11.1.2011

Elin Kling for H&M

Image and video hosting by TinyPic

Blogimaailma ottaa taas yhden harppauksen suuntaan X, kun H&M ilmoitti yhteistyökokoelmasta ruotsalaisen muotibloggaaja Elin Klingin kanssa. Aika jännittävää! Klingin blogista voi vilkuilla tätä pientä, mutta sitkin herkullisempaa, yksinkertaisuuteen ja hyviin materiaaleihin keskittyvää kokoelmaa, joka saapuu ruotsalaisiin (sniff!) ketjun liikkeisiin helmikuun kolmantena. On varmaan tarpeetonta sanoa, että tuossa yllä olevassa kuvassakin ollut nahkatakki vetosi minuun erityisen kovasti. Itken verta, ja niin edelleen.

Aloin miettiä, että mitenkähän tämä ilmiö tulee siirtymään Suomeen, jos siis tulee ylipäätään. Seppälä voisi olla yksi mahdollinen kandidaatti tätä kopiointia tekemään, mutta kuka suomalaisista bloggaajista pääsisi suunnittelemaan malliston? Kävijämäärien ja tunnettavuuden puolesta Nelliina tai Mungolifen Anna olisivat yksiä hyviä vaihtoehtoja, mutta esimerkiksi Tickel Your Fancyn Sara on myös huippusuosittu, erityisesti nuoremman lukijakunnan keskuudessa. Osaan jo kuvitella mainokset: Seppälä By Nelliina. ^^ Suosituimmista bloggaajista toki vaihtoehtoja löytyy vielä muitakin. Oleellista on toki myös se, että valinnalla saataisiin katettua mahdollisimman laaja kirjo mahdollista kuluttajakuntaa, eli mahdollisimman monenikäisiin varmaankin pitää jotenkin vedota.

Entä ketkä suomalaiset bloggaajat olisivat noin muuten mielenkiintoisia valintoja suunnittelemaan tällaista yhteistyömallistoa? Kenen visioiden aivan erityisesti haluaisi nähdä materialisoituvan? (Jos ei lasketa sitä, että jokainen tietysti palaisi halusta saada suunnitella itse, kuten allekirjoittanutkin, krhm ;)) Itseäni kutkuttaisivat aika paljon Fashion Fluxin Anna-Marian ja Paras aika vuodesta -blogin Stellan sieluntuotokset.

Mites siellä lukijakunnassa? Kenen bloggaajan suunnitteleman malliston soisitte nähdä Suomessa toteutettavan?

Kuva: Style by Kling

22 kommenttia :

Sara kirjoitti...

Mä kannatan Nelliinaa!

(ja öö... itseäni? :D mä jopa opiskelen oikeaa alaa!)

Enni kirjoitti...

Tänään juuri kotimatkalla pohdin aivan samoja ajatuksia kanssasi. Uskon, että olisi oikein antaa kyseinen pesti henkilölle, joka omistaa bloginsa suurimmilta osin muodille.

Tästäkin voi tietenkin olla montaa mieltä, mikä siis on muotiblogi ja onko tyyliblogi muotiblogi...

Mutta en kuitenkaan voisi vastustaa Nelliinan suunnittelemaa mallistoa!

Maria kirjoitti...

Sara ja Enni, Nelliinan suunnittelemilla vaatteilla varmaan olis kyllä kysyntää! Ja varmaan aika monelle saattaa juuri hän tulla mieleen muutenkin tällaiseen. :P

Nää nimitykset muotiblogeista tyyliblogeihin on tietty vähän kans niin ja näin, mikä lasketaan mihinkäkin, ja miten kukin haluaa oman bloginsa määritellä... :P Joidenkin mielestähän Suomessa ei edes ole "oikeita" muotiblogeja kuin joku yks tai kaks, tai jotain. :P Mut ehkä se pointti olis koittaa valkata tyyppi, jonka tyyli tai käsitykset tyylistä on kiinnostavia, ja tätä sitten saisi välitettyä niihin vaatteisiinkin. :) Mieleen tulee myös Aurora tässä kohtaa.

juskan kirjoitti...

Annoin sinulle tunnustuksen :)
http://aamuhamara.blogspot.com/2011/01/tunnustus.html

Ja ehdottomasti mä! Mun kuuluis suunnitella ensimmäinen suomalainen yhteistyömallisto :D

Saraseeeni kirjoitti...

Minä itse en osaisi yhtään sanoa, kenen bloggaajan mallisto kiinnostaisi itseäni eniten. Jotenkni oma tyylini ei varsinaisesti ole erityisen samanlainen kuin monien muiden bloggaajien, omani on paljon valtavirtaisempi.

En pidä omassa tyylissäni leopardikuosista, en hapsuista, en ruseteista, en pelkästään mustasta, en liian yksinkertaisesta,pönkkähenkisistä hameista.. niin kuinka monta bloggaajaa jäisi jäljelle?? : D

Toisaalta luulen, että jos mallisto olisi tarpeeksi monipuolinen, niin sieltä voisi löytyä jotain itseenkin kolahtavaa. Tämän ruotasalaisen mallisto ei kuitenkaan itseäni kiinnosta pätkääkään. Se on tylsä. : D Hyvin basic.

Ja kuitenkin ainahan mallistoa voisi ihailla, se herättäisi puhetta, keskustelua ja tunteita. Ei minun tarvitsisi mitään ostaa ja silti kaikki härdelli tuotteiden ympärille viihdyttäisi minua : D

Maria kirjoitti...

Kiitos kovasti, Juskan :)

Maria kirjoitti...

Saraseeni, joo, toi on tietysti totta, olishan sitä kiva seurata sirkusta ylipäätään, vaikkei itse vaatteista diggailisikaan. :P

Womppis kirjoitti...

Hauska juttu, että mullekin tuli heti mieleen Nelliina pohtiessani kuka Suomessa voisi päätyä omaan yhteistyömallistoon. Jotenkin tuntuisi luontevalta, että yhteistyökumppaniksi valittaisiin joku jolla on selkeä, tunnistettava oma tyyli; siispä esimerkiksi Nelliina, Are you feeling fashionable -Nadja, Colour Me -Ia ja juurikin Fashion Flux -Anna-Maria olisi aika vahvoilla. Nelliinan tunnettuus on vain ihan omaa luokkaansa verrattuna muihin listaamiini. :)

Tosin, musta tuntuu jopa melkein todennäköiseltä, että jossain vaiheessa tulee More to Love -plussizemallisto, olkoon vaikka Seppälään tai mihin vain. :)

Hitsi, tätä on hauska spekuloida!

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Auroran (henkareiden) tekeleet voisivat olla kiinnostavia. Luulen, että Stella taas voisi suunnitella vaatteita, joita haluaisin ostaa. Varmaan tyylikkyys ja hyvät materiaalit yhdistyisivät. Lisäksi minulla olisi luottoa hänen ideoiden tuomisesta paperille, koska neitokaisella taitaa olla jotain taidealan koulutusta?

Nelliinan, Tickle your fancyn, Mungolifen Annan tai muiden tekeleet eivät kiinnostaisi laisinkaan. Varmaan huonolaatuista, jollain tasolla hyvin kopioitua kertakäyttörytkyä olisi tiedossa. Näen kyllä sieluni silmin Nelliinan ja Seppälän yhteistyöröyhelömalliston.

Maria kirjoitti...

Womppis, joo, kyllä tohon monenlaisia nimiä voisi helposti kuvitella. :P Ja aivan saleesti More to Loven tytöillä olis hyvät saumat just tollaseen ku sanoit. :> Ja kyllä, näitä ON hauska spekuloida. ;)

Anonyymi, oon samaa mieltä, mainitsemiltasi varmasti ainakin tulisi kiinnostavia ja varmasti myös laatupuoleen satsaavia tuotoksia! Varmasti myös jonkinlaisesta asiaan liiittyvästä koulutuksesta on hyötyä, ilman muuta, mutta toisaalta ei tuollaisissa varmaan kuitenkaan annetakaan alusta loppuun bloggaajan suunnitella itse tai IHAN mitä tahansa, varmasti siinä on myös talon omilla suunnittelijoilla näppinsä pelissä väistämättä... :P

Prefecta kirjoitti...

Nelliinalla on sekä taitoa, että silmää, mulla ei juur muita tule kyllä mieleen. (Paitsi että Nelliina tekis kuitenki pelkkiä mekkoja... mutta onneksi ne sopii kaikille :D)

Käys muuten hakee mun blogista yksi palkintoläpyskä, jooko!

Maria kirjoitti...

Prefecta, mustan mekon ainakin kelpuutan aina! :D x)

Nyt seuraavaksi olisi tietty mielenkiintoista pohtia millaisen malliston kukin bloggaaja tekisi... Vaikka jos bloggaajat itse innostuisivat tekemään aiheesta postauksia? ;)

Ja haa, täysin samalla minuutilla ehdinkin jo kiittää blogissasi, tarkkana kyttään mun Google Readeria ;) :D

Nelliina kirjoitti...

"Nelliinan, Tickle your fancyn, Mungolifen Annan tai muiden tekeleet eivät kiinnostaisi laisinkaan. Varmaan huonolaatuista, jollain tasolla hyvin kopioitua kertakäyttörytkyä olisi tiedossa. Näen kyllä sieluni silmin Nelliinan ja Seppälän yhteistyöröyhelömalliston."

No tässäpä mielenkiintoinen katsantokanta, ai että ihan huonolaatuista kopioitua kertakäyttörytkyä? Saanen olla hieman erimieltä näin suomalaista käsityötä arvostavana, ompelijataustaisena materiaali-intoilijana. Etenkin kun pienimuotoista yhteistyökeskustelua laatuun, materiaaleihin ja kotimaisuuteen keskittyen on jo ollut vireillä.

Mutta sama se, perseilyasenne on se joka suomessa kannattaa <3

Maria kirjoitti...

Ehkä Anonyymi ei ole vain lukenut tarpeeksi blogiasi. :P

Ulrika kirjoitti...

Minä vähän luulen, että mikäli tuollaiseen yhteistyöhön valittaisiin henkilö, jolla ei ole mitään aiempaa kokemusta vaatesuunnittelusta (joillakin toki on), niin tulos olisi se, että merkin omat suunnittelijat suunnittelisivat bloggaajan näköisen malliston ja tämä itse toimisi lähinnä keulakuvana.

Olen hieman skeptinen tästä ilmiöstä, koska yleensä laulajien, näyttelijöiden ym. suunnittelemat mallistot ovat vaikuttaneet lähinnä rahastukselta. Toisaalta muotibloggaajalla voi olla vaatteista enemmän näkemystä, kun jollain julkkiksella ja lopputulos voisi olla myös hieno.

Maria kirjoitti...

Niin, kaipa sellaisella sitten voiis saada käsiään vähän vapautettua, mut mä oon toisaalta skeptinen ylipäätään koko kuvioita kohtaan - pitää niiden vaatteiden eniveis istua jotenkin siihen brändiin ja imagoon ja kaikkeen, eikä valmistuksestakaan saa kait tulla kovin paljoa normaalia kalliimpaa. :P Oliskin kyl mielenkiintoista päästä sinne kulisseihin ja tietää, miten paljon esim. Klingin valmiit vaatekappaleet vastaavat hänen alkuperäisiä visioitaan! :)

Ulrika kirjoitti...

Todellakin tuo vision ja valmiiden tuotteiden suhde kiinnostaisi minuakin, mutta eipä sitä varmaan missään koskaan kerrota. Ei olisi merkille kovin hyvää mainosta jos keulakuva kertoisi, että halusin silkkiä, mutta ne laitto polyesteriä ja yksityiskohdat poistettiin, kun ne olis ollu liian työläs tehdä..

Rhia kirjoitti...

Haluaisin nähdä Henkassa oman mallistoni tietenkin =D Ja siinä mallistossa olis kyllä polyesteri typistetty minimiin.
Mutta totuus voi tietysti olla täysin toisenlainen kuin mitä itse suunnittelee. Vaikea mennä sanomaan paljonko siinä sitten itse pystyisi edes malleihin lopulta vaikuttamaan jos tuollainen tarjous tulisi.

Realistisesti ottaen jo mainitut Niina ja Anna-Maria voisivat olla sellaisia joiden mallistot ainakin haluaisin nähdä myynnissä. Muita kiinnostavuuksia voisivat olla Ulrika Figure with Drawersista, sinun mallistosi ja Ranna.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.asos.com/Asos/Asos-Exaggerated-Shoulder-Leather-Jacket/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1233457&cid=2641&Rf900=1633&sh=0&pge=0&pgesize=200&sort=-1&clr=Black

Tässä aika paljon tuota Elinin takkia muistuttava Asos-versio. Tilasin harmaan, hieno on!

Maria kirjoitti...

Ulrika, joo, ei tietenkään. :/ Harmi!

Rhia, sulta kyllä varmasti luonnistuisi ainakin se suunnitteleminen :) Tekisit varmasti myös kiinnostavan malliston.

Anonyymi, on tuota takkia joo kuolattu... ;) Tuu sit kertomaan onko se yhtä unelma kuin kuvissa!

Anonyymi kirjoitti...

Ano täällä. Takki on jo mulla ja se on just niin hyvä kun voisi kuvitella. Olkapäät on melkoisen korostetut, kuten tässä: http://www.swesh.com/top-stories/emmanuelle-alt/
On se kyllä niin pähee, että vähän on pitänyt miettiä voiko sen laittaa duuniin, olen nääs ihan tavallinen kunnallinen virkanainen.
Sulle se sopisi tosi hyvin.

Maria kirjoitti...

Anonyymi, vautsi, kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Voi että, nuo olkapäät on kyllä mahtavan upeat. Saako ihmisellä olla neljäs nahkatakki... x)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...