12.6.2010

Postaus: Onko piraattipuolueessa mitään järkeä?

Piraattipuolueen olemassaoloa ihmetelleet ja dissailleet, suosittelen kaikella lämmöllä lukemaan tämän postauksen: Onko piraattipuolueessa mitään järkeä?

Postauksessa tulee ilmi mm. se, että piraattipuolueen aktiivit ovat aiemmin yrittäneet ajaa tietoyhteiskuntaan liittyviä asioita järjestötasolla, mutta kun se ei ole ollut riittävän tehokas tapa, on päätetty perustaa puolue. Samoin postauksessa käsitellään suppean asialistan puolueen "ongelmaa" ja tuodaan esiin se, että monet puolueet ovat ylipäätään aloittaneet poliittisen taipaleensa suppealla asialistalla ja laajentaneet siitä sitten ajan kanssa.

Jos ette ole vielä tutustuneet, niin tutustukaa ihmeessä myös piraattipuolueen vaaliohjelmaan, Erityisesti te, jotka luulette tietävänne mistä piraattipuolueessa on kyse. Veikkaan, ettette tiedä puoliakaan. ;)

Guess who

6 kommenttia :

kalle kirjoitti...

Ehkä puolueen nimi on se minkä takia jotkut pitävät sitä ainoastaan "yhden asian puolueena" ja luonnollisesti huonon asian. Mielestäni nimi on kuitenkin tarpeeksi provosoiva että se herättää keskustelua ja/tai tunteita. Ja niin pitääkin, muutenhan sitä hukkuisi harmaaseen massaan eikä ihmisiä kiinnostaisi ottaa selvää.

Oletin vielä muutama vuosi sitten että vanhatkin puolueet kehittyvät kun nuorempia tulee puikkoihin, mutta ei hyvältä näytä. Liekö puolueen aivopesu vain liian tehokasta? Vaikka puolueet kokoavatkin samanhenkisiä aatteiden taakse, olisi kuitenkin mielestäni parempi jos tällaisesta ajattelusta luovuttaisiin ja jokainen edustaja ottaisi itse selvää asiasta.

Mukava blogi muuten, olen seurannut jo pitkään mutta nyt vasta rohkenin jotain kommentoidakin :) Keep up the good work!

Maria kirjoitti...

Joo, nimi on tullut ruotsalaisten puoluetovereiden mukaan, piraattipuolueita on ympäri maailmaa. Imho on aika hätäistä ihmisten päätellä tietävänsä puolueesta kaikki vain sen nimen perusteella. :/ "Ei nimi miestä pahenna" jne.

Isojen puolueiden eräs ongelma on myös siinä, että ne lupaavat paljon, mutta pitävät kiinni hyvin vähästä, esimerkiksi sananvapaus ja yksityisyydenuoja ja muu diipadaapa-kansalaisoikeudet löytyvät aina agendalistalta, mutta ei niitä juurikaan puolusteta. Aina tulee joku muu asia, joka jyrää niiden yli. Siinä vähän tuntee itesensä huijatuksi, ja vielä vähän joka suunnalta. >_< :/

Ja nyt vielä isot puolueet yrittävät ajaa lakimuutosta, joka nostaisi äänikynnystä ja estäisi pienempiä puolueita tulemasta pelikentälle, sanamuoto oli jotain "puoluekentän pirstaloituminen", mitä halutaan ehkäistä. EHH. >_<

Mutta kiitos kommentistasi, oli mukavaa, että otit osa keskusteluun. :) Kiitos myös mukavasta palautteestasi! Toivottavasti uskaltaudut kommentoiman jatkossakin. :)

Sara kirjoitti...

Kun mä kerroin meidän äitille, että liityin Piraattipuolueeseen (tai siis Piraattinuoriin), se ensin vaan vähän naureskeli sille - varmaan ajatteli nimestä, ettei toi mikään oikea puolue ole ja on vaan joku tyhmä juttu meille jotka tykätään warettaa.
Eli varmasti toi nimi heti herättää ihmisissä jotain tuntemuksia, mutta se on toisaalta nimenomaan hyvä. Silloin kun ensimmäistä kertaa kuulin Piraattipuolueesta (tästä blogista, muuten :D), mua ainakin kiinnosti heti selvittää, mitä ton nimen takana oikeasti on.

Teresa kirjoitti...

Love your hair style! So edgy and fresh!

invasionista

Maria kirjoitti...

Sara, varmasti, ja tietysti hyvä niin. ;P Tässä ihan vähän aikaa sittenhän oli myös yritys ajaa näitä samoja tietoyhteiskunta-asioita puolueena, nimi oli tyypeillä tietoyhteiskuntapuolue. Se ei oikein ottanut tuulta alleen, mikä tietysti voi johtua monistakin syistä. Mutta kumpi herättää heti enemmän ajatuksia ja tunteita? ;)

On sinänsä hauskaa, että vaikka puolueen nimi on tällein aika populistinen, niin kun tuolla irkkikannuille hengaa ja muutenkin seuraa piraattipuolueen julkaisuja ja virallista retoriikkaa, niin se on lopulta aika epäpopulistista. :P

Ai niin, kun mä kerroin eronneeni kirkosta 18 täytettyäni, multa kysyttiin kotona et alanko saman tien myös kommariksi. Että kaipa toisaalta voi mikä tahansa nuoren tekemä yllättävä liike aiheuttaa hämmästystä... :P

Maria kirjoitti...

Teresa, thank you so much! ^^ I digg it more and more every day... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...