23.8.2010

Tigi Catwalk Oatmeal & Honey

nice thingies 3

Olen aivan kyllä myyty tälle shampoo-hoitoainekombolle. Tigin Oatmeal & Honey -sarja on ihan puhdasta tehokosteutta luonnostaan (ja vähän ekstrana kesäauringosta tai talvipakkasista, kumpi sattuu olemaan päällä) kuivalle luonnonkiharalle tukalle. Tuoksu on nimensä mukaisesti hyvin kaurainen ja hunajainen, itselleni siitä tulevat mieleen kuvassakin näkyvät vaniljatäytteiset kaurakeksit. Makumuistot lapsuudesta olivat niin voimakkaat, että oli oikeasti ostettava pari pakettia Kaurasia ensimmäisten Oatmeal & Honey -viikkojen aikana. Lisää vain Muumilimu ja kesäpäivän eväät ovat siinä.

Oatmeal & Honey ei sisällä silikoneja, joskaan en niitä nyt välttelekään (esimerkiksi suihkutettavassa hoitoaineessa tai kiiltosuihkeessa hiukselle ei tee pahaa kiiltoa antava suojakalvo), vaan sarjan on tarkoitus "ihan oikeasti" hoitaa hiusta. Mitä se sitten tarkoittaakaan, aivan sama, mutta tiedän, että kokeilemistani hoitavista ja kosteuttavista komboista tämä tuntuu harvinaisen tehokkaalta. Kokeilin tuossa taannoin Paul Mitchellin vastaavanlaista hoitoainetta (ei pahojapahoja silikoneja, vain hyvn "luonnonmukaisia" himokosteuttajia), ja siitä ei kyllä ollut tasan mihinkään.

Käytän Oatmeal & Honey -hoitsikkaa ainakin kolmella eri tavalla, se on nääs aikamoinen monitoimituote. Ensinnäkin käytän sitä tarvittaessa pikahoitoaineena perinteiseen tapaan: pese tukka, pistä hoitoaine, anna vaikuttaa pari minuuttia ja huuhtele.

Toisekseen käytän sitä hiusnaamion tapaan. Pesen tukan, kuivaan hieman hiuksia, levitän tämän ja muhittelen suihkumyssyn alla puolesta tunnista pariinkin tuntiin, riippuen siitä milloin jaksaa mennä takaisin suihkuun. Usein mukana on myös aimo annos Joicon K-Pak-sarjan rakennepaikkaavaa Reconstruct-hoitoainetta (kerron tästä vielä toisen kerran lisää, sillä aikaa tsekatkaa vaikkapa Saaran postaus).

Kolmanneksi käytän OH-hoitsikkaa hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Tämä on oikeasti tehnyt jätettävistä ja hoitavista tuotteistani aika lailla tarpeettomia. Kosteisiin tai akuutissa hätätapauksessa jopa kuiviin hiuksiin levitettynä OH toimii erinomaisen hyvin voidemaisena jätettävänä, se ei lähmää eikä jää likaisen tuntuiseksi, kun nyt ei ihan ylettömästi sillä leiki.

Näiden ansiosta hiukseni tuntuvat jäntevämmiltä ja pehmeämmiltä kuin koskaan. Kosteuttavan vaikutuksen huomaa, ja esimerkiksi muhittelun jälkeen hiuksilla kestää kauemmin kuivua, kuin ilman. Joskin yhä vain paikoittaista kuivuutta peittelen ja kiiltoa lisään edelleen muilla tuotteilla. Tässä Rockaholic-kiiltoseerumi (aimo tujaus sitä silikonia) on edelleen ollut kovassa huudossa! Sen sijaan vahavalikoimistani olen näyttänyt keskittyvän enimmäkseen Tigin Eco Freko Texturizeriin sen omintakeisen rakenteen ja pehkon nostattamiseen ja pörröttämiseen oivien ominaisuuksiensa takia.

