30.4.2010

Vappuja

Nyt alko vapun vietto! Ensimmäistä kertaa lakkiaisteni jälkeen mullakin on lakki käsillä, ja aion vakaasti tehdä kuten teekkarit ja istua se päässä päiväkausia. Noin niinkuin menneidenkin vuosien edestä.

Lakkia saa laittaa päähän vappuisin, vaan milloin saisi uusintaa hienon penkkariasunsa ja pukeutua taas jediksi? Eikö tarvita oikeasti jokin kansallinen pukeutumisteemapäivä? No, Halloween on rantautumassa tietysti vuosi vuodelta näkyvämmin...

Yo

Epäselvää vappua jo nyt kaikille! Tokihan juhliminen aloitetaan niin aikaisin kuin suinkin!

29.4.2010

Maria *sydän* Onnela Design

Olen ollut hirveän täpinöissäni ja innoissani ja odottanut, että pääsen esittelemään teille erään mahtavan jutun, jonka pääsin tekemään!

Tamperelaisen Onnela Designin Maija otti minuun alkuvuodesta yhteyttä ja tiedusteli, josko haluaisin kuvata hänen kevätmallistonsa, eli laukkuja ja pussukoita ja kukkaroita. No ilman muuta! Asioista sovittiin ja pääsin työn touhuun. Alkuun tuotekuvaaminen oli vähän konstikasta ja piti vähän miettiä, miten sitä asiat tekeekään fiksusti, ja ehdin välistä jo superkriittisenä stressata hirveästi noin kaikkea mahdollista - olihan tällainen mulle ihan uutta. Sain kuitenkin kuvat purkkiin ja eteenpäin, ja nyt voin olla tyytyväinen, että sain homman kunnialla hoidettua! Ihan mahtavaa, tekee vieläkin mieli hihkua riemusta! Ja vielä kun katsoo, miten hienosti Maija on hyödyntänyt ottamiani kuvia eri paikoissa ja eri tavoilla, tehnyt esitteitä, lisäillyt hauskoja taustoja ja mitä kaikkea - kyllä on vähäsen ylpeä olo! ^^

Käykääpä siis tsekkaamassa mitä kaikkea ihanaa Onnela Designilta löytyy! Listan jälleenmyyjistä löytää täältä.

Image and video hosting by TinyPic

Korruptiokassit

Nyt on luvassa sellainen pläjäys tuotemerkkejä ja mainosta, että heikkohermoisimpian voi olla parasta katsoa muualle. :D

Korruptiokasseista lauantaiselta miitiltä paljastui yhtä sun toista, kuvista puuttuvat vieläpä tomaattimurska (joka tuli jo syötyä, hyvää oli) sekä pari miittipaikalta kähvellettyä mehua ja arskat. Pussukoista löytyi Snö of Swedenin ja Anna Gavin koruja, shampoota Aussielta ja XZ:lta, suihkugeeliä Herbinalta, tukkatöhnänäytteitä Joicolta, tuuheuttava ja nostattava suihke TreSemméltä (Testasin, toimii! Päänsärky tosin tuli hajusta.) Calvin Kleinin avainnauha ja Guessin avaimenperä, Only-vihkonen, Piecesin kukkahiuspanta ja aurinkolasit, Friis & Companyn nahkaclutchi (ehkä tomaattimurskan ja arskojen jälkeen suurin suosikkini!) ja Vilan paljettipaita.

Jokainen arpalippu voittaa -arvonnasta voitin itselleni Armani Code Summer -tuoksun ja pienen mustan vihkosen. Tuoksu on hyvä, vetinen kukkaistuoksu, joka on sinänsä hyvin miellyttävä, mutta kokeiltuani sitä pari kertaa iholleni taidan etsiä sille kuitenkin uuden kodin. Ei mun tuu ehkä kuitenkaan käytettyä.

korruptiota 2
korruptiota 6
korruptiota 7
korruptiota 8
korruptiota 3
korruptiota 5
korruptiota 1
korruptiota 4

Tuo Herbinan suihkugeeli tuoksuu muuten aivan ihanalta karkilta! Pötikässä lukee "luomulumme ja luomuruusu", mutta mä veikkaan, että luomut tuoksuu kyllä ihan samalta kuin epäluomut. Samoin nuo XZ:n Manga-kuviolliset hiuspesuaineet tuoksuvat aika makealta ja syötävän hyviltä. Aussiet taas... Noh, varsinkin 3 Minute Miraclesta mulle tulee mieleen nestemäinen penisiliini, jota jouduin pienenä ottamaan reissussa saatuun keuhkoputkentulehdukseen. Ja se siis oli todella kauheaa tavaraa. >_<

Semmoisia.

