4.5.2010

Pitkä musta helma

Olen aivan rakastunut kyllä pitkän helman kauneuteen, kuten hyvät lukijat olette varmasti jo huomanneetkin. Ilmiö ei ole mitenkään uusi maailmanhistoriallisessa kontekstissa, mutta mikäpä toisaalta olisikaan: allekirjoittanut on iloinen siitä, että tajusi edes nyt sen pitkiin, mustiin helmoihin liittyvän estetiikan. Yhdistettynä maanläheisiin tunnelmiin, muotokieleltään orgaanisiin koruihin ja mahdollisesti jopa huppuihin, vibat sykkivät jotakin hyvin luonnonvoimaista ja synkkää kieltä. Heittämällä mukaan vaikkapa printtikassin tai tennarit ilme kuitenkin modernistuu aivan eri tasolle. Sama pätee muihinkin asusteisiin.

Kukin valitkoot itseään sykähdyttävimmän tulkinnan! (Kuvia klikkaamalla pääsee ko. ihmisten Lookbook-sivulle)

LOOKBOOK.nu:
1. Adeline
LOOKBOOK.nu:
2. Marianne T.
LOOKBOOK.nu:
3. Caylee
LOOKBOOK.nu:
4. Veronica

5 kommenttia :

HeidiB kirjoitti...

Mulla oli yläasteella ysillä ja lukion ekalla (hiukan tokallakin luokalla vielä) kausi jolloin ei oikein mitään muuta käyttänyt kuin pitkiä mustia hameita. Lempihameeni oli ehdottomasti sametti- ja "pukukangas" -suikaleista koottu leveähelmainen hame, tietysti itse tehty. Hameen kaverina oli yleensä maiharit, musta yksinkertainen trikoopaita, jossa nyörit edessä ja sametti blazer ja tietty ne Kelavala Korut ja musta pitkä tukka ;) Nyttemmin pitkät helmat on jäänyt, mutta edelleen satunnaisesti tulee käytettyä.

Anonyymi kirjoitti...

Olisko sulla antaa jotain hyviä vinkkejä Tampereen baareista, ravintoloista ja kaupoista? :) Oon tulossa sinne parin viikon päästä ja olis kiva tietää missä kannattaisi käydä!

Maria kirjoitti...

HeidiB, vau, kuulostaa aika makeelta! Mulla oli kyllä joskus yläasteella rusea vakosamettinen pitkä hame, mutta se oli niin kapea, ettei sen kanssa oikeasti voinut kävellä. Käytin sitä jotain yhden päivän, ja sitten se jäi. :/

Anonyymi, baareista ei niinkään omakohtaista kokemusta ole kuin edullisimmista paikoista, paitsi O´Connels on ollut kiva ja viihtyisä paikka istuskella ja jutella, pelailla ja syödä. Klubia sekä YO-taloa hypetetään aika paljon. Rumallakin jokin kulttimaine ilmeisesti on. Hämeenkadun Ale-Pub Pikajuna on halvan viinan ja monensortin ihmisten kokoontumispaikka. ;P Hervannan puolelta löytyy Kultainen apina, jossa on hyvä, joskin hintava olutvalikoima, Las Vegas on ihan siisti mutta pieni ja Atlanti on räkälä, jota joko vihaa tai rakastaa, ihmisten eriävistä mielipiteisä päätellen. ;>

Ruokapaikoista olen tykännyt kovasti Gringos Locosista (meksikolaista ruokaa, erinomaista, mutta ehkä hitaammanpuoleinen palvelu) ja One Wayn takana oleva Lotus Garden on kyllä Tampereen paras kiinalaisravintola. Niistä tykkään eniten. :P Myös Koskikeskuksen Amarillo on ollut aina jees. New Yorkilla on myös loistava menu, mutta paikka on usein tupaten täynnä ja viikonloppuisin voi joutua varaamaan pöydän. Zarillosta saa tiistaisin halpoja burgereita. Nolosti tykkään myös Hämeensillan kupeessa olevasta Rossosta, jonka uudistettu sisustus on kyllä tosi kiva eikä ruuassa ole ollut koskaan mitään valittamista. Suurista ikkunoista kattelee kivasti koskea. :P Toisella puolella siltaa ja sen toisessa päässä on myös Tempo, jonka terassi on ainakin aika loistavalla paikalla. :P Siellä mun ite ei ole tullut käytyä, vaikka on tsiljoonasti pitänyt.

Kaupoista kannattaa tsekata ainakin Super Mukava (sen välittömässä läheisyydessä myös tosi kivat kahvilat Runo ja Vohvelikahvila!) ja Putiikki rannalla, Vaudeville ja Silmiriemu. Muutoin nämä perinteiset ketjuliikkeet löytyvät aika hyvin Hämeenkadun varrelta ja Koskikeskuksesta. :)

Kirppiksistä jos tykkäät, niin Radiokirppis löytyy Laukontorilta läheltä Gringos Locosia ja Koskaria, Bonuskirppis on Itsenäisyydenkadulla Fidan ja Kaunotar ja Kulkuri second hand -shopin läheisyydestä. Oma kirpparisuosikkini on tosin Kalevassa Sammonkirppis, ja kuulemma Hervannan vasta-avattu kirpparikin on jees. :)

Kaikki nää paikat hervantalaisia ja Sammonkirppisstä lukuunottamatta sijaitsee ihan ydinkeskustassa, olisko parin kolmen kilsan säteellä toisistaan, eli kävellen pääsee joka paikkaan. :P Googlella pitäis aika tehokkaasti löytyä sit tarkemmat osotteet ja sijainnit. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia paljon! :)

T. Tampere-anonyymi

L▲UR▲ kirjoitti...

2. kuvan koristejutun vois vaikka korvata helavyöllä...
Interesting.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...