9.4.2010

Jymäyttämisen taito

Mies kävi ostamassa pääsykoekirjoja, joku muu iski silmänsä kiinalaisiin aforismintapaisiin sodankäynnistä. Jymäyttämisen taito - Strategiaoppeja muinaisesta Kiinasta vaikutti kiinnostavalta ja sellaiselta, että siitä voi saada uusia näkökulmia ja ehkä viilata ajattelutapaansa.

Olen myös kovasti aforismien ystävä ja pidän kirjoista, joita voi helposti lukea pienissä pätkissä silloin tällöin, aina kun huvittaa ilman, että pitää muistella mistä edellisellä sivulla taas puhuttiinkaan. Keskittymisongelmaa minulla ei ole kuin kuivien tenttikirjojen kanssa, saatan lukea hyvää kirjaa ehtimisen mukaan vaikka tuntikausia, mutta valitettavan monia kirjoja saan sitten edistettyä aika harvoin. Siksi lyhyissä rykäyksissä luettavat kirjat ovat ihan kiva asia.

Jymäyttämisen taito
Taas oli hirveän kivaa voida räpsäistä ratikassa kännykällä kuva lukemastaan kirjasta.

"Taitavan sotavoimien käyttäjän täytyy ensin kehittää itseään, ja vasta sen jälkeen hän etsii vihollisen heikkouksia. Ensin hän etsii vihollisesta ne kohdat, joita ei voi lyödä, ja vasta sen jälkeen hän hakee voittoa. Taitava sotavoimien käyttäjä antaa ensin vihollisen kehittää häntä itseään ja vasta sitten hakee voittoa vihollisesta. Jos hän ei kykene hallitsemaan itseään ja hyökkää vaikka seksortoisen vihollisen kimppuun, niin se on sama kuin yrittäisi sammuttaa tulta tulella tai kääntää virtaavan veden vedellä. Miten tällaista tilannetta voi kukaan hallita?" - Huainanzi

Sunzin klassisen Sodankäynnin taidon (The Art of War) voi muuten ladata ilmaiseksi Project Gutenbergistä. Muutenkin jos on lukemista vailla tai halajaa tutustua vanhoihin klassikoihin, kannattaa tsekata tekijänoikeuksista vapaita teoksia, joita siis on Project Gutenbergiin kerätty. Mies on lukenut joitakin kännykällään siihen tuolta lataamiaan kirjoja parikin, mm. erään vanhan Agatha Christien. Bussimatkat ja vastaavat onkin ihan kätevää hyödyntää, jos on muuten liian laiska tai hajamielinen kanniskelemaan aina kirjaa mukanaan. Sinänsä kyllä paperikirjoillakin on edelleen vahva kysyntänsä tässä taloudessa.

Mitä sinä luet tällä hetkellä?

10 kommenttia :

Rubio kirjoitti...

Jymäyttämisen jalo taito päätyi juuri meikäläisen ostoslistalle. (: Itselläni on tällä hetkellä kesken mm. Täällä Pohjantähden alla, Haruki Murakamin Suuri lammasseikkailu, Jean-Marie Gustave Le Clézionin Kaupunki nimeltä Onitsha, Paulo Coelhon Piedrajoen rannalla istuin ja itkin plus varmasti muutama muukin. Olen kehittänyt itselleni mukavan kirjasotkun yrittäessäni pakoilla tenttikirjoja..fiksua, niin fiksua! :D

Maria kirjoitti...

:) Mä tiedän erään, joka varmaan innostuisi heti kirjasta, jonka nimessä on lammasseikkailu... ;) Mulla on kesken George Carlinin Braidroppings, Dawkinsin God Delusion (kolmatta vuotta -.-) ja Christopher Hitchensin God Is Not Great, lisäksi Neil Gaimanin Anansi Boys pölyttyy hyllyssä Isaac Asimovin Foundationin kanssa... Aijoo, ja Lovecraftin kootut kertomukset kans. Montakohan kirjaa oon saanu luettua kokonaan viimesen parin vuoden aikana, en kovin montaa kyllä... x)

Miia kirjoitti...

Kilttien kapina: Tottelemattomuuden alkeet naisille. Suosittelen :)

Sinna kirjoitti...

Käyttökielioppi ja Henning Mankellin Daisy Sisters sulassa sovussa vuorotellen. Molemmat viime viikolla aloitettuja. Ikuisuusprojekteja lienee venäläiset klassikot, Chuck Klostermanin Killing yourself to live ja Miten puhua kirjoista joita ei ole lukenut.

bubble kirjoitti...

Anja Snellmanin Lemmikkikaupan Tytöt on tällä hetkellä se varsinainen kesken oleva, sitten on noita kaiken maailman muita sekalaisia mitkä pitäisi joskus saattaa loppuun tai edes sinne päin :P

Anonyymi kirjoitti...

Hakeeko sun poikkis johonkin kouluun ? :)

Maria kirjoitti...

Hauskaa kuulla mitä muiden lukulistalta löytyy :)

Anonyymi, joo, se haluaa kokeilla miten soveltuis tollaselle alalle mikä sil nyt on vähän aikaa kyteny kiinnostuksena :) Ei ehkä toi nykynen ole niin Se Oikea. Onhan se katottava miten käy! :)

Samuel kirjoitti...

Sodankäynnin Taito löytyy ihan hyllystäkin, ja tällä hetkellä on kesken Terry Pratchettin Valtio. :)

r kirjoitti...

Kiitos todellakin tuosta linkistä, olen siitä aivan innoissani! :D Juuri nyt ei ehdid kevään kiireisten kouluhommien ohella lukemaan mitään, mutta kesällä on taas aikaa ja kirjasto lähellä..

Maria kirjoitti...

Ole hyvä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...