28.4.2010

RiP! A Remix Manifesto

Jatketaan vielä tekijänoikeusteemoilla.

RiP! A Remix Manifesto:
Tämä open source dokumentti on aivan laatukamaa tekijänoikeuskritiikistä ja sen kantavista lähtökohdista ja arvoista sekä kulttuuriin remiksauksesta. Kehyksenä tutustutaan mash up -artisti Girl Talkiin. Dokumentti esittelee tuota kritiikkiä ja samoja mielipiteitä jakavia ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Näemme, miten Brasiliassa kulttuurin vapaus hyödyttää ihmisiä köyhissä oloissa, ja miten lääkepatentit haittaavat ihmisten parantamista, jopa tappavat ihmisiä. Kuulemme, mitä mieltä kirjailija ja kolumnisti Cory Doctorow (josta joskus kirjoitinkin) on tiedostonjaosta ja miten Walt Disney on alusta lähtien rakentunut vanhojen tarinoiden uudelleenkertomiselle, ja -tulkitsemiselle (ehkä maailmanhistorian suurin mashuppaaja), mutta silti tekopyhästi lukitsee omat hahmonsa tekijänoikeuksien ja kalliiden lakijuttujen taakse. Tapaamme papeista yksinhuoltajaäiteihin ihmisiä, joita on uhkailtu ja haastettu oikeuteen ja vaadittu miljoonakorvauksia ihmisiltä, joilla ei ole millä maksaa. Tutustumme tekijänoikeuden ja kopioinnin historiaan painokoneesta ja sen uhasta lähtien. Nämme, miten kulttuuri rakentuu menneelle kulttuurille ja miten mennyt haluaa aina kontrolloida tulevaa, johtaen vapauksien kaventumiseen yhteiskunnissa. Tämä on hyvä pläjäys kaikille aiheesta kiinnostuneille tai muuten vain ihmetteleville.

"A Remixer's Manifesto:
1. Culture always builds on the past.
2. The past always tries to control the future.
3. Our future is becoming less free.
4. To build free societies you must limit the control of the past."

Puolentoista tunnin dokkari on jaettu vajaan kymmenen minuutin pätkiin. Katso nyt, myöhemmin tai ota linkit talteen!

Osa 1:

Osa 2:

Osa 3:

Osa 4:

Osa 5:

Osa 6:

Osa 7:

Osa 8:

Osa 9:"The one thing that's absolutely clear, is that there's no way we can kill this techonolgy. We can only criminalize it's use. -- The question we gotta ask ourselves is wheter this is any good."
- Lawrence Lessig, oikeustieteen professori Harwardissa, yksi Creative Commons -lisenssin perustajista

Vagabond AW10

UAAAAUAA! Vagabondin ensi syksyn ja talven mallisto on taas varsin hyvissä ajoin (kuten tapana muotimaailmassa on) paljastettu, ja voi DÄÄM miten nuo syysmallistot ovatkin niin paljon muhkeamman herkullisempia kuin kevään ja kesän vastaavat. Maijakin ihan innostui!

Kesäisin nähdään niin usein tsiljoonaa erilaista ballerinaa (ei sitten yhtään ihan pelkistettyä mallia?:F Kaikenlaista söpöä rusettia ja ruusuketta ja PLAAH. Kyllä mun bambi ajovaloissa -katseeni riittää söpöydestä!) ja avokasta kaikissa sateenkaaren väreissä. Sandaalit koroilla ja ilman ovat oikeastaan ne kesän kiinnostavimmat kenkäjutut, mutta eivät ne vedä vertoja syksyn saappaille, nilkkureille, urapohjille, buutseille, maihareille, kiilakoroille, tolppakoroille, lättäpohjille, spaissariplatoille, ylipolvensaappaille, pohjepituisille saappaille, löysille varsille, tiukille varsille... Muah!