Muilla kokemuksia Oatmeal & Honeysta? :)

9 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Käyttelin tuota shampoota joskus syväpesuna (mitä se siis onkin) kerran viikossa ja hoitsikaa siihen päälle. Sen ei oikeastaan tarvi antaa edes vaikuttaa jos on kiire, vaan hoitaa nopeasti. En tullut kokeilleeksi jätettävänä, mutta voisin ehkä ostaa purkin ihan juurikin sitä varten, uskon olevan tehokasta. Pahasti miinusta saa multa tuoksu, se on ihan tajuttoman vahva, makea ja äitelä suorastaan, ainakin alkuun. Kyllähän siihen tottuu, eikä haju (kai, ei sitä itse niin tarkkaan huomaakaan) onneksi jää kovin voimakkaana pesun jälkeen -miten sitten jos jättää huuhtelemati...

bubble kirjoitti...

Vitja työpaikan Exploreria, kettuilee kokoajan.. Hävisi kommentti jonnekin tuuleen. Eikä Mozillaa saa tälle koneelle tietenkään asentaa >____<

Anyways, kiitos tästä selvennyksestä! Monet on kehuneet Oatmeal & Honeyta paljon, mutta kunnon arvio sen ominaisuuksista on jäänyt multa hankkimatta tietouteeni. Lisäksi hoitoaineen käyttäminen jätettävänä on uutta, oon jotenkin aina ajatellut että se lähmää hiuksia sitten liikaa.. Hmm, jännää! Voisin kyllä tätä hankkia :) Tällä hetkellä Tigi Catwalkin jättipurkki Fashionistaa ei kyllä tunnu loppuvan IKINÄ, ja lisäksi mukana on myös Davinesin ja Aussien hoitsikat - mutta ehkä ensimmäisestä voisi hankkiutua eroon ja hankkia kaurahunajaa tilalle :) :P

Prefecta kirjoitti...

Kun mä vaihdoin shampoot tohon Oatmealiin, mun suorasta raskaasta tukasta tuli ilmava ja luonnonkihara. Olen kanssa yrittänyt välillä etsiä sille korvaajaa, mutta surkein tuloksin. Lähimmäs pääsi Lidlin Suhada-luomucombo, joka oli myynnissä vaan hyvin lyhyen ajan. Toki muuten XZ-silikonittomissa on myös hyviä aineita!

Anna kirjoitti...

Mulla oli Oatmeal&Honey-vartalokuorinta. Sitä ei taida enää mistään saada. Kuorinta perustui siihen, että purkki oli puolillaan sokeria! Aaah.. Teki mieli syödä koko tötsä, eikä käyttää sitä vartalonkuorimiseen. Ihanuutta.

Anonyymi kirjoitti...

oatmeal&honeyn valmistaminen on kaiketi lopetettu, tai ainakin sellaista oon kuullut :(

bubble kirjoitti...

Mulla ei taas tää kommentointi oikein toimi.. Mut tuli tässä vielä mieleen, että kun Tigi uudistaa noita sarjojaan niin häviääköhän tää kokonaan? Iik, tuli kiire tilata!

kejer kirjoitti...

Oatmeal & Honey on aina ehdoton lemppari Tigeistä, tosin tänä kesänä paikan vei Some Like It Hot -sarja, joka kosteuttaa vähintäänkin yhtä hyvin.

Vähän sääli et Catwalk-sarjan uudistumisen myötä O&H lopetettiin, eikä sitä siis enää saa oikein mistään. Hamstrasinkin siksi keväällä tätä muutaman pullon jemmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Postauksesta on jo piiiitkä aika, mutta kun Oatmeal&Honey on taas tulossa uudelleen tuotantoon, niin haluaisin tietää, että oliko se Paul Mitchellin hoitis, jota kerrot kokeilleesi, Instant Moisture Daily Treatment? Kokeilin sitä nimittäin juuri siksi, kun se sisältää "oikeasti hoitavia" ainesosia ja pelkästään vesiliukoisia silikoneja, mutta tulos oli kyllä mulla aika surkea. Tukka jäi muovisen ja kuivan tuntuiseksi. En ole kokeillut Oatmealia, mutta kiinnostaisi...ainakin jos se on tuota PM:a tehokkaampaa!

Maria Morri kirjoitti...

Moi! Olen muistaakseni kokeillut tuota mainitsemaasi hoitista, ja munkin mielestä se oli aika kökköä tavaraa! Oatmeal & Honey on tosi tehokasta ollut mulla, mieletön juttu, jos se tulee takasin! Nyt täl hetkel mun suosikki on ollut XZ:n Xylitol + Hunaja -hoitis, joka on melkein yhtä hyvää kuin OH! Hintaansa nähden erinomaista ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...