27.4.2010

Maiharit tapaavat pitkän helman

Eilen päätin toteuttaa The little purple room -blogin maksimekkosovellutuksesta perin innostuneena oman versioni, eli siis mekko hameena, tai ainakin sen näköisenä. Päälle puin Zaran miestenosastolta löydetyn t-paidan ja jalkaan päätyivät maiharit hyvin tiitimäiseen tapaan. Tykkään lookista!
combatantta 4
Takki - JSFN via Ellos, maiharit - Vagabond, maksi - Asos, t-paita ja vyö - Zara, huivi - Gina Tricot, linturiipus ja haarniskasormus - Fashionology.nl, laukku - Lumi, arskat - Pieces (korruptioarskat blogimiitistä!)

Kauppareissu osoittautui yllättävän haastavaksi pitkissä helmoissa. Meillähän siis ei ole eikä tule autoa, joten kauppareissut tehdään joko bussilla (kauemmas), tai (useimmiten) vain tuohon Hervannan keskustaan noin kymmenen minuutin kävelymatkan päähän. Kauppakeskuksesta kun löytyy kaikki tarpeellinen postista useampaan ruokakauppaan, vaate- ja koruliikkeisiin, kahviloihin, pariin syömälään ja peräti kampaajaan, muista liiketiloista ja pikkuputiikeista puhumattakaan. Hervanta vois oikeesti olla jokin oma pieni kaupunki, se on peräti suurempi kuin edeltävä kotipaikkani Saarijärvi, joka siis on kokonainen kaupunki. Täältä ei välttämättä olisi pakko lähteä palvelujen puolesta mihinkään.

Siihen kauppareissuun. Reipastahtisena kävelijänä myös askellukseni on lievästi harppovaa, joten yllätys ylläts, pitkä helma on kaikessa joustavuudessaankin hieman haaste. Harppominen toki onnistuu, mutta sillä ehdolla, että hyväksyy helman kirivän pitkin säärtä melkein polviin asti.

combatantta 3

Vaihtoehtoisesti voi sipsuttaa maltillisen pieniä askelia ja kiristää askellustahtiaan, jotta pysyy miehen perässsä, tai sitten vinkua ja vonkua "kävellään hei vähän hitaammin kun tää mun hame..." ja kuulostaa suorastaan rasittavan akkamaiselta. Ensi kerralla siis joko a) en laita pitkiä, kapeita helmoja kauppareissulle b) hyväksyn joko helman kuroutumisen tai sipsutuksen ja nielen vineni. ;P

combatantta 2

Ja joo, ihan oikeasti, en ole koskaan ennen käyttänyt näin pitkää helmaa, joten tämä käytännön puoli tuli aika yllättävänä yllätyksenä. Kengät ja laukut osaan kyllä hylätä käytännöllisyyden puutteessa. Pitkiä helmoja tosin en aio hylätä, vaan ainoastaan soveltaa paremmin ja harkita myös leveämpihelmaisia hamosia. Sipsutus sopii parhaiten shoppailuun.

combatantta 5
combatantta 6
combatantta 8
Kuvista taas kiitos miehelle!

17 kommenttia :

Kaoka kirjoitti...

Kietaisuhame on myös hyvä vaihtoehto, olemassa oleva halkio joustaa mukavasti ja "vapauttaa" lisää kangasta kun tarpoo vauhdikkaasti :)

Suzu kirjoitti...

Tuli mieleeni, että hameenhan ei tarvitse olla leveämpi, jos siitä löytyy jostain kohtaa halkio. ;)

Maija kirjoitti...

Enpä ole tullut ajatelleeksi tuota helmaongelmaa... Onneksi mun (H&M-) maksimekossani on hieman leveämpi helma, joten toivottavasti ongelma olisi kapeahelmaista mekkoa pienempi. :) Hyvältä näyttää!

Maria kirjoitti...

Joo, halkiot on kieltämättä käteviä, mutta toisaalta en haluaisi jalkani vilkkuvan sieltä. x) Jostain syystä :D

Bemary kirjoitti...

Mulla on joskus ollut joku pitkä kietaisuhame ja se halkio sai mut raivon partaalle kankaan sotkeutuessa kävellessä jalkojen ympärille, jolloin päätin, ettei enää ikinä kietaisuhameita mulle.:D Ja se "tavishalkio" häiritsee mun(kin) silmääni, koska sellainen tuo itelleni mieleen lähinnä mummoikäisten lavatanssihameet - yhtään ny tässä silti mummoja väheksymättä eli puhtaasti ulkonäköhommia kritisoin.:p Pitkähelmaiset hameet ja mekot ovat tosiaan aika hankalia, joten odotan mielenkiinnolla onnistutko löytämään toimivan yksilön.

Anonyymi kirjoitti...

Sun iho näyttää tosi hyvältä näissä uusissa kuvissa, ei edes uskoisi samaksi ihoksi kuin ennen.

Oletko kokeillut lily lolon peepota?

Anonyymi kirjoitti...

Liukasta materiaalia oleva alushame auttaa tuohon ongelmaan.

Maria kirjoitti...

Bemary, ohoh, eli ei sekään siis välttämättä olisi ratkaisu ongelmiin... :P Kieltämättä jalkoväliin kertyvä hamonen kuulostaa vielä rasittavammalta kuin ylös polviin hinautuva x)

Maria kirjoitti...

Hups, virhe-enter.

Anonyymi, kiitti, se on tosiaan ihan se, kun on jaksanut käyttää noita mineraalimeikkipohjia, aiemmin laitoin vaan vähän paitekynää silmänalusiin ja nenänpieliin ja posket sai olla... :P Tilasin Lily Lololta se vihertävän punaisuudenpoistajan, tässä nyt sitä sitten odotellaan tuhkasaarron läpi... :P


Anonyymi, hmm, kenties :P Mulla oli kyllä tosi liukkaat sukkahousut alla, mutta ehkä se liukas hame sitten toimisi vielä paremmin :P

ladyam kirjoitti...

Mietin just itekkin maxihameen yhdistämistä maihareihin tai bikerbootseihin, ja näkyyhän tuo toimivan :) Muutenkin kokonaisuus tosi jees!

Jenna kirjoitti...

Teidän pitää järjestää Tampereen sijasta se miitti Hervantaan:D

Vimps kirjoitti...

Hameilla ja mekoilla on se jännä ominaisuus, että sekä vaativat että tuovat esiin kantajaltaan naisellisuutta. Jos on kiire harppoa, kannattaa suosia housuja.

Maria kirjoitti...

Ladyam, kiitos, jään odottelemaan sun tulkintaasi samasta! ;)

Jenna, ihan selkeesti! :D Tosin, se kiva hengailupuisto taitaa puuttua....

Vimps, höpöhöpö, hyvin on harpottu ja juostu minihameissa ja -mekoissa. Tosin, jos se nyt vähentää naisellisuuttani, niin voivoi, hajotkoot ihmiset sit siihen. :D

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
kiva asu! Itse oon käyttänyt Lily Loloa nyt puoli vuotta ja monet iho-ongelmat on parantunut selkeästi. Ennen kiristävän pintakuiva mutta silti helposti rasvoittuva ihoni on nykyään koko päivän mukavan kuulas, muttei rasvainen. Lisäksi epätasaisuudet peittyy huomaamattomasti. Jei!!

Kerrotko pikaohjeen, miten ton huivin asettelet kaulaan? Mulla on sama ginan huivi, joka ei vaan jotenkin asetu..

Kiitos!

Emmi

Maria kirjoitti...

Moikka Emmi!

Mahtavaa, että sulle on ollut LL noinkin hyvä juttu! :)

Ton huivin kanssa rassaaminen on tosi rasittavaa muuten! Mullekin on välillä vaikeeta saada sitä mitenkään fiksusti. Yleensä onnistumisprosentti kuitenkin nousee, kun tekee niin, että avaa huivin pitkäksi putkiloksi kaikista kierteistä ja rytyistä, sis suoristaaa sen, ja sitten taittelee sen ikään kuin jotenkin vain kaksin kerroin ja pujottaa sitten kaulaan, yrittää siis mahd. vähän lytistää sitä. Lisäksi pitää kyllä aina vähän tunkea ja survoa toista kerrosta toisen alle. Jokaista onnistunutta kietomiskertaa vastaa noin kolme epäonnistunutta yritystä. x)

Anna-Maria kirjoitti...

Pitkän hameen kanssa kävely on kyllä hieman hidasta, mutta onneksi nuo ovat venyvää sorttia. ;) En ole saanut aikaiseksi ottaa kuvia omastani käytössä, vaikka se onkin ollut päällä jo muutaman kerran, myös maihareiden kanssa. Pitää varmaan vähän kunnostautua. :) Tykkään tosi paljon tuosta sun t-paidan väristä, se on jotenkin tosi eläväinen. :)

Maria kirjoitti...

Joo, venyminen helpottaa. ;> Hahaa, tää on selkeesti joku great minds -juttu, kun maiharit ja pitkä helma puhuttelee niin monia. :) Odotan innolla upeita asukuviasi! ^^ Ja kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...