Tässä joitakin suosikkejani.
Image and video hosting by TinyPic
Järeän spaissaripohjan näissä mokkaisissa ylipolvensaappaissa pelastaaa kiilamaiseksi nouseva korko, joka vie mielen pois ylipirteästä girl powerista. Korkea varsi jännittävillä leikkauksilla on aivan aavistuksen (eli ihan sopivasti) outo olematta räikeä - voisin kuvitella itseni näihin talvisen viittatakin kanssa... (Ymmärrän, ettei ole blogimaisesti korrektia puhua talvesta ja syksystä toukokuun korvilla, mutta toisaalta samoista viboista ja mielikuvista voi saada mausteensa kevennettyyn kesäpukeutumiseenkin.)

Viitan kanssa kyllä osaan kuvitella itseni myös kahden muun kanditaatin kanssa. Matalakorkoiset nilkkurit järeällä urapohjalla huutavat täydellistä talvikenkää, joka jalassa ei jalka irtolumessa lipsu. Lisäksi tyylikäs ja ikiklassinen ulkomuoto on muuntautumiskykyinen tilanteesta toiseen, eikä varmasti aiheuta so last season -viboja ikinä. Samaa voi toki sanoa myös ylösalaisin olevasta toveristaan, jonka pinta on kauniin mattainen, ja jonka pohjasta järeät lumiurat puuttuvat. Taas liikutaan alueella, jota voi soveltaa niin arkeen kuin juhlaankin. Lisäksi niissä on jotain samaa hienostunutta eleganssia kuin Acnen Joli-nilkkureissa, itse tosin pidän Vagabondin versiosta enemmän.

Kaipaamaan jään vain tulkintaa Kate Lanphearinkin suosimista Burberry-platotappajaurapohjanauhanilkkureista....

Alla:
Thelmojen voittokulku jatkuu, ja nauhalliset, talvikäytössä erinomaisen pitävät ja paksun pohjansa ansiosta lämpimät kiilanilkkurit saavat useammankin päivityksen aina lievästä wang-vibasta näihin pelkistettyihin ihanuuksiin. Menneen talven lopullahan Vagabond toi mallistoon vielä vastaavanlaisen, matalammalla nilkalla varsutetun yksilön ilman nauhoja, mutta vetoketju oli tuolloin kullanvärinen. Nyt ollaan saatu se oikea väri messiin. Kysymys kuuluu enää kumpaa kuolata enemmän.

Image and video hosting by TinyPic

"Copying Is Not Theft"

Tänään on tekijänoikeuspäivä!

Sen kunniaksi esittelen teille hauskan ja lyhyen opetusvideon asiasta, joka aina nousee ilmi piraateista ja tekijänoikeuksista keskusteltaessa.

Videon laulunsanat ja animaatio ovat Nina Paleyn käsialaa, eli saman naisen, joka on toteuttanut myös Sita Sings the Blues -projektin ja kokeillut vaihtoehtoista tapaa tehdä rahaa tuotoksellaan.Tämän paremmaksi ei ehkä voi havainnollistus tästä asiasta mennä. :P Taidankin tyytyä vain tästä eteenpäin linkkailemaan tätä kaikille "piraattipuolue on varkaiden puolue" -tyypeille. Puput eivät voi olla väärässä. ;)

Tässä vielä sanat:
"Copying is not theft.
Stealing a thing leaves one less left
Copying it makes one thing more;
that’s what copying’s for.

Copying is not theft.
If I copy yours you have it too
One for me and one for you
That’s what copies can do

If I steal your bicycle
you have to take the bus,
but if I just copy it
there’s one for each of us!

Making more of a thing,
that is what we call “copying”
Sharing ideas with everyone
That’s why copying
is
FUN!"

27.4.2010

Suomen ninjapuolue

Eläköön, nyt on piraattipuolueen rinnalle perustettu Suomen ninjapuolue - aivan kuten pitääkin! ;)
Image and video hosting by TinyPic

"Ninjapuolueelle tärkeitä asioita ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, toisen kunnioittaminen ja heikompien auttaminen. Globaali piraattiaatteen leviäminen tarvitsee vertaisensa vastavoiman. -- Ninjapuolue osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun julkaisemalla kannanottoja sekä ohuesti verhottuja uhkauksia. Teemme tarvittaessa myös tarjouksia mistä ei voi kieltäytyä. "

Tsekatkaa toki myös ninjapuolueen blogi ja kuvagalleria ninjojen toiminnasta!

