16.12.2010

Ei valkoisia tahroja? Dödöt testissä

testing deos 1

Kainaloiden hikoaminen on aina ollut minulle, kuten monille muillekin, ongelma. Ei niinkään hajut, vaan se kosteus. Monenmoisia tuotteita kokeiltuani olen jo luopunut toiveesta päästä eroon siiitä kosteudesta, ja tärkeimmäksi kriteeriksi onkin noussut se, ettei dödöni sotkisi vaatteita. Valkoiset rinkulat mustien mekkojen kainaloissa ovat aika plääh, ja paitojen kainaloita tuleekin putsattua melkein päivittäin. Odotan, milloin niihin alkaa ilmestyä reikiä. -.-

Eli antaa siis vesien virrata, kunhan vaatteet pysyvät puhtaina ja lievätkin hajut poissa. Monia marketti- ja apteekkituotteita kokeiltuani kyynisyyteni on kasvanut aika infernaalisiin lukemiin. "Anti White Marks!" "Black dress approved!" "Incredible White Mark Protection!" "Invisible!" Lupaukset ovat kohdallani olleet aivan yhtä tyhjän kanssa, dödöt ja antiperspirantit senkun sotkevat toinen toistaan pahemmin.

testing deos 2

Viimeisimmät pettymykseni ovat olleet Doven Invisible Dry -stickki, Rexonan Crystal -spray ja Doven kainalosänkeä pehmittävä roll-on, jota eräs ystäväni suositteli minulle sotkuongelmaani. Virallisesti viimeksi mainittu ei siis lupaa sotkemattomuutta, mutta yllättäen kuitenkin olen kokenut sen käytössä aika vähäsotkuiseksi. Sotkuvapaiksi itseään mainostavat puolestaan ovat olleet katastrofeja.

Let me demonstrate.

testing deos 4
Vasemmalla Rexona Crystal, keskellä Dove Minimising, oikealla Dove Invisible Dry. Reunimmaiset siis lupaavat suojaa valkoisuutta vastaan, keskimmäinen on "tavallinen" tuote. Testipohjana GT:n puuvillainen mekko (olis mennyt pyykkiin joka tapauksessa).

Ymmärtänette turhautumiseni. Jos jotain lyhykäistä arviota, oikeanpuoleinen stick on selkeästi sotkevin, jo pienikin hipaisu näyttää noin valkoiselta. Vasemmanpuoleista sprayta sai suihkuttaa pari kertaa edes takaisin noin voimakkaan valkoisen saamiseksi, mutta sotku mikä sotku. Keskimmäinen roll-on mömmö taas sotkee kunnolla vasta, kun sitä rullaa paksumman kerroksen, siis esimerkiksi jos joutuu päivän mittaan lisäämään ainetta. Kuvastakin huomaa, että möhmelön tahraisuus on epätasaista ja kerääntyy eri kohtiin.

Sitten pääni päällä repesivät pilvet, aurinko paistoi minuun ja enkelikuoro lauloi hallelujaa. Bongasin (taas) Ostolakossa-blogista aivan loistavan täydellisen antiperspirantin, jota luemma oli mustalle paidalle rullailtu suoraan (siitä oma testini, kjehheh ;) ja todettu tökötti todellakin vaatteella näkymättömäksi. Käytössä se on ollut ilmeisesti myös aivan loistava. Uskalsin siis jälleen kerran luottaa Virven tuotesuositukseen, ja hain itselleni Kicksistä Clarinsin Gentle Care roll-onin.

testing deos 3

Se läpäisi myös minun testini.

testing deos 5

Tuo häivähdys vaaleaa ei muuten ole itse asiassa sotkua, vaan kosteutta, joka heijastuu kameran salamasta. Olin nimittäin niin epäluuloinen, että rullasin tököttiä oikein kunnolla paidalle, jos vaikka enemmän olisi enemmän. :D Eikä se ollut! Toivon mukaan tuo alempi kuva osoittaa vielä paremmin sen, miten näkymätöntä jälki on! Ero on kuin Stephanie Meyerilla ja Frank Herbertillä, dramaattisempi kuin dramaattiinen.

testing deos 6

Hintakin on dramaattinen. 23 euroa Kicksissä, 15 puntaa Lookfantasticissa. Olisin tilannut ulkomailta, mutta olin yhtäaikaa niin täydellisessä epätoivossa ja epäuskoisessa euforiassa, ettei vain kyennyt odottamaan. Onneksi dödöni sentään kestävät käytössäni ikuisuuden, ja edelliset voin aina lykätä miehen poiskulutettavaksi. Hän ei nirsoile. :D Vuosien taistelun, noloilun, pettymysten ja ärsyyntymisten jälkeen olen vain aidon onnellinen siitä, että vihdoin löytyi ihan oikeasti ei-sotkeva antiperspirantti. Vaatteetkin kiittävät.

