26.8.2010

Lontoo, osa 2: Tower of London

Kuvia on taas kiljoona, malttakaatten, että latailevat.

tower of london 39
tower of london 2

Lontoo-viikko meni osapuilleen tässä järjestyksessä: Harrod's + shoppailua, British Museum, kiertoajelua ja akvaario ja Hyde Park, Tower of London, täsmäshoppailua, markettivierailua ja British Museum, yleistä poukkoilua eri puolella kaupunkia (siinä sivussa shoppailua), Hyde Park ja Regent's Park. Aamusta iltapäivään menossa kaupungilla, sitten hotellille latailemaan hetkeksi akkuja, kunnes lähdettiin etsimään naapurustosta jokin mukava syömäpaikka, minkä jälkeen joko lähimarketin kautta takaisin hotellille mahdollisesti yöpalan ja oluen kera, tahi sitten pubiin tarkkailemaan iltaa.

Joka tapauksessa päivän päätteeksi, siinä yhdeksän-kymmenen aikaan illalla, oli aika lailla veto pois ja uni maittoi. Aamulla seitsemältä olin joka ikinen aamu kuoleman väsynyt - pari kertaa oli pakko skipata aamupala ja vetää sikeitä vähän pidempään. Loma - joskus se voi käydä työstä. Noh, kaupunkilomalla ei tietysti ole tarkoituskaan löhötä, mikäli aikoo sitä kaupunkia nähdä.

Meillä ei ollut mitään kovin tiukkaa aikataulua ennalta säädettynä, vain muutamat paikat, jotka oli ehdottomasti saatava koluta, eli lähinnä British Museum (jossa olisi saanut useammankin päivän kulumaan), Tower of London ja muutama jännittävä kauppa sekä punaisella, kaksikerroksisella bussilla ajeleminen. Kaikki muu tuli sitten vähän lennossa päätettyä. Metrolla pääsi nopeasti joka paikkaan, tosin maan alla tuli kävelemistä sitten aika paljon.

Tässä kuvasaldoa Tower of Londonista, British Museum -jutut sitten ihan erillisessä postauksessa. Täytyy sanoa, että Tower of London oli huomattavasti pienempi kuin olin kuvitellut. :D Suomenlinnaan ja kumppaneihin ja niiden vapaaseen liikkuvuuteen tottuneena tuntui vähän hölmöltä saada nähdä vain pari huonetta, joitakin torneja ja juosta putkessa aidattujen haarniskanäyttelytilojen läpi. Historia toki oli jännittävää ja käsin kosketeltavaa, ja se tuli entistäkin tutummaksi tiloissa ja pihoilla käyskennellessä. Mutta että ihmiset, ottakaa opiksi hölmöltä - vaikka kyseessä on maailmankuulu ja historialliselta merkitykseltään giganttinen paikka, se ei tarkoita fyysistä jättiläismäisyyttä. :P

Tower of Londoniin pääsymaksu on aikuisilta vajaa parikymmentä puntaa. (British Museumiin pääsee muuten ilmaiseksi.)