Pitääkin laittaa jäsenhakemus heti menemään.

Kuva: ninjapuolue.fi

Maiharit tapaavat pitkän helman

Eilen päätin toteuttaa The little purple room -blogin maksimekkosovellutuksesta perin innostuneena oman versioni, eli siis mekko hameena, tai ainakin sen näköisenä. Päälle puin Zaran miestenosastolta löydetyn t-paidan ja jalkaan päätyivät maiharit hyvin tiitimäiseen tapaan. Tykkään lookista!
combatantta 4
Takki - JSFN via Ellos, maiharit - Vagabond, maksi - Asos, t-paita ja vyö - Zara, huivi - Gina Tricot, linturiipus ja haarniskasormus - Fashionology.nl, laukku - Lumi, arskat - Pieces (korruptioarskat blogimiitistä!)

Kauppareissu osoittautui yllättävän haastavaksi pitkissä helmoissa. Meillähän siis ei ole eikä tule autoa, joten kauppareissut tehdään joko bussilla (kauemmas), tai (useimmiten) vain tuohon Hervannan keskustaan noin kymmenen minuutin kävelymatkan päähän. Kauppakeskuksesta kun löytyy kaikki tarpeellinen postista useampaan ruokakauppaan, vaate- ja koruliikkeisiin, kahviloihin, pariin syömälään ja peräti kampaajaan, muista liiketiloista ja pikkuputiikeista puhumattakaan. Hervanta vois oikeesti olla jokin oma pieni kaupunki, se on peräti suurempi kuin edeltävä kotipaikkani Saarijärvi, joka siis on kokonainen kaupunki. Täältä ei välttämättä olisi pakko lähteä palvelujen puolesta mihinkään.

Siihen kauppareissuun. Reipastahtisena kävelijänä myös askellukseni on lievästi harppovaa, joten yllätys ylläts, pitkä helma on kaikessa joustavuudessaankin hieman haaste. Harppominen toki onnistuu, mutta sillä ehdolla, että hyväksyy helman kirivän pitkin säärtä melkein polviin asti.

combatantta 3

Vaihtoehtoisesti voi sipsuttaa maltillisen pieniä askelia ja kiristää askellustahtiaan, jotta pysyy miehen perässsä, tai sitten vinkua ja vonkua "kävellään hei vähän hitaammin kun tää mun hame..." ja kuulostaa suorastaan rasittavan akkamaiselta. Ensi kerralla siis joko a) en laita pitkiä, kapeita helmoja kauppareissulle b) hyväksyn joko helman kuroutumisen tai sipsutuksen ja nielen vineni. ;P

combatantta 2

Ja joo, ihan oikeasti, en ole koskaan ennen käyttänyt näin pitkää helmaa, joten tämä käytännön puoli tuli aika yllättävänä yllätyksenä. Kengät ja laukut osaan kyllä hylätä käytännöllisyyden puutteessa. Pitkiä helmoja tosin en aio hylätä, vaan ainoastaan soveltaa paremmin ja harkita myös leveämpihelmaisia hamosia. Sipsutus sopii parhaiten shoppailuun.

combatantta 5
combatantta 6
combatantta 8
Kuvista taas kiitos miehelle!

26.4.2010

Blogimiitin kuvasatoa, Helsinki, kevät 2010

Nyt on vihdoin kuvat säädetty ja upittu lauantaiselta blogimiitiltä. Hurjan hauska ilta oli ja tarjoilut aivan erinomaiset kanapastasalaatista ja cupcakeista ilmaiseen olueen, kiitos vain järjestäjille Salla, Jonna ja MouMou. :) Tuli syötyä ja juotua kyllä erittäin reilusti!

Paikkana toimi Sauna Lounge Hernesaaressa hyvin pelottavasti aution oloisella tehdas-/satama-alueella, ja porukalla etsiessämme oikeaa paikkaa mielessä kävi jo pari elintenvarastuskauhusleffaa. Lopulta paikka löytyikin sitten aika helposti. :P

blogimiitti2442010 32

Illan asuni koostui yksinkertaisesta tunikasta, jonka päällä oli mesh-mekko ja pitkä, paksu vyö. Jalassa uudet kengät ja kaulassa tutut korut, joita ilman en näemmä mene enää minnekään.

