21.4.2010

CB I Hate Perfume

Niche-hajuvesien kirjo on laaja ja omintakeinen. Yksi omalaatuisimpia on Christopher Brosiuksen I Hate Perfume -linja, jonka tyyliä kuvaa ilmaisu tunnelma pullossa. Löytyy mm. maaliskuun likaisen, juuri heräävän maan tuoksu, kesäisen keittiön tuoksu, leirinuotion ja kurpitsan tuoksu, kirjaston tuoksu ja vastapoimitun voikukan tuoksu. Jokaisella tuoksulla ja tunnelmalla on oma tarinansa, ja jokaiselle vuodenajalle löytyvät omat tuoksunsa. En tosin silti tiedä, miltä voi tuoksua juuri maahan laskeutunut lumi... Brosius kuvaa itse tuoksumallistoaan lausahduksella "Scent is Life".

Image and video hosting by TinyPic
Osa Brosiuksen luomista tuoksuista
Kuva: CB I Hate Perfume

Brosius sekoittaa avustajineen kaikki tuoksut itse työhuoneellaan, sillä näin erikoisia tuoksuja on mahdotonta massatuottaa. Pullot ovat laboratoriokamaa, joten niistä huokuu tietynlainen tekemisen ja tarkan tutkimisen fiilis. Brosius kuvaileekin hajuvesien olevan tieteeseen perustuvaa taidetta. Jännittävää! Tuoksuja ei testata eläimillä - Brosiusta itseään lukuunottamatta.

I Hate Perfumen unisexhajuvesissä ei käytetä alkoholia, vaan sen sijaan tarjolla on denaturoituun veteen tai öljyyn tehtyjä tuoksuja, laimennettuna ja lähes laimentamattomana. Lisäksi tuoksuista on myös kodin tekstiileihin suihkutettavia home spray -versioita, jotka ovat erityisen laimennettuja. Brosius kertoo, että tuoksuista on tehty mahdollisimman pitkäikäisiä, ja että tuoksun kestoa voi pidentