17.5.2010

Kissakaveria ei saa jättää :(

Minulle lähetettiin näin kiva Kis Kis -kassi, jota viime kesänä myytiin Suomen eläinsuojeluyhdistyksen eli SEYn Kesäkissakampanjassa, joka siis tänä kesänä järjestetään jo seitsemännen kerran. Kissakaveria ei jätetä, sen luulisi olevan ihmisille itsestäänselvää, mutta niin vain hylättyjä ressukoita päätyy kissataloihin, huono-onnisimmat eivät pääse edes sinne asti... Hylättyjen kissojen määrä lasketaan tuhansissa.

Pirkanmaalaiset, tsekatkaa myös Pesu, eli Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys!

kisskiss 3
Kassi käyttöesineenä, sisällä vesipulloa, aurinkorasvaa, kirjoja... Siitä epämääräinen ulkomuoto!
kisskiss 4

Kampanja on taas pyörimässä tänäkin kesänä heinäkuun loppuun asti. Kampanjan avulla kerätyt rahat lahjoitetaan löytökissojen avuksi, niitä käytetään mm. leikkauksiin, madotuksiin, rokotuksiin ja tunnistusmerkintöihin mikrosirulla.

Lahjoittaa voi suoran tilisiirron lisäksi lähettämällä tekstiviestin:
- 5 euroa madotus tai ruoka-annos päiväksi lähetä viesti Whiskas5 numeroon 16141
- 10 euroa tunnistusmerkintä mikrosirulla lähetä viesti Whiskas10 numeroon 16141
- 20 euroa rokotus lähetä viesti Whiskas20 numeroon 16141

pretty things 8

Saarakin on saanut nyt jo edesmenneen siskonsa Siirin kanssa kodin kissatalon kautta. Hyvin pienet ja arat, noin 7-vuotiaat sisarukset lymyilivät pelokkaina kaapin päällä, kun mies äitinsä ja siskonsa kanssa meni niitä katsomaan. Siiri oli kahdesta rohkeampi ja uskalsi tulla katsomaan ihmisiä, mutta Saara oli hyvin pelokas - mitä lie kauheuksia olivat kokeneet. :(

Kun siskokset saivat kodin, niillä kesti vähän aikaa tottua uusiin kuvioihin. Saara ei antanut pitkään aikaan silitellä itseään, vaan lymysi piiloissa. Aikaa myöten siitä on kuitenkin kehkeytynyt aikamoinen halipakkaus, ja se rakastaa tulla silitellyksi ja harjatuksi, se antaa jopa ottaa itsensä syliin, vaikka sylikissana se ei kyllä ole edelleenkään viihtynyt. Se tulee puskemaan ihmisiä ja kiehnäämään tai vain makoilemaan ihmisen seuraksi sänkyyn, aamuisin se saattaa tulla herättämään ja vähän tassulla koittaa ihmisen kasvoja. Joskus valitettavasti kynsien kanssa. Saara myös rakastaa pahvilaatikoita, laukkuja ja miehen aavikkomaihareita. Aika usein se innostuu myös juttelemaan hennolla äänellään. Saara on mitä hyväntahtoisin ja veijarein kissa, mitä olen nähnyt.

the cat is a cute one 4
saaralainen 14

Jos ottaisin kissan, etsisin varmasti karvaturriaista löytöeläinkodista. Pidättehän hyvää huolta omista lemmikeistänne, ja harkitsettehan lemmikkiä ottaessanne tarkkaan, voitteko varmasti pitää siitä huolta!

Tsek vuosi sitten postaus samasta aiheesta: Älä jätä kissakaveria!

9 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Demitätkö?

Maria kirjoitti...

Toki ;)

Rhia kirjoitti...

