27.8.2010

Keratiina kärsivälle: Joico K-Pak Reconstruct

my new cosmetics 2

Olen juuri niitä ihmisiä, jotka rääkkäävät jo ennestään hieman huterakuntoisia hiuksiaan. Luonnonkihara tukka, joka on vedetty täysplatinaksi, on "auennut" ja kuivunut entisestään, eikä pari kertaa viikossa tapahtuva muotoiluraudan käyttö edes suoja-aineiden kanssa varsinaisesti auta asiaa. Vaikka tukassa on jo hyvän tovin ollut tummempaa väriä ja hiusjumalia on yritetty lepytellä kosteuttavilla shampoilla ja hoitoaineilla, sekä yritetty pitää rautakäsittelyt minimissä, joskus on vain otettava järeämmät aseet käyttöön.

Lueskelin pitkin nettiä arkipäivän hiusgurujen näkemyksiä hiustenhoidosta, ja yksi asia tuli uudelleen ja uudelleen vastaan: keratiini (ja tässä sarjassa mainittu myös holy grail -tuote, nimittäin Joicon K-Pak Reconstruct: Deep Penetrating Reconstructor, tuttavallisemmin Joicon rekku, joka sisältää keratiinia riittävän aimon annoksen, jotta siitä on jotain iloakin). Se on se ihmeaine, jolla vaurioitunutta hiusta saadaan paikattua silikonin tarjoamia suojakalvoja tehokkaammin, ja säännöllisesti keratiinipommia hiukselle tarjoiltaessa hoitoaineen muodossa hiukset ovat ja pysyvät paremassa kunnossa kuin ne olisivat ilman sitä. Pehmeämpää keratiiniahan on jo noin alkuasetelmanakin hiuksissa ja kynsissä sekä ihossa, nimenomaan tukirakenteena, ja kovempaa keratiinia matelijoiden suomuissa ja lintujen nokissa, joten oikeastaan hiukselle tarjoillaan ihan sitä itteään. Tarkempaa kuvausta voi lukea Wikipediasta.

Hius on tietysti elottomana (ei kuolleena, kun kerran ei ole koskaan elossa ollutkaan) esineenä terveydestä vapaa, eikä mikään tee hiuksesta enää juuri tasan sellaista, kuin se oli ennen vahinkojen syntymistä. Keratiini kuitenkin pystyy tarjoamaan hiuksille sellaista paikkausta, että hius alkaa jälleen käyttäytyä paremmin. Omassa tukassani olen huomannut sen jäntevyyden parantumisena - hius nousee juurestaan paremmin ja kihartuu entistä tiukemmalle kiharalle (jota saa välillä olla vähän loiventamassa niillä raudoilla). Keratiinikin voi kuitenkin käsittääkseni kulua pois useampien pesujen yhteydessä, ja toisaalta se voi myös kerääntyä hiukseen tehostaen vaikutustaan. Jos vaikutusta siis haluaa pitää yllä, hiusta pitää kyllästää keratiinilla jotenkuten jatkuvasti, kunnes uusi ja parempikuntoinen hius pukkaa itsensä juurikasvun muodossa vahingoittuneiden kutrien tilalle.

Tässä muuten voi niistä silikoneista taas olla iloa, suojakalvo kun saattaa ehkä kenties pitää keratiinit paremmin hiuksessa, tai ainakin niin jotkut ajattelevat. Jos taas pelkää, ettei keratiini pääse hiukseen silikonikalvojen läpi, niin asiaanhan auttaa tehoputsaus syväpuhdistavalla shampoolla. Kotimaiset tukkagurut kuuluvat vannovan markettihyllystä löytyvän Herbinan tehoputsarin nimeen. Myönnän, mäkin ostin nimenomaan sitä heti, kun edellinen tuote loppui. Se on ainakin sanottava, että kyllä sillä tosiaan tuntuu hiuksensa puhtaaksi saavan! Voi sitä karheutta ja takkuisuutta pesun jälkeen... x)

Keratiini tarvitsee kaverikseen tehokasta kosteutusta - jos hiukset ovat kuivat, keratiini ei jostain-syystä-jota-en-enää-muista "tartu", eikä siitä näin ollen ole siis iloa. Tästä syystä kun laittaa päähänsä keratiinia sisältävän hoitoaineen ja antaa sen vaikuttaa, mukaan voi heittää samaan syssyyn myös tehokosteuttavaa hoitoainetta. Omalla kohdallani se on Tigin Oatmeal & Honey -hoitsikkaa, joka tosiaan siis on ikävä kyllä lopetettu Tigin Catwalk-sarjan uudistumisen myötä. (Onneksi sarjaa löytyy ainakin vielä parista brittinettikaupasta.) Tämän cocktailin voi antaa vaikuttaa päässään joko vain sen pari minuuttia, tai sitten kokeilla saako tehostetumman vaikutuksen esimerkiksi puolella tunnilla, tunnilla tai useammalla tunnilla. Keratiinia voi myös olla tukassa liikaa - jos hiukset alkavat vaikuttaa jotenkin koppuraisilta tai muuten jännittäviltä, kannattaa hetkeksi lopettaa keratiinin tarjoilu.

Oma hiukseni on luonnostaan karhea ja kuivanpuoleinen. Tätä faktaa tuskin saa millään tököteillä koskaan muutettua (enkä edes halua pysyvää silkkisuoristusta, vaikka se hiuksen pintaa siloittelisikin), mutta tässäkin on taas niitä eri asteita. Luonnonkiharakin voi olla joko tosi karhea tai vähän vähemmän karhea, rääkätty tai vähän vähemmän rääkätty. Omalla kohdallani tähtään siis siihen vähän vähemmän karheaan ja vähän vähemmän rääkättyyn. :P Muistutettakoot toki siitäkin, että kosmetiikka on aina vähäsen kummallista salatiedettä, eivätkä kaikki lupaukset aina lunastu kaikkien kohdalla. Toisaalta, niinhän se on missä tahansa asiasssa, mutta toki tässäkin on taas niitä eri asteita. (Luottamukseni on esimerkiksi lääketieteeseen paljon kovempi kuin kosmetiikkateollisuuteen. -.-) Kuitenkin jos hius on huonossa kunnossa ja pelkkä kosteutus ei riitä, voi aivan hyvin kokeilla keratiini-rekkua.

Tukasta enemmän tietävät, kertokaa, jos olen selittänyt aivan omiani tai ymmärtänyt asioita perustavanlaatuisesti pieleen!

1 kommenttia :

bubble kirjoitti...

Oon tota Joicoa himoinnut jo vähän aikaa, lienee parasta hankkia sitä HETI.. Seuraavaan kampaajakäyntiin on enää aikaa puolisentoista kuukautta (aikaa ei siis ole varattuna, mutta näin oon mielessäni ajatellut) ja jottei ihan kaikkea tarttis leikata pois niin reuhka olis kiva saada parempaan kuntoon. Tota Herbinan syväpuhdistavaa oon käyttäny monta vuotta, en tiennyt että se on jotenkin gurujen suosittelemaa, vaan jotenkin vaan päädyin siihen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...