29.5.2010

Hobitti, eli sinne ja takaisin

Vähäsen olen haikaillut takaisin hellepäiviin, kun pystyi lukemaan koko päivän pihalla nurmikolla (toki asianmukaisesti rasvattuna, pää ja silmät suojattuina, asianmukainen nesteytys kondiksessa ja välillä varjossa maaten).

Olen toki hyvä käyttämään ylipäätään aikaa ihan vääriin asioihin silloin, kun pitäisi opiskella, mutta nyt kyllä hujahti kunnolla yli. Kulutin nimittäin pari aurinkoista päivää lähes kokonaan J. R. R. Tolkienin Hobitin parissa. Oli se toisaalta sen arvoista. En ymmärrä, miten olen voinut aloittaa kirjan lukemisen aiempina vuosina peräti kahdesti, mutta kertaakaan en ollut päässyt ensimmäisiä sivuja pidemmälle. Nyt suorastaan imeydyin Keskimaahan ja hurjan hauskoihin seikkailuihin ja Bilbo Reppulin kommelluksiin. Nyt taas olisi ihan uutta perspektiiviä lukea uudelleen Taru Sormusten Herrasta, joka on yksi rakkaimpia kirjojani Time Traveller's Wifen ohella. Harkitsen tosin edelleen kirjan hankkimista ja lukemista englanniksi, mutta epäilen miten pääni taipuu vanhahtavaan englantiin...?

sunny may day 4
Lidlistä Cien-aurinkorasvaa lasten mallia, toisesta kaupasta karpalo-kivennäisvettä, arskat GT:stä, naama-aurinkosuoja Dermalogicalta, paituli T by Alexander Wangin ja Hobitti joko joulu- tai syntymäpäivälahja vuosien takaa.
sunny may day 3
sunny may day 2

Olin muuten huomaavinani Gandalfissa jo heti alkumetreillä terävyyttä, joka toi mieleeni aivan George Carlinin!

"'Hyvät huomenet!' sanoi Bilbo ja tarkoitti mitä sanoi. Aurinko paistoi ja ruoho oli vihreä. Mutta Gandalf katsoi häneen kulmakarvojen alta jotka olivat niin pitkät, että ne ulottuivat hatunlierin yli.
'Mitä tarkoitatte?' hän kysyi. 'Toivotatteko minulle hyvää huomenta tai tahdotteko sanoa, että huomenet ovat hyvät riippumatta siitä mitä mieltä minä olen, vaiko että teillä on hyvä olo näinä huomenina vai kenties että huomenna sopii olla hyvä?'"

No, kyllä se aurinko vielä tännekin taas ensi viikolla paistaa. :) Parasta muuten on aurinkoisella nurtsilla seikkailukirjan kanssa vaniljatäytteiset kaurakeksit Muumilimsan kanssa... Testattu on!

Tässä vielä Lookbookista teemaan sopiva asubongaus... ;)

12 kommenttia :

bubble kirjoitti...

Hobitti ^___^

Mulla on LOTR myös englanniksi, mutten oo saanut aikaseksi lukea sitä 30 sivua enempää :P Se vanhahtava englanti on todella vaikeaa. Ei sovi oikein auringon pehmentämään päähän vaan vaatii keskittymistä.

Hobitin leffaversiohan on nyt vihdoin vahvistettu, ja kuvaukset alkaa ilmeisesti marraskuussa!

supervain kirjoitti...

hei tuli tässä mieleen ilmoitella että jostain syystä en pääse bloglovinin kautta enää sun sivuille. onkohan muilla ollut samanlaisia ongelmia?

Anonyymi kirjoitti...

Odotan niin, että loma alkaa ja saisin vihdoin avattua Time traveller's wifen. Ostin pokkarin joskus hulluilta päiviltä muistaakseni juuri siksi, että olet kehunut sitä :D Kirottu opiskelu vaan vie ajan.

Loma tänne kiitos!

Pyretta kirjoitti...

Alexander Wangista kysyisin; miten peset kyseisen vaatteen? Mulla on useampia T by A.Wang-teeppareita ja olen kaksi niistä rohjennut laittaa tosi hellävaraiseen konepesuun. Tuloksena se, että toinen kutistui reippaasti ja kankaan laskeutuvuus kärsi. Mulla on nimittäin tuo sama t-paitamekkokin, enkä ole uskaltanut sitä vielä pestä.

tiitiäinen kirjoitti...