blogimiitti2442010 38
Joo, siellä todellakin oli sauna. ;) Kuvasta kiitos Nooralle. Rinnassa möllöttävä lappu on nimilappu - sinänsä aivan välttämätön kapistus näin isossa miitissä!

blogimiitti2442010 34
blogimiitti2442010 7
Ihanat naiset Roosa ja Mirella
blogimiitti2442010 26
Hehkuva Minna Cest
blogimiitti2442010 20
Pintaa-blogin Mikko oli kertomassa hiusasioista ja antamassa vinkkejä, sekä opastamassa GHD-raudan käyttöön. Tsek myös Mikon HUIMA Tigi-kilpailu!
blogimiitti2442010 31
Fokuksessa Sofia.
blogimiitti2442010 30
Keskittyneesti kuuntelimme loppuun asti.
blogimiitti2442010 21
Ihanan suloinen Mirella
Image and video hosting by TinyPic
Otin paljon kuvia. Tämän otti Maija! Tsek lisenssi.
blogimiitti2442010 43
Maija. *räpsräps*
blogimiitti2442010 19
Muitakin ahkeria kuvaajia löytyi - kuinkas muutenkaan, kun tällaisessa blogiporukassa ollaan. Tässä kaunis Dolce far niente.
blogimiitti2442010 10
Kaksi yhden hinnalla -blogin Riikka.
blogimiitti2442010 9
...Ja Jenna. Valloittava kaksospari! ^^
blogimiitti2442010 67
blogimiitti2442010 27
Roosa kuvaa myös. Taustalla Sharon ja Cheryll.
blogimiitti2442010 92
Hurmaava Johanna oli yksi illan ilmestyksistä. Mitä mä höpäjän, KAIKKI tytöt olivat kyllä aivan tyrmäävän upeita! Saatoin kävellä tilan läpi ja olla koko ajan vastaantulevista ihmisistä "Whoa mikä nainen. Whoa taas miten toikin... Whoa..Whoa!" Ei riitä käsityskyky!
blogimiitti2442010 16
Söpskä Noora!
blogimiitti2442010 73
Söpskä minä! Kiitos edelliselle.
blogimiitti2442010 74
"Mä työskentelen kuvissa kuin malli."
blogimiitti2442010 28
Noi taitaa olla ne mun pilsnerit.
blogimiitti2442010 69
Ohjelmassa oli myös tietokilpailu ja arvontaa. Team Hervantamafia ei tällä kertaa voittanut, mutta saatiin sentään 7/10 oikein! Kuvassa Jonna ja MouMou.
blogimiitti2442010 13
Näyttävät More to Loven tytöt, Mimmi ja Peppi
blogimiitti2442010 42
Ia on aina söpö!
blogimiitti2442010 58
Wikke, jonka kanssa ei koskaan ole hiljaista hetkeä! Itse huonona smalltalkkaajana (osaan puhua vain tylsästi säästä) se on erinomainen ominaisuus ihmisessä! ;)
blogimiitti2442010 57
Suloinen Salla!
blogimiitti2442010 15
blogimiitti2442010 90
blogimiitti2442010 96
Irene
blogimiitti2442010 80
Mikko laittoi GHD:lla hiuksia puoleen yöhön. Tytöt tykkäsivät kovasti!
blogimiitti2442010 50
blogimiitti2442010 49
Jenni sai upeat kiharat, joista myös tykkäsi kovasti!
blogimiitti2442010 70
Myös Auroralle loihdittiin kiharaa ja lainetta.
blogimiitti2442010 75
Dolce far nienten tukkaa taas suoristettiin.
blogimiitti2442010 82
Kiharaopetus oli kovaa huutoa.
blogimiitti2442010 87
Ja kukapa ei pitäisi hiustensa käsittelystä?
blogimiitti2442010 78
Valmiita kampauksia.
blogimiitti2442010 85
blogimiitti2442010 98
Turbaani ja kiharat sopivat hyvin yhteen!
blogimiitti2442010 99
Kuten näkyy, hyvin on syöty ja juotu.
blogimiitti2442010 17
...Ja kuviakin taas otettu runsain mitoin.

Kotiinviemisiksi saimme muhkeampaakin muhkeammat goodie bagit - niiden sisällöstä myöhemmin, jahka ehdin raportoida niistä!

Kiitos vielä kaikille ihmisille mukavasta illasta! Toivottavasti taas pian nähdään! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...