tower of london 57
Alkuun kuunneltiin Yeoman Warderin aka Beefeaterin opastusta Towerista. Huumorilla, sotilaallisilla äänenpainoilla ja elehdinnällä höystetty, persoonallinen historiikki piti otteessaan ainakin silloin, kun väkijoukon takaa siitä kuuli ja erotti juttua. Hauska mies kylläkin! Ja nämä warderit siis ovat ihan eliittiporukkaa, asuvat perheineen Towerissa ja heillä on vähintään 22 vuoden kokemus armeijassa ja mikä-se-taas-olikaan-sotilasarvo. Vahtivat sitten Towerin vankeja ja kruununjalokiviä. Kierrättävät turisteja.
tower of london 56
tower of london 54
tower of london 53
tower of london 52
tower of london 48
tower of london 46
tower of london 27
tower of london 45
Mekko - Asos, nahkatakki - Christelle & Co, huivi - Gina Tricot, harness - Zana Bayne Leather, sandaalit - Ten Points, laukku - Lumi
Tuo nahkatakki osoittautui aivan korvaamattomaksi reissussa. Se on ohut, mutta riittävän lämmin pitämään viimaa ja tuulta loppukesän ei-kylmissä-ei-lämpimissä olosuhteissa. En muita pitkähihaisia reissussa tarvinnut, ja takki oli sen verran kevyt ja hieno, että sillä kehtasi istua ravintolassa sisälläkin.
tower of london 35
tower of london 42
tower of london 3
Kuninkaiden haarniskat oli parhaita! Tungos oli vallan hirvee joka paikassa, joten suonette anteeksi kehnot sommitelut.
tower of london 5
tower of london 31
Krhm. ^^ Tuosta oli tarjolla printtiä esiliinassakin. Kuninkaaan munat -krääsää. (Siis tähänx tää maailma on tullu?!)
tower of london 6
tower of london 9
Hevosellekin oma naamapanssari.
tower of london 10
tower of london 15
tower of london 16
tower of london 17
tower of london 18
Aika steampunkkia!
tower of london 19
tower of london 20
tower of london 21
tower of london 22
Teloittajan maski, mutta vain ehkä.
tower of london 41
Että sellainen paikka. Käytiin toki katsomassa myös kruununnjalokivet ("Mitä joko ne loppu?") ja vankien tekemiä seinägraffitteja, jotka lopulta olivat aika pysäyttäviä rakkaudentunnustuksineen, uskonvaloine ja valaistumisineen sekä kohtalonsa hyväksymisineen. Kakka valo, ei saanut fiksuja kuvia.
london 1 (1)
Puodin puolelta mukaan tarttuneet. Nuo lakritsinappulat oli ihan huijausta - "The Original sitä ja tätä", kaikki Haribon tuottamaa liukuhihnalakua. Niissä jopa luki Haribo. Ei ollut nyt kyllä mitään originaalia. ;o

4 kommenttia :

Anna kirjoitti...

Kun ite kävin Towerissa muutama vuosi sitten niin se "beefeater" oli iha paras. Kerto kaikki veriset yksityiskohdat Traitors gatesta telotettuihin täteihin. <3 Ei onneks ollu silloin kamalasti tungosta.

Maria kirjoitti...

Aww, joko missasin tuon väkijoukon takaa kuikuillessani, tai sitten tarina on muuttunut. ;P Toi oli ihan siinä aamulla, just oltiin päästy porteista sisään, niin oli mies kailottelemassa että nyt kohta alkais kierros, tulkaatten tänne. :P

Rhia kirjoitti...

Silloin kun me käytiin Towerissa siellä oli just Gunpowder Treasonin juhlavuosi ja koko Tower oli täynnä historiallisesti puettuja oppaita vetämässä opastettuja kierroksia. Ja näytelmäkin siinä vedettiin, kerrassaan hauska sellainen. Beefeaterin opastusta ei silloin saatu kun oli niitä muita oppaita.
Mut siis joo, Towerhan ei varsinaisesti ole linna vaan linnoitus (ja vankila). Sen vuoksi käytävät on kapeita ja tilat sokkeloiset. Sokkeloisuuteen vaikuttaa myös se että sitä on rakennettu satojen vuosien aikana niin monessa eri otteessa että mitään yhtenäistä pohjapiirrosta ei ole.
Lähes kaikissa Englannin linnoissa, palatseissa ja muissa vastaavissa rakennuksissa asutaan edelleen, siksi pääsy moniin osiin on niissä estetty tai rajattu ja vain osa niistä on muutettu museoksi. Monissa niistä asuu edelleen kuninkaallista sukua joten on ymmärrettävää että kaikki asuintilat ovat "strictly forbidden". Suomessahan monet linnat/kartanot ovat lähes kokonaan yleisön käytössä, lukuunottamatta tiloja joissa asuu linnojen kunnosta huolehtiva henkilökunta (mikäli asuvat siellä siis).
Jännä että sulle tuli siitä noin pettynyt fiilis. Mä en jostain syystä koskaan odottanutkaan mitään jättisuurta palatsia.

THE DIVINITUS kirjoitti...

its what i miss after moving to usa, the cumulated past energy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...