31.8.2010

Lontoo, osa 5: London Aquarium

aquarium 13

Kiertoajelupäivänä Lontoossa päätettiin tehdä visiitti London Aquariumiin. Hieno paikka sekin, joskin helposti täynnä lapsiperheitä ja sen myötä lapsia ja lastenrattaita. Nopeasti tulee ahdasta ja äänekästä. -.- Koska myös minä haluan ihmetellä kaloja suu ymmyrkäisinä siinä missä rakkaat naperotkin, turhaudun hieman siitä, että lasien edessä on jatkuvasti jumissa useamman rivin ihmiskertymä, lähinnä (minua pidempiä) aikuisia muksut sylissään, sekä parit rattaat pitämässä etäisyyttä. Hirveen hyvä juttu, että kullanmuruset tuodaan ihmettelemään luonnon monimuotoisuutta ja kokemaan elämyksiä, se on ihan oikeaa meininkiä, mutta kun minäkin tahdon! :( Mitä tälle asialle voisi - no ei varmaan paljoakaan, mutta eihän se tieto turhautumiseen auta. Onneksi monet kuitenkin antoivat myös tilaa muille (mulle! :D).

aquarium 9
aquarium 8
Hiihii, kala kivasti poseerasi. Jostain syystä tästä epelistä tulevat mieleen merenneidot.

Kalat ja muut vesielikot ovat minulle suunnilleen aina kauniita ja kiinnostavia, ja London Aquariumilla oli lisäksi tarjottavanaan jättiläismäisiä altaita, joissa ui kokonaisia liutoja rauskuja, haita, tonnikalamaisia möllöttäjiä ja joitakin muita erikoisempia kaloja. Yhdessä siis. Valitettavasti vain kamerastani ehti loppua akku suunnilleen juuri ennen jättialtaita. Samalla kamerani missasi sitten myös kilpparit, krokotiilit ja siniset sammakot. Höh.

Pidän mustekaloista ja tursaista. Ne voivat olla yhtä älykkäitä kuin koirat, ja jos niille tarjoaa aktiviteetteja, ne voivat osoittautua hyvinkin puuhakkaiksi. Kaverini on kertonut tursaasta, joka on järjestellyt altaassaan olevia leluja uusiin järjestyksiin lähes päivittäin ja viljellyt simpukoita "takapihallaan". Olikin aika nihkeää todeta, että London Aquariumin niljake oli kohtuullisen pienessä altaassa kaverinaan vain muovilaatikko, jonka ympärille se oli nurkassaan kietonut lonkeronsa. Ehkä sitä ei haitannut, ehkä se oli varsin köyhämielinen lonkeroitsija, ehkä se ei ole ollut vain kiinnostunut harrastuksista, mutta totta kai, jos eläimiä täytyy vankeudessa ihmisten tuijoteltavana pitää, saisi sitten olla mahdollisimman kivat oltavat kans. En toki ole tursasekspertti. -.-

aquarium 12
Tätä kaveria kuvatessa ei plakaatin mukaan saanut käyttää salamaa, koska poloisen silmiin voisi sattua. Aww. :(
aquarium 14
aquarium 11
aquarium 10
aquarium 7
aquarium 6
aquarium 5
aquarium 4
Taustakuvia!
aquarium 2
Ja tämä on se viimeinen kuva, jonka sain otettua. Nuo häiskät todellakin näyttivät liitävän ja lentävän veden alla!
aquarium 1

Että sellainen paikka. Jos on kiinnostunut kaloista (ja vähäsen kilpikonnista ja sinisistä myrkkysammakoista sekä krokotiileistä), kannattaa harkita akvaariossa vierailua.

30.8.2010

Piratismi on varkautta -sarjakuva

Hahaa, alkoipa aamupäivä hassun hauskasti varsin osuvalla sarjakuvalla. :P

Piratismi on varkautta -niminen sarjakuva kuvaa hyvin aihepiirin ympärillä käytävää keskustelua. Tsekatkaa ihmeessä!

28.8.2010

Lontoo, osa 4: British Museum

Arvatkaa mikä oli Lontoon paras mesta. Ei vaaatekaupat, ei tavaratalot, eivät pienet putiikit siellä sun täällä. Lontoossa parasta tällä reissulla oli British Museum. Ihan tajunnanräjäyttävä paikka! Ja kelatkaa: Sinne ei ollut edes turvatarkastuksia. ;) ...Vaikka kyseessä on siis yksiä ihmiskunnan maailmanhistorian merkittävimmistä esineistä. Ja arvatkaa mitä: sisäänpääsy on tosiaan täydellisen ilmainen. JA siellä saa valokuvata. :D Varsinkin budjettimatkailijoille tämä on ehkä Lontoon paras kohde, jos siis yhtään on kiinnostunut muinaisista ja kuuluisistakin esineistä ja meitä edeltävistä kulttuureista. Jos ei, niin sitten ei, mutta kyllä siellä siltikin saisi varmasti aikansa kulumaan. :D

British Museumissa tuli vietettyä lopulta puolitoista päivää, ja paljon kauemminkin olisi siellä saanut aikaansa kulumaan. Tuli tutkittua Egypti, Mesopotamia, Assyria, Meksiko, muinainen Kreikka ja Rooma sekä keskiaikaista Eurooppaa. Ohimennen nähtiin Pääsiäissaaren ikoninen miespatsas ja vähän intiaanijuttuja. Matkamuistomyymälöitä oli useampikin ja kahvilan puolella sai suorastaan tapella istumapaikoista.

Koko pytinki on ihan massiivisen valtava rakennus, se jo omalla fyysisellä koollaan saa haukkomaan henkeään. Valtaisan aulan jälkeen päästään rakennuksen sydämeen, jossa on infopisteitä, putiikkeja, kahvilaa, massiiviset portaat ja yläkerrassa ravintola, ja josta sitten pääsee eri osiin rakennusta toisiin valtaviin saleihin, joissa näyttelyitä pidetään.

Mulla on jotain 200-300 kuvaa muokattuna British Museumista, koneen kätköihin ja poistettua on tullut siis vieläkin enemmän. Olen vääntyillyt ja kääntyillyt yrittäessäni pohtia mitä niistä valikoisin blogiin. Ärh!

british museum day one 13
british museum day one 6
british museum day one 3
british museum day one 16
Rosetten kivi. Eka juttu, minkä näin! Siis kelatkaa oikeesti, ilman tätä paasia ja sen eri kielillä ollutta tekstiä meillä olisi aika lailla heikompi ymmärrys hieroglyfeistä ja muinaisesta Egyptistä!
british museum day one 20
british museum day one 23
british museum day two 109
Mun suosikki.
british museum day one 33
british museum day one 48
british museum day one 52
british museum day one 49
Museoon voi myös mennä bongaamaan kaikenlaista hoopoutta. ;)
british museum day one 53
british museum day one 63
Muumiokissa.
british museum day one 70
british museum day one 68
Tauko.
british museum day one 74
british museum day one 77
british museum day one 78
british museum day two 11
Yhtään ei kyl oo Colin Farrelin näkönen.
british museum day two 12
Oleellisia filosofeja, ensimmäisenä Sokrates, perimmäisenä Epikuros.
british museum day two 15
british museum day two 96
british museum day two 22
british museum day two 23
british museum day two 29
british museum day two 93
british museum day two 33
british museum day two 45
british museum day two 36
Babylonialainen maailmankartta, Babylonia kaiken keskipisteenä. Muilla vastaavilla kivenpalasilla oli mm. listoja virkamiehistä, inventaarioita ja kirjeitä toisille hallitsijoille.
british museum day two 50
Tästä saisi niin makean tatuoinnin...
british museum day two 53
british museum day two 56
british museum day two 59
LAPSIPORNOA!!!!11LAITTAKAA NYT JO JOKU VANKILAAN TÄSTÄ!!1MENKÄÄ ANTAMAAN NETTIVINKKI PELASTAKAA LAPSET RY:LLE!!!11
british museum day two 62
british museum day two 68
british museum day two 69
british museum day two 74
Hajuvesipullo, ihan mun heiniä. ;)
british museum day two 76
british museum day two 78
Kun se on museossa, alaikäisetkin saa katsella.
british museum day two 90
On noi symbolit jänniä asioita. Tässä siis ollaan muinaisen Kreikan ja Rooman puolella.
british museum day two 97
british museum day two 110
british museum day two 122
british museum day two 128
british museum day two 5
british museum day two 130
british museum day two 131
Tässä oli jotain herkkää.
british museum day two 132
Samoin tässä.

Ei voi kuin sanoa, että jos tulee kenellekään mahdollisuus vierailla British Museumissa, tehkää se. Itse haluaisin vielä takaisin tuonne tutkimaan loputkin, ja ehkä uudestaan muutamia paikkoja...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...