28.6.2010

Wet Moon

Montako sydämenlyöntiä jää väliin? Ovatko nämä koruja vai veistostaidetta? Mistä on tullut idea tehdä koruja hiuksista?? Voiko näitä oikeasti käyttää? Onko päällimäisenä tunteena ällötys vai ihastus?

Näitä kysymyksiä vilahtelee päässä kun katselee Aoi Kotsuhiroin koruja ja valokuvateoksia Wet Moon -kokoelmasta... Kaunista tämä joka tapauksessa on.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

8 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Luovaa, ensi reaktio on ehkä ällöä, mutta miksi olisi, sillä pistetäänhän toisen ihmisen tukkaa päähänkin? Tässä taas huomaa miten joihinkin asioihin tottuu normaalina jossain yhteydessä, mutta kun saman asian pistää hieman eri yhteyteen, fiilikset muuttuu vaikka asia itsessään ei juurikaan.

Annastiina kirjoitti...

Upeita - Niin kuvat kuin sormuksetkin! (:

Emma kirjoitti...

Wooow, siistejä! Fanitan noita "paskaisia" sormia varsinkin. Kait tollaisia voisi käyttääkin, pitkäikäisyydestä en tiedä.. Varmaan aika hauraita.

Yellowine kirjoitti...

Jännää! Korut ovat kyllä mielettömän hienoja mutta materiaali tosiaan mietityttää. Mistä hiukset ovat peräisin? Tekijän omasta päästä? tietyllä tasolla ajatus hiuksista tehdyistä koruista epäilyttää, ällöttää ja kummastuttaa, toisaalta myös kiehtoo. Teknisesti ajatellen hius on vain kuollutta solukkoa, samoin on puu josta myöskin tehdään koruja. Korut näyttävät myös hyvin pitkälle työstetyiltä eikä materiaalista oikeastaan tule heti ensimmäiseksi mieleen hius. Eläinten turkista tehdään vaatteita, jänteistä on tehty osia muunmuassa jousipyssyihin, miksi hiuksista tehty koru olisi sitten sen kummallisempi... Väkisinkin alkaa miettimään, että kenen päässä hiukset ennen heiluivat, mutta monikaan ei mieti eläintä jonka juuri söi tai jonka talvella puki päälleen saappaiden tai takin muodossa. Ihmisetkin ovat vain eläimiä.

Ajatuksia herättäviä koruja :D Jotenkin noissa on sellainen ihana, mystinen ja pimeä voodoo-fiilis. En oikein osaa tosiaan sanoa voisinko itse käyttää moisia, tulee heti mieleen kuolleiden ihmisten päät joista hiukset on voitu vetäistä. Tai sitten ne ovat taiteilijan omia?

Ehkäpä pitäydyn ajatuksessa että kyse on taiteesta, ei mistään enemmästä tai vähemmästä. Hienosta ja mielenkiintoisesta taiteesta kylläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan ensimmäisenä noista kuvista sormineen, pedonkynsineen ja suortuvineen tuli mieleen yksi kauan sitten näkemäni kauhuelokuva jossa pelottavin asia oli kaikkialta tunkevat hiukset. Itse korut ovat mielestäni kuitenkin kauniita, vaikken niitä päälleni laittaisikaan. "Elävän" (kyllä, tiedän että hiukset ovat kuollutta kudosta, mutta..) materiaalin yhdistäminen kuoleman symboleihin, pieniin pääkalloihin on kiehtovan ristiriitainen jo ajatuksena, ja myös korujen visuaalinen ilme on mielenkiintoinen - herkkää, ohutta hiusta ja möykkymäisiä "koristeita" sekaisin.

Mulla on muuten sellainen hatara käsitys, että kaukoidässä naisen pitkillä hiuksilla on/ on ollut symbolosia yhteyksiä mm. seksuaalisuuteen, eli voisiko materiaalivalinta olla yhteydessä tähän? Että hiusksesta tehty koru olisi jotenkin mystinen, tietyllä tavalla intiimi? Toisaalta hiusten käyttäminen materiaalina ei ole ihan uutta - edes suomessa. Joskus 1700-1800 luvulla naisten keskuudessa levisi nimittäin muotivillitys kirjoa tauluja omista hiuksistaan ja antaa niitä lahjaksi.

Maria kirjoitti...

Anonyymi, hyvä huomio, niin tosiaan joskus käy. :>

Annastiina, ovat, henkeäsalpaavia!

Emmaa, mäkin fanitan paskaisia sormia :D Mjoo, en tiedä kestävyydestä, ovatko tarkoitettu pikemminkin säilytettäväksi aarteina vai voisiko niitä käyttää enemmänkin... :P

Yellowine, kenties ostettu kampaamoista tai muuten ihmisiltä, tehdäänhän peruukkeja ja hiuspidennyksiäkin myös aidoista hiuksista... :P Voi ajatella, että eläimiä hyödynnetään näiden tahtoa kysymättä, mutta voisin jotenkin kuvitella, että hiusten kohdalla joku on noista omaehtoisesti korvausta vastaan luopunut, mutta sinänsä toki hyvää pohdintaa. :) Mutta valokuvat varsinkin ovat upeita! Lisää Aorin sivuilta.. :P

Anonyymi, en tunne itämaisia käsityksiä hiusten symboliikasta, mutta kuulostaa taas uude ulottuvuuden aiheelle antavalta! :) Ja hiuskiuehkuroitahan on myös länsimaissa luovutettu esimerkiksi medaljongin sisällä säilytettäväksi omalle rakkaalle... :P

Stazzy kirjoitti...

Hrr. Mulle tuli ekana mieleen Dark Water japanilaisittain.

Että ei ehkä kuuluis omaan valikoimaan, vaikka periaatteessa hiuksissa ei mitään ällöä olekaan...

Anonyymi kirjoitti...

uoh,itelle tuli kuvista mieleen kuolema.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...