En tiedä, kuinka monet muut kärsivät tällaisesta vaatteiden tahriintumisesta, mutta ehkä jos joku laillani onneton sielu löytäisi tästä tämän yhden tuotevinkin... :)

28 kommenttia :

SUPERVAIN kirjoitti...

itse käytin nivean jotain oikeasti läpinäkyvää dödöä kauan koska siitä ei jälkiä jäänyt.. nyt sitten erinäisistä syistä olen tarttenut tehokkaammin hikoilua estävän ja hajuja poistavan dödön niin on taas kamala etsintä dödössä joka olisi oikeasti todella tehokas, mutta ei jättäisi noita pirun tahroja! joten kiitos vinkistä!

Maija kirjoitti...

Hei, täähän oli oikeasti käytännöllinen postausidea! Mulla myöskin on ollut pitkään inho noita erikseen jälkiä jättämättömiksi mainostettuja dödöjä kohtaan, nimenomaan tuon Doven takia, jota oon kokeillut aikoinaan niin roll-onina, stickinä kuin suihkeenakin (kaikista jäi aina jälkiä!). Roll-on on muutenkin siinä mielessä ärsyttävä, että siinä kestää aina ihan liian kauan kuivua, ettei paitaa pukiessa kaikki aine pyyhkiydy sinne paidan helmaan. Suihkeet tuntuvat kuivumisen suhteen näppärämmiltä, mutta niissäkin vaatii hieman taitoa saada ne "tahraamattomatkin" olemaan tahraamatta. Tuo Rexona on mulla tällä hetkellä käytössä ja toimii, kunhan malttaa suihkuttaa ainetta kainaloihin riittävän kaukaa, eikä laita liikaa ainetta kerralla.

Clarins kuulostaa unelmalle, mutta se vielä kiinnostaisi, kuinka hyvin se pitää ne kainalot oikeasti kuivina? Välillä kun tuntuu että tehokkuutta ja tahraamattomuutta tuntuu olevan ihan mahdoton saada samassa paketissa... :)

Maria kirjoitti...

Supervain, joo, kyl siel varmaan löytyy joku helmii yksilö marketistakin, joka ei tahraa - jos muistat jokus nimen, kerro ihmeessä! :)

Maija, nojoo, toi spray-homma vaatii taitoa. :D Tosin, mua on lisäks alkanu häiritä siinä sekiin, miten helposti se alkaa ottaa henkeen jotenkin, ja jää ilmaan ahdistavasti leijumaan. :D Muistan taas, miksi en ole vuosiin ostanut spray-dödöjä. :(

Koitan tarkkailla Clarinsin kosteudenpitävyyttä ja raportoida siiitäkin sitten vielä. :> Vähän tahmainen oli kainalossa olo juuri sen levittämisen jälkeen, mutta kuivuttuaan ei tunnu miltään kyllä.

Aino kirjoitti...

Kiva saada tästä dödöstä muiltakin kommentteja kuin Ostolakon Virveltä. :) Voisi itsekin ostaa kun noita mustia vaatteita tuppaa olemaan lähes kaikki ja kauhulla odotan valkoisten deodoranttijälkien pinttyvän paitojen kainaloihin kiinni.

Bongasin FeelUniquesta samaisen deodorantin vielä lookfantasicia halvemmalla, vain ~14 £.
http://www.feelunique.com/p/Clarins-Gentle-Care-Roll-On-Deodorant-50ml

MouMou kirjoitti...

Doven Invisible Dry -stickki on mulla täydellinen!:)

Anonyymi kirjoitti...

Huomattavasti edullisempi, mutta ei niin seksikäs vaihtoehto on apteekista saatava leiraksen valmistava hicoderm, joka muuten vähemmän hikoavilla ihmisillä lopettaa hikoilun lähes täysin ja enemmän hikoavila vähintäänkin poistaa kaiken hajun. Suosittelen ainakin kokeilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan ennen tätä testiä ajatellutkaan, että dödöt voisivat tahria vaatteita. Mitä tämä on! Miksen minä ole huomannut tämmöistä!

Testasitko muuten myös tuota Rexonan Girl roll-onia? Vai miksi se oli mukana tuossa aloituskuvassa? :D

Itse nimittäin käytän sitä, hajunsa puolesta ihana ja pitää ainakin mun ehkä sitten vähän vähemmän hikoavat kainalot täysin kuivana.

Maria kirjoitti...

Aino, mahtavaa, säästö se on pienikin säästö. ;) Ja Feel Uniquestahan ei tosiaan tule edes postareita. :)

MouMou, sinä onnellinen! ;)

Anonyymi, mutta sotkeeko se? ;O Mustissa vaatteissa kosteat kainalot eivät niin näy niin se ei haittaa, ja hajuongelmia mulla tosiaan ei pahemmin ole. :P

Apteekeista tulikin mieleeni: Niin piti Absolut Torrinkin olla semmoista myrkkyä, että liikahikoilevatkin tutisevat, mutta mähän hikoilin öisin kainaloista sen litkun suurimmaks osaks mäkeen ja lopulta aamuyöllä alkoi kirvellä ja kutittaa niin, että piti aina käydä pesemässä se pois ennenaikaiisesti. :D Tämmösellä kuurilla ei toiminu mulla. :P Varmaan tehokasta tavaraa jos pystyis käyttään sitä oikein. x)

Anonyymi, en testannut sitä, yritin vaan haalia kuvaan kaikki tällä hetkellä nurkista löytyvät, puolikäytetyt dödöt. :D Hajun takia mäkin sen muinoin ostin, mutta lopetin sitten sen käyttämisen kun alkoi puteli keventyä - taaskin siksi, että se sotki. Kokeilin vielä sitäkin erikseen nyt, ja iloiset valkoiset raidat jää. :P

Mut se on kyl tosiaan jännä et kaikilla ei oo tällästä ongelmaa. Käyttääkö sit toiset ihmiset niin maltillisesti dödöjään (enmäkään niillä kyllä suoranaiisesti läträä mielestäni :D) vai onko sit vaan sellaset vaatteet, ettei niihin tartu tai ettei niissä näy. :>

Maria kirjoitti...

Tai mahdollisesti, jos toiset pesevät ja vaihtavat vaatteitaan useammin kuin toiset. Mähän käytän iloisesti samoja vaatteita niin pitkään, että niihin alkaa jäädä hajuja tai jos tulee selkeästi likatahroja, joita ei voi vain täsmäiskumalliin puhdistaa. Muuten vain jätän ne tuulettumaan. Tällä tavoin mä saatan käyttää viikon putkeen samaa mekkoa, ja siinä ehtii sit noi dödöjäljetkin jo kertyä siihen kainaloon. :> Toiset taas saattavat laittaa joka päivä eri paidan. :>

Oon kyllä oikeastaan itsekin huomannut, että vielä yhden päivän jälkeen dödötahroja ei välttämättä olekaan, mutta toisen ja kolmannen jälkeen sit saa tosiaan alkaa putsata.

Minja kirjoitti...

Tuo Absolut Tor on melkoista ainetta, mutta reippaammin hikoilevien kannattaa toistaa tuo käsittely alussa hieman useammin. :)

Mulla oli alussa ihan sama ongelma, laitoin Torria yöksi ja heräsin kirvelyyn. Sitten testasin ainetta päivällä kotona ollessani ja koetin liiemmin olla hankaamatta käsiä kylkiä vasten. Kirveli paljon vähemmän ja toimi! Lisäksi kannattaa varmistaa, että kainalokarvat ovat saanet kasvaa muutaman päivän eikä iho ole esim. ajelusta johtuen rikki kainaloista.

Tuo aine tosiaan vaikuttaa kovasti hikoilevilla varmaan hieman hitaammin, mutta olen itse huomannut kyllä eron ajan mittaan, ainakin alkutilanteeseen verrattuna. Nykyisin käsittelen kainalot noin kolmen viikon välein eikä ongelmaa ole. Useimmiten tuoksuksi riittää, kun laittaa hajuvettä (siis ei kainaloihin!)

