Tunisian suurlähettilästä puhutteluun otettavaksi ja puheenjohtaja Pasi Palmulehto toteaa:
"Suomen on vaadittava Tunisiaa noudattamaan sananvapautta ja vapauttamaan välittömästi kaikki laittomasti pidätetyt henkilöt."

Saas nähdä.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Jepajep, tuskinpa sitä tulee näkemään.

Maria kirjoitti...

Jep, näinpä...

Hesari oli tänään kans uutisoinut, mutta eipä paljoa sen paremmin kuin Ylekään. Ei sanaakaan sananvapauden rajoittamisesta tai noista hyökkäyksistä kansaaisten tunnareihin sosiaalisten medioiden palveluissa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...