11.9.2010

Hook ja Flight of the Phoenix

hooking up with maria 1

Käytiin tuossa torstai-iltana tyttöjen kanssa syömässä Kehräsaaren Hookissa, ja hauskaa kyllä oli! Edulliset ruuat, sairaan isot annokset, herkullinen ruoka - mikä voisi olla parempaa? No, kyllä mä tiedän: listalta löytyy ihan oma osionsa valkosipulierikoisannoksille! ;) Ja hei, muhun jos kehen merirosvoteemat uppoaa! (Muistakaapa muuten, että Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous tulee huomenna sunnuntaina Neloselta!)

Mukana karkeloissa olivat Noora, Kaisa, Maija ja Tiitiäinen, jonka käsialaa alla oleva kuva on. Juustokakku oli nannaa, ja me kaikki syötiin sitä. :D

Ja täyteen tultiin.

hooking up with maria 2
Tunika - Selected Femme, jakku - Zara, villasukkikset - Falke/Stockmann, kengät - Vagabond Thelma, ankh - British Museum, harness - Zana Bayne Leather

Tuli tuossa muuten katsottua Flight of the Phoenix, josta pari vuotta sitten kaikki kirjoittelivat nähtyään sen leffateatterissa. Täytyy sanoa, että olen ihan positiivisesti yllättynyt - se oli paljon keskinkertaisempi, kuin odotin, ja siis odotin jotain ihan hirveää kuraa. ;D Gobin autiomaahan haaksirikkoutuneet, toivon menetyksen partaalla kamppailevat ihmiset onnistuvat olemaan oikeasti kiinnostavia, joskin heistä oppii lopulta aika vähän elokuvan kuluessa - taas sitä haaskattua draamallista potentiaalia, joka tuntuu monia suurempia tuotantoja niin usein vaivaavan. Suorastaan turhauttaa, miten niin paljon parempia elokuvia olisi olemassa, jos tähän puoleen olisi ihan vähän enemmän haaskattu aivosoluja. Ikuisuusesimerkkinäni I Am Legend, jonka ensimmäinen puolikas on suorastaan mestarillista, mutta jonka jälkimmäinen puolikas voitaisiin leikata kokonaan kuuseen. Leffaa katsoessa varmasti itse kukin kykenee hahmottamaan, mitä tarkoitan. -.-

Takaisin Feenxin lentoon. Dennis Quaid on selkeästi joukon karismaattisin ja moniulotteisin. Leffan kuvaus on ihan hienoa, ja sillä olisi voitu leikitellä vielä vääähän enemmän. Mieleeni tuli etäisesti myös Pitch Black, jossa myös ollaan haaksirikkoutuneita varsin samankaltaisiin maisemiin, mutta jossa myös tyylitellään maisemia enemmän, scifissä kun ollaan. Äänet ja musiikki ovat nautinnollisia, tosin tässä olen tavallista enemmän omien makujeni lähteillä - länsimaiset biitit yhdistettyinä etnisiin joilotuksiin vetoavat minuun. Flight of the Phoenix oli lopulta aika viihdyttävä pläjäys.

pitch black
Pitch Black blu-ray, £8, Selfridges. En ole koskaan edes nähnyt Suomessa!

Flight of the Phoenix päättyy yllätyksettömästi, mikä ei tietysti ole sekään ylläys. ;) Ärsyttämään sen sijaan jäi varsinainen kliseiden klisee, sentään leffan harvoja ja ainoita, päähahmon voitonriemuinen lausahdus "We make our own luck!" Jeejee, hirveen kivasti uskotellaan, että ihminen saa ihan mitä tahansa aikaan kun vaan oikeen kovasti haluu hei, vaikka sitten keskellä Gobin autiomaata, kun sattumalta on mukana juuri oikeanlaisia työkaluja ja ihmisiä, sattumalta mukana on joku, joka osaa suunnitella lentokoneita (tähänkin tarjolla on vielä pari onnenkantamoista), sattumalta ihmisten kuollessa ympäriltä pilotti onnistuu säilymään hengissä ja on sattumalta varsinainen sankariskapteeni, sattumalta löytyy lisää vettä säästäen ihmiset janokuolemalta, sattumalta lentokonerakennelma on kestänyt räjähdykset, ukkosmyrskyt, hiekkamyrskyt, sattumalta koneen roottori saadaan vielä viimeisellä paukulla käyntiin ja sattumalta kukaan ei ammu konetta paskaksi.

Yeah, you make your own luck. Oikeastaanhan koko kuvio on niin alleviivavan takaperoinen, että sitä voi jo tulkita kieltä näyttäväksi kritiikiksi perioikeistolaiselle ihmiskäsitykselle ja jenkkimentaliteetille! Siis hei, jos ihmiset selviää Gobin autiomaasta joutumatta edes syömään toisiaan, ihan salee on turhaa tällänen ihmisten hyysäys sosiaaliturvalla sun muilla kotkotuksilla, syyttäkööt vaan kaikki itteään kaikesta! (Jää sitten kivasti enemmän rahaa meille muille, eiks nii.)

Nojoo.

Tsek vielä sen traileri:


hooking up with maria 3

Asukuvista kiitos Nooralle!

P.s. Anu Silfverbergillä oli tässä nyt aika osuva kolumni, "Luterilaiselämää". Ei luterilaisista tosiaan tällästä ohjelmaa pahemmin tehtäis, vaikka aivan taatusti sieltäkin löytyy ne omat "tuomitsen vain sinun homot tekosi, en sinua" -kiihkoilijansa.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Se alkuperäinen leffa on parempi.

Maria kirjoitti...

Mun on helppo uskoa. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...