Hyvä asia muistuttaa aina välillä tuo. Ihmiset kun ottavat niitä söpöjä pikkupentuja ihan liian löyhin perustein ja sitten jättävät heitteille kun ei se aikuinen kissa olekaan ihan niin kiva kuin söpö pentu. Omista kissoistanikin toinen oli haettu pentuna Kissojen Katastrofiyhdistyksestä ja sai luotamme kodin loppuelämäkseen.
Eläinystävänä en voi ymmärtää miten huonosti ihmiset eläimiä kohtelevat. Tänään just oli uutisissa joistakin villiintyneistä koirista jotka piti lopettaa kun omistaja oli pitänyt niitä niin huonosti.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hienoa että muotiblogit, jotka ovat niin kovin suosittuja nykyään, ovat lähteneet tällaiseen mukaan. Näkyvyyttä ja tukea hyvälle asialle! (:

t. kahden kissan emo

Maria kirjoitti...

Rhia, on tosiaan suorastaan järkyttävää aina toisinaan joutua kohtaamaan se tosiasia, että kaikki ihmiset ei vaan jostain syystä kohtele kontolleen ottamiaan eläviä olentoja hyvin... Kamalan surullista kyllä. :/ Näin kans otsikon noista koirista ihan hetki sitten, ihan kyllä käsittämätöntä :S

Noissa eläinten ottamisis varmaan on sekin, että lapset ihastuu söpöihin pentuihin kun se on niiiin sulonen, ja sitten vanhemmat heltyvät ja sitten on ihku pikku pentu paijattavana. Sitten kun se kasvaa, ihastus saattaa lopahtaa... Pitäisi siis vanhempienkin teroittaa mukuloille sitä, että elukka on pieni vain hetken, ja että siitä pitää huolehtia koko sen loppuiän, ja toisaalta vanhempien olla itsekin sitoutuneita eläimenkasvatukseen. Ihan ehdottomasti!

Anonyymi, juu, blogeilla on mahdollisuus tavoittaa laajoja yleisöjä niiden suosion ansiosta, ja nimenomaan luultavasti nuoria ja nuoria aikuisia. Itse olen yrittänyt hyödyntää tätä myös esim. pitämällä politiikkaa vähäsen esillä ja toivottavasti saamalla sitä kautta jonkun kiinnostumaan asioista, tai ainakin kiinnittämään huomiota. Aina voisi toki tehdä vieläkin paremmin ja tehokkaammin!

Anonyymi kirjoitti...

Miks aina kesäkissat? Miksei välillä myös kesäkanit?

Maria kirjoitti...

Ehkäpä kesäkissat ovat paljon suurempi ongelma? En tiedä, olisiko sinulla tietoa siitä, kuinka paljon kaniressukoita hylätään? :/ Itsellänikin on ollut muksuna kääpiökanityttönen.

Toisaaltahan kampanjalla pyritään herättämään keskustelua ylipäätään lemmikkien hankinnasta ja siitä, ettei mitään eläimiä tietenkään ihmiset hylkäisi.

brita kirjoitti...

Kesäkissat ja muutenkin lemmikkien hylkääminen/muu huono kohtelu on kyllä tosi surullinen asia. Mietin itsekin joskus tuota löytökissan ottamista, jos kissan otan. Kuulin sitten, että täällä Rovaniemellä löytöeläinkotiin tulee kymmenisen kissaa vuodessa, suurin osa siis vaan kuolee luontoon. Olisi hyvä sekin, jos ihmiset itse veisi kissansa löytökotiin (tai hankkisi muun uuden kodin itse), jos ei kykene pitämään. Kiva että mainostit tätä kissojen asiaa :)

Maria kirjoitti...

Brita, oon ihan samaa mieltä, jos ei pysty kissaa huolehtimaan, niin yrittäisi edes etsiä sille uutta kotia, tai veisi johonkin, missä se voidaan tehdä. :/ Meillä oli kanss joitakin vuosia sitten kotona se tilanne, että oli metsästyskoira, mutta kun sen isäntä (rakas perheenjäsen meillekin tietysti) kuoli eikä enää ollut ketään viemässä koiraa metsälle tai oikein muutenkaan pitämässä jöötä (huonoa koulutustakin, kyllä), niin ei me sitä voitu enää pitää, ei me pärjätty sen kanssa vaan, vaikka kokemusta ajokoirien pitämisestä olikin vuosikymmenet. Lopettaminen sitä uhkasi kovasti, mutta sain puhuttua ympäri niin, että alettiin tiedustella saisiko sille kuitenkin parempaa kotia, ja saihan sille, onneksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...