17.7.2010

Suomenlinna heinäkuussa 2010

Tuli käytyä menneellä viikolla Suokissa. Miehen äiti sanoo, että siellä pitää käydä vähintään kerran kesässä, mieluusti useamman. Ja miksipä ei? Maisemat ovat aina hienot, merituuli viilentää porotuksella ja tutkittavaa löytyy pitkäksi aikaa niin maastosta kuin museoistakin. Käveleskelyn päätteeksi voi nauttia herkullista ruokaa jossakin Suokin ravintoloista - näistä Panimo kyllä loistaa aika kirkkaana olutvalioimansa ansiosta. Talon oma vehnäolut on herkullista.

Joskus kuulee päivittelyjä siitä, miten sitä aina on joka paikassa kamera kourassa, ja miten siinä ei varmaan ehdi oikeasti nauttia jostakin... Noh, jostakin. Minulle kamerasta on tullut kuin itseni lisäjatke, huomaan katsovani asioita tarkemmin, kun pohdin miten tämän kaiken kauneuden ja jylhän tunnelman saisi jotenkin tallennettua muuallekin kuin hataraan muistiinsa, sekä omaksi iloksi myöhemmin, että myös muiden kanssa jaettavaksi. Kelailemalla mielessään ja kamera kourassa erilaisten kuvakulmien kanssa ja sommittelemalla rajausta todellisuudesta sitä melkein voi sanoa kokevansa ympäristönsä rikkaammin kuin ilman kameraa, tämä toki on hyvin henkilökohtainen tulkinta. Toisaalta näitä mielikuvaharjoituksia voi tehdä ilmankin apparaatuksia, mutta monesti tulen lopulta voivotelleeksi, että miksei vielä ole keksitty ja toteutettu silmään asennettavaa kameralaitteistoa. :P

Myönnän silti toki, että kapeilla poluilla kiipeily kallioiden lomassa on hiukka vaikeaa kamera kaulassa. ;) Silti nautin ja saan siitä suuresti iloa. Palaan myös tuon tuosta katselemaan vanhoja otoksiani, palaan sekä itse tunnelmiin ja tapahtumiin, että tarkkailemaan olenko kehittynyt yhtään. :P

suomenlinna_july2010 23
suomenlinna_july2010 2
suomenlinna_july2010 5
suomenlinna_july2010 3
suomenlinna_july2010 6
suomenlinna_july2010 7
suomenlinna_july2010 16
suomenlinna_july2010 15
suomenlinna_july2010 8
suomenlinna_july2010 14
suomenlinna_july2010 12
suomenlinna_july2010 17
suomenlinna_july2010 frog
suomenlinna_july2010 10
suomenlinna_july2010 19
suomenlinna_july2010 24
suomenlinna_july2010 21
suomenlinna_july2010 20
suomenlinna_july2010 22
suomenlinna_july2010 9suomenlinna_july2010 25
suomenlinna_july2010 27
suomenlinna_july2010 29
suomenlinna_july2010 30
Minusta otetuista kuvista kiitos miehelle.

Ei tullut muuten vilkaistua millaisia olivat ne suljetut paikat, jotka nyt on yleisöltä säpissä sen jälkeen, kun pieni tyttö horjahti muurilta alas ja kuoli. En voi kuitenkaan olla, tapahtuman surullisuudesta huolimatta, ajattelematta, että jos kymmenien vuosien aikana satojen tuhansien, ehkä jopa miljoonien, vieraiden seasta yksi pieni lapsi varomattomuuttaan kuolee vaikeassa maastossa, että se vielä olisi riittävän painava syy estää ketään vierailemasta samoissa paikoissa. Tilastojen valossa kun paljon vaarallisempiakin asioita on, vaikkapa hyvin arkipäiväinen autolla liikkuminen. Eikö varoituskyltti riittäisi? Toisaalta tykkikallioilla ja uimarannan vieressä kierrellessämme pohdiskelin itsekseni eikö kukaan muka satuta itseään sitten noilla kallioilla kiipeilessään, tai horjahda polun reunan yli ja kieri mereen. Entäs jos joku hukkuu uimarannassa, suljetaanko sitten uimaranta kaikilta? Ikäviä ja kamalia vahinkoja sattuu kyllä aina. Siksi varovaisuus kannattaa ylipäätään.

Loppukevennys: takaisin päin tullessa bongattiin hienoon paikkaan menevä ratikka. ;) Mitähän tuollaisessa tarhassa oikein on...

suomenlinna_july2010 31

Tänään sitten kaikki iltapäivällä Sorsapuistoon miittailemaan! :) Kaikille muille oikein aurinkoista lauantaipäivää ja viikonloppua!

2 kommenttia :

Samuel kirjoitti...

Tuli itsekin viimeksi toissapäivänä vierailtua Suomenlinnassa. Kivasti alkoi satamaan lauttaa odotellessa, ja se sitten ehti täyttyä ja piti odottaa seuraavaa sateen jatkuessa. :)

Minua kiinnostavat suomenlinnassa eniten maanalaiset osat, joista niistäkin suurin osa on valitettavasti yleisöltä suljettuja.
Ne avoimetkin paikat ovat kyllä vaarallisia jos varomattomasti rymyää, moneen paikkaan olisi helppo halkaista kallonsa. Ja niinpä toisaalta on kylpyhuoneen kaakeliinkin.

Tuuli kirjoitti...

Kiitoksia kauniista kuvista, pitäsisi itsekin mennä suomenlinnaan pyörimään tässä lähiaikoina. Olenkin jo unohtanut kuinka kaunista siellä on, vaikka sijaitseekin se (suurimmaksi osaksi) rumassa Helsingissä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...