Tuon aineen turvallisuudesta ja ihoystävällisyydestä voidaankin sitten olla montaa eri mieltä, mutta en rehellisesti sanottuna ole jaksanut/halunnut välittää.

Maria kirjoitti...

Kyllä mä ton saman ruljanssin kävin läpi lukuisia kertoja, varmaan ainakin kuukauden yritin sinnitellä tuon aineen kanssa sen toivossa, että homma helpottuisi. :P Sitten kyllästyin, annoin lopullisesti periksi kosteudelle ja päätin tosiaan keskittyä tahraamattomiin aineisiin. :P Ei vaan ollut mua varten :D

Asiantuntijat pitävät yleisesti ottaen alumiiniidödöjä ihan turvallisina, sitä ainakaan ei kannata pelätä. :P Kausaalisuutta rintasyöpään ei ole kyetty osoittamaan, jne. :)

Sara kirjoitti...

Mulla ei niinkään ole noi valkoiset jäljet vaatteissa ongelmana, mutta olen huomannut, että stickit sotkevat ehdottomasti eniten. Sen sijaan kuitenkin mulla on hakusessa täydellinen antiperspirantti, joka pitäisi edes osan hiestä (sekä kosteudesta että hajusta) poissa. Vielä ei ole lykästänyt :(

Lina kirjoitti...

Nivean Pure Invisible on toiminut mulla käytössä vuosia, enkä oo huomannut jälkiä yhdessäkään vaatteessa. Hinta jotain 3e, kannattaa kokeilla! :)

N kirjoitti...

Mulla on toiminut Adidas for Women Sensitive ja sitä saa ihan tavallisista ruokakaupoistakin. Lisäksi myös Dermosilin Deo Stick E on ollut hyvä eikä ole jättänyt mitään jälkiä vaatteisiin. Nämä ovat vähän huokeampia vaihtoehtoja.

Mut joo, en kyllä enää sokkona itsekään aio mennä ostamaan mitään "tahraamatonta" dödöä, koska petyin pahasti siihen Doven stickiin. Vaikka ois se tietysti pitäny arvata että valkoinen töhkä tarkoittaa valkoisia raitoja paidassa.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on tuota samaa Rexonaa mutta stickinä, oon käyttänyt jo vuosia eikä tahraa vaatteita, varsinkaan jos antaa ihan hetken kuivahtaa ennen pukemista. Ei siis mitään useita minuutteja, mutta esim. rintsikoiden pukemisen ajan.

Elli

Anonyymi kirjoitti...

Käytän melkein ainoastaan mustia vaatteita, deodoranttina on pitkään palvellut Rexona Girl eikä ole minkäänlaista sotkuongelmaa. Annan dödön kuivua rauhassa ennen kuin puen, ihan rutikuivaksi eli vähintään sen 10 minuuttia.

Maria kirjoitti...

Sotkua se on kuivastakin, kuten tapaus stick osoittaa. :P Ja siis, vaikka antaa dödön kuivua ennen pukemista, niin kosteetahan se tavara on taas sit heti kun kainaloihin muodostuu kosteutta. ;) Mut jännä kyl et toisilla sotkee sama tavara heti ja toisilla ei koskaan.

Marjaana kirjoitti...

Kiitos tästä vinkistä, itsekin käytän pääosin tummia vaatteita ja sotkevat deodorantit ärsyttävät minua suunnattomasti. Taitaa mennä tilaukseen ulkomailta tuo Clarins!

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin joskus vuosia sitten Absolut Torria, enkä voi suositella kenellekään. Laitoin aina yöksi paidan päälle ja aine tosiaan syövytti paidan kainalokohdat rikki (en muista enää miten nopeasti). Ja kutiamiset sun muut päälle, ei voi olla ihan harmitonta tavaraa se.

Maria kirjoitti...

Joo, ihmiset on eri tavalla herkkiä eri aineille. :/

Anonyymi kirjoitti...

