1.7.2010

Ihq-mekko ja Finreactor-tuomiosta

path in a park 1
Tunika - Selected Femme, vyö - Zara, sandaalit - Ten Point, korut - Fashoinology.nl ja Billyblue22, laukku - Lumi

Kesällä kaupunkipuistoja ja erilaisia nähtävyyksiä on aina hauska kierrellä. Ei hyttysiä, aah! Tässä muuten on sitten tämän kesän uniformuni - musta trikoomekko ja nahkasandaalit, kenties vyö ja ja suuri laukku, jossa kulkee mukana kaikki tarpeellinen (lompakko, järkkäri, puhelin, käsidesi, avaimet ja muuta tarpeellista sälää). Hyttysenpuremat vaivaavat edelleen, mutta voiton puolella jo ollaan!

Olen viihtynyt pehmeässä trikootunikassa nyt alkukesästä niin tehokkaasti, että harkitsen sille kaksoiskappaleen hankkimista pyykkipäiviä varten... ;o Mutta tällaisella kokonaisuudella voi helposti lähteä niin shoppailemaan kuin terasillekin: konteksti määrittelee onko asu rentoiluun vai hippalointiin. ;) Mikäs sen nerokkaampaa ja vaivattomampaa? Ehkä opin viimeinkin matkustamaan kevyesti ja vaatetilaa säästellen.

path in a park 2
path in a park 3
path in a park 4

Kuvista kiitos miehelle.

Eilen Korkein oikeus antoi tuomionsa Finreactor-tapauksesta, suomalaisten omasta Pirate Bay -käräjöinnistä. Se piti voimassa Hovioikeudessa annetun päätöksen (ei päättynyt hyvin). Lainaan piraattipuolueen hallituksen puheenjohtaja Pasi Palmulehdon blogausta Korkein oikeus rikkoi Suomen Internetin ja sitä, mikä tässä mm. mättää:

"- - Toinen KKO:n pähkähullu päätös oli tuomita ylläpitäjät tekijöinä, ei avunantajina. Tämä sotii koko vertaisverkkopalvelun toimintaideaa vastaan. Ylläpitäjät saattoivat syyllistyä itsekin tiedostonjakamiseen ja siitä rankaiseminen lain nojalla on lain noudattamista, mutta ylläpitäjien tuomitseminen toisten teoista ei perustu lakiin vaan mielipuolisiin tulkintoihin. Piraattipuolue totesi aiheesta, että se johtaa todennäköisesti Youtuben kaltaisten palveluiden syntyvyyteen Suomessa. Tarkemmin ottaen siis estää sellaiset.

KKO:n linjaus asetti nimittäen palveluntarjoajan vastuuseen palvelun käyttäjien tekemisistä, eikä sellaista vastuuta pysty yksikään palvelu kantamaan, puhumattakaan kun useissa palveluissa on yksityiset osiot (yksityisviestit, salasanan takana olevat kuvat / tiedostot jne) joita ylläpito ei edes pysty valvomaan. Saman päätöksen tulisi nyt siis kattaa vertaisverkkopalveluiden lisäksi kaikki keskustelufoorumit, sähköpostipalvelut, kuvapalvelut, videopalvelut, streaming palvelut ja blogit. Ylläpitäjät varokaa palveluidenne käyttäjien rikkomuksia."

Vastaavasti juuri Yhdysvalloissa Google luoviutui kuiville Youtube-palvelustaan aivan samankaltaisesta jutusta. Mielenkiintoista, ottaen huomioon, että Youtube sentään on kaupallinen pulju, Finreactor täysin yksityinen. Eikö rahan ja voittojen tekeminen toisten tuottamilla asioilla pitänyt olla vielä pahempi asia kuin yksityisihmisten keskinäinen, epäkaupallinen kopiointi... Vai onko jossain muualla vielä voimassa periaate Don't shoot the messenger. -.-

Lukemisen arvoinen on myös tämä Slashdotin kommentti koko näistä kuvioista ACTA-kauppaneuvottelujen (Mistä on kyse? Tsek blogaukseni) lähtökohdasta käsin.

5 kommenttia :

mademoiselle g kirjoitti...

mazing photos, girl

love your blog!

Kisses, Go.

Yellowine kirjoitti...

Taas saa pyöritellä päätään Suomen oikeuden edessä...

Maria kirjoitti...

Mademoiselle, thanks so much! :)

Yellowine, no niinpä. >_< Hienosti menee taas.

Kirsi kirjoitti...

Taas ihania kuvia, ja pidän niin sun tukasta!!
Mutta pakko kysyä: Mitä hemmettiä teet käsidesillä sun laukussa???

Maria kirjoitti...

Kiitos paljon ^^ Mitä nyt käsidesillä tehdään... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...