29.1.2011

Luovia piraattejaMacGyver-teema pianolla! Jeah! Erityistä tästä videosta tekee se, että soittajana on piraattiehdokas Joonas Mäkinen. ;) Ja hyvin soittaakin. Kaveri onkin pianisti, mutta myös säveltäjä ja laulaja. Ja matemaatikko. Ja kirjaileekin vielä. Joonas on ehdolla Helsingin vaalipiiristä.

Itsehän osaan näpytellä pianoa vain sen, mitä olen muksuna itseopiskellut, eli äärimmäisen vähän ja vain yhdellä kädellä. :D Vähän harmittaa, etten lähtenyt aikoinaan musiikkitunneille, vaikka mahdollisuus olisi ollut. Sen sijaan harrastin naisvoimistelua, jonka sittemmin heivasin kuvataidekoulun tieltä. Kuvis oli kyllä mielettömän kivaa, ja opettajana toimi monta vuotta kuvataiteiliija Kirsi Tapper (kyllä, isänsä Harri Tapper ja setänsä Kain Tapper). Maailman symppiksin ihminen kyllä siinä. ^^ Koulussa taas osallistuin nokkahuilukerhoon ja koulukuoroon, jälkimmäiseen niin monta vuotta kuin suinkin "sai". Kun luokassa tehtiin näytelmiä, olin aina hyvin innokas näyttelijä ja vähäsen ohjaajakin. Tämän harrastuneisuuden "huipentuma" oli kai lukion penkkarinäytelmämme käsikirjoittaminen yhdessä muodostettujen ideoiden ja juonen pohjalta. :D Sittemmin olen lähinnä valokuvannut ja kirjoittanut ahkerasti (mun juttuja voi myös edelleen lukea Tamperelaisesta kuukausittain Tyyliä ja tuunausta -palstalta!).

Piraattien ehdokasriveistä löytyy muitakin varsin luovia ihmisiä. Kaj Sotala ja Ahto Apajalahti ovat kirjoittaneet Jokapiraatinoikeuden. Lilja Tamminen on graafinen suunnittelija. Patricia Broas on arkkitehti. Jani Laasonen on julkaissut kaksi kirjaa. Tapio Berschewsky on freelance-toimittaja. Harri Kivistö harrastaa bändissä ja kirjoittaa. Arto Lampila on kulttuurituottaja. Jussi Koiranen on runoilija. Ohjelmointikin on luovaa toimintaa, ja ohjelmoijia löytyykin piraateista paljon. Kirjoitusharrastus on sekin monen suosiossa. Kannattaa myös tsekata piraattipuolueen jäsenlehti Purje.

Mutta että sen pianon soittaminen olis makeeta. :D Hyvä Joonas!

8 kommenttia :

Rhia kirjoitti...

MacGyver <3 Mahtavuutta!

Maria kirjoitti...

Kyllä, parhautta ^^

Piaf kirjoitti...

Heissan,

blogissani on PARAS VINTAGELÖYTÖNI -kilpailu, jossa palkintona hieno nahkainen retrolaukku.

http://piafdebelleville.blogspot.com/2010/12/kilpailu-vintage-loytoni.html

Nuppu kirjoitti...

Heippa Maria!

Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, no, _mitenkään_, mutta:

olen seurannut blogiasi pitkään, ja huomannut, että oot tosi kiinnostunut kaikista ajankohtasista ja yhteiskunnallisista asioista. Siksipä haluankin vinkata sulle, että saamelaisten kansallispäivänä 6.2 ykköseltä tulee klo 21:10 dokumentti "Suomi tuli saamenmaahan". Dokumentti kertoo saamelaisten pakkosuomalaistamisesta ja uuden oppivelvollisuuslain jälkeisistä asuntola-ajoista, kun saamelaislapset joutuivat asumaan kaukana kotoa suomalaisten kanssa eivätkä he saaneet käyttää äidinkieltään ollenkaan. Näissä asuntola-ajoissa on suurin syy siihen, miksi niin harva saamelaisnuori nykyään puhuu äidinkielenään saamea - kielet eivät siirtyneetkään enää nuoremmille sukupolville, koska vanhemmat eivät tahtoneet saamea puhua. Lisää infoa dokumentista on täällä: http://ohjelmat.yle.fi/ykkosdokumentti/suomi_tuli_saamenmaahan .

Toivoisinkin siis, että katsoisit tuon dokumentin. Ei se pahaa tekisi tulevalle eduskuntaurasikaan kannalta ;) (nimim. äänestäisin sinua jos voisin, vaan oon ihan eri vaalipiirissä niin ei onnistu) Jos se herättää minkäänlaisia ajatuksia, niin hyvä. Jos ei, niin ihmettelen kovasti.

Semmosta mulla.
Kiitokset hyvästä ja laadukkaasta blogista vielä. :)

Maria kirjoitti...

Nuppu, kiitos vinkistä! Mitähän tuossa juuri muutama päivä sitten katsoin, jossa käsiteltiin myös tuota saamelaisiin kohdistunutta kieliväkivaltaa ja sitä, miten kielen käyttöä yritetään nyt elvyttää erilaisin keinoin :> Joku ajankohtaisohjelma se oli. :P

Tästä tulee myös mieleeni leffa Näkymätön Elina, jossa asetelma on niin, että tuolla rajan tuntumassa pienessä kylässä suomenkieliset lapset eivät saa puhua koulussa suomea, vaan ruotsia. :>

Aihe on kyllä kiinnostava, täytyy kyllä tosiaan katsoa tuo dokkari! :)

Harri Kivistö kirjoitti...

Mikäli valtaosin simppelien nuottien lukeminen sujuu, voi tutustua julkaisemiini sävellyksiin täällä: http://kivisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/49857-teoksia

Omakin soittotaitoni on valtaosin itseopittua. Ollessani ala-asteella kylän kanttori antoi pro bono pianotunteja. Loput onkin valtavan uteliaisuuden tulosta :). Matkimista, matkimista, matkimista - sillä pääsee jo pitkälle.

hesburger666 kirjoitti...

Tuli näistä piraateista mieleen kysyä, että vitut^h^h^h^h mietityttääkö sinua Piraattipuolueen ja Muutos 2011:n vaaliliitto?

Maria kirjoitti...

Ei vituta, mutta mietityttää toki. En ole erityisesti puolesta mutta en erityisesti vastaankaan. Vaaliliitossa on kyllä selkeitä etuja. Tsek uusin postaukseni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...