Itse taistelin kosteita kainaloita (=liikahikoilua) vastaan vuosia. Ei auttanu mikään, otin asian puheeksi lääkärillä ja sain lähetteen plastiikkakirurgille. Botoxia kainaloihin poliklikikka maksun hinnalla (kunnallisella puolella) ja kainalot pysyy kuivina 6-10 kk. Kannattaa kokeilla myös tätä vaihtoehtoa! Kivuliasta ehkä, mutta on kyllä sen arvoista! Ei välttämättä tarvitse käyttää dödöä ollenkaan :)

Juille kirjoitti...

En voi sietää hikoilua, enkä valkoisia tahroja. Vaikka en liikahikoilusta kärsikään, eivät markettidödöt pidä kaikkea hikoilua minulla poissa ja päivä on pilalla jos kainalot kostuvat vähänkin! Absolut Torria en ole koskaan voinut käyttää, sattuu ihan mielettömästi, mutta apteekissa myös myytävä Acon voimakkaaseen hikoiluun tarkoitettu deodorantti on mahtava! Ei jätä valkoisia jälkiä, vaikka pukisi heti laittamisen jälkeen eikä kirvele kunhan ei ole sheivannut juuri ennen. Mulle riittää kun laitan joka kolmas päivä, eli vieläpä riittoisaa. Enkä hikoile edes lenkillä tai jumpassa tippaakaan! :D

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa kokeilla myös Dermosilin dödöjä! itse olen taistellut tismalleen samojen ongelmien kanssa jo vuosia.. Kunnes löysin nuo dermosilit, etenkin se appelsiini on ihanaa, pitää hien poissa, ei tahraa ja tuoksuu hyvälle <3

Rhia kirjoitti...

Täällähän on hyviä vinkkejä kaikin puolin. Itellä ei se kosteuden määrä niinkään ole ongelma vaan haju. Joskus tuntuu että jo tunnin päästä pukemisesta nousee "vieno" hien haju kainaloista. Tietty ärsyttää myös tahrat, sekä valkoiset tahrat että märät läntit. Raivostuttavaa on myös se että monet vaatteet suositellaan pesemään 40 asteessa eikä se lämpötila vaan riitä poistamaan kaikkia dödöjäämiä ja hikeä... Pitänee alkaa testaamaan noita lukijavinkkejä. Ehkä jätän tuon Clarinsin viimeiseksi kun on sen verta hintava :)

Maria kirjoitti...

Joo, hirveen hyvä et on tullu paljon vinkkejä! ^^ Mä jo kaupassa nopeesti testasin tota mainittua Nivean dödöä, rullasin hihaan (alankin tehdä tätä vastedes aina dödöä etsiessäni), eikä ainakaan siitä vielä jäänyt valkoisia läikkiä - et ehkä mä kokeilen kans sitä seuraavaks :) Mitä halvemmalla pääsee, sen parempi tietty. :P

Väliaikatiedotetta myös Clarinsista: Mun kohdalla kosteudenpito on samaa mitä muillakin dödöillä, eli ei juuri minkäänlainen. :P Mut mä oonkin tällänen vieno hikoilija - en hikoile kovin paljoa, mutta sitäkin varmemmin tököteistä riippumatta. :P

Myös Clarinsin tuoksu on hyvin vieno, niin vieno, että mäkin olen ollut haistavinani sitä lievää hienhajua silloin, kun ei ole ollut hajuvesiä huijaamassa nenää. :P Nooh, koska tykkään hajuvesistä eniveis, tää ei ole mulle ongelma, mutta toki vähän yllättävää. :P

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä on myös Lacoste Touch of Pink. Ei tosiaan jätä valkoisia tahroja, ja pitää ei-toivotut tuoksut poissa!

Anonyymi kirjoitti...

Heipahei!
Voisin suositella apteekista Suomessa ostamaani deodoranttia nimeltaan Bats. Nimi taalla saa naurut jokaiselta; mutta toimii, on hajustamaton eika tahraa vaatteita. Hinnasta en tieda itse, mutsi sita aina mulle lahettaa mutta en uskoisi sen kovin kallista olevan!

Enni kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Mulla oli Kicksiin lahjakortti, enkä pähkäilyjen jälkeen osannut päättää, mitä halusin, joten otin tämän! Ei sotke, mutta toimii muuten ihan samalla tavalla, kuin muut yllämainitsemasi dödö-antiperspirantit. :) Hyvä tuote, vaikkakin hintava.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...