Voih! Hobitti on yksi rakkaimmista kirjoistani. Luin sen ensimmäisen kerran ihan pentuna joskus 15 vuotta sitten, ja edelleen tasaisin väliajoin kaivan kirjan hyllystä luettavaksi. :) Love it! <3

Polenka kirjoitti...

Enemmän kirjapostauksia :)

ravenwaves kirjoitti...

MITÄ!? En voi käsittää, ettet ole lukenut Hobittia ennemmin :D Mä luin LOTRin enkuksi joskus monta vuotta sitten, eikä siinä mun mielestä mitään kauhean vaikeeta ollut :D

Maria kirjoitti...

Bubble, olen kuullut samanlaisia juttuja.. :P Pitänee vähän mennä selailemaan :) Ja joo, Hobitti-leffaa odotellessa... :P

Supervain, joo, mulle pari muutakin ilmotteli et oli ongelmia. :/ Pistän ehtiessäni mailia Bloglovinille, sillä siitä selvittiin viimekskin...

Anonyymi, sitähän se on :P Mutta tosi ihana kirja on kyllä tuo, vaikka ei kyl kaikki siitäkään ole tykänny. :P

Tiitiäinen, nyt kun sen luki, niin on kyllä helppo ymmärtää, että voi olla lempikirja lapsesta pitäen ;) Ihana <3

Pyretta, viskoosi-elastaanimekkoa olen pessyt jossain mahd. hienovaraisessa pesussa ja t-paitamekkoa aika haaleahkossa käsinpesussa ja niin harvoin kuin mahdollista. Joitakin kertoja olen huuhdellut vain kainalon alueita käsinpesussa, kun ei ole ollut muualta "likaista". Pelkään kans noiden matskujen puolesta. :/

Polenkaa, kun ehtisi aina vaan lukea! ;)

Ravenwaves, hehe, nyt kun mietin niin munkin on vaikea käsittää sitä. :P Silmarillionille on käynyt sama juttu, olen pari kertaa aloittanut, mutta jäänyt vain lopulta... :P

Nyy kirjoitti...

Ostin Tarun englanniksi aikaa sitten, enkä jaksanut alkaa kahlata läpi. Mutta lopulta kun aloitin, niin se imaisi mukanaan, eikä lukemisongelmia ollut. Muutamat sanat oli hiukan hakusessa, mutta ne kun suomensi itselleen niin se auttoi, koska kirjassa esiintyy paljon samoja sanoja ja ilmauksia. Ja vaikka kaikkea ei ymmärtänyt sanasta sanaan, niin seikkailu vei kyllä mukanaan. Ja kyllä se jotenkin kolahti kun luki ikään kuin Tolkienin "omaa tekstiä".
Silmarillionin kahlasin joskus läpi (ihan suomeksi kyllä) mutta se oli hieman liian raskas lukuista mulle...samoin kuin Keskeneräisten tarujen kirja. Mutta olen tainut aika lailla kahlata kaiken mitä olen käsiini Tolkienilta saanut. Myös hänen elämänkertansa oli mielenkiintoista luettavaa.
Ja kuvassa on ihana tunnelma. :)

Anonyymi kirjoitti...

hobitti on maailman paras paras paras kirja. luin sen joskus ala-asteella ja siis voi vitsi. muistan ku porasin katkerasti filin ja kilin kuolemalle. se vaatiki sitten muutaman vuoden lisää että sain luettua taru sormusten herrat :D

Maria kirjoitti...

Mä sit hankin itelleni sen englanninkielisen version. :P Toistaiseksi vastaan ei ole tullut mitään ylitsepääsemätöntä, mutta kyllähän siinä uusia sanoja tulee välillä vastaan. :P Mutta ihan tuntuu melkeinpä siltä, kuin lukisi ihan uutta kirjaa, kun on kieli vaihtunut edellisestä kerrasta. Toihan myös aikaa on kulunut ja itse on kasvanut ja saanut uusia näkökulmia... :P

Silmarillionia en ehkä jaksaisi kyllä vieläkään lukea edes suomeksi...

Anonyymi, joo, ja meidän pääjehun poismeno oli kans aika sniff. :/ Olin tosi pettynyt Filin ja Kilin kohtaloon myös...

Halkovaja kirjoitti...

"...aurinkoisella nurtsilla seikkailukirjan kanssa vaniljatäytteiset kaurakeksit Muumilimsan kanssa..."

Haa! Siis Tove Janssonin kuvittama kirja ja Toven Muumi. Ei ehkä liity just aiheeseen, mutta oli pakko loistaa havainnolla.

Lisää Tovesta: www.moomin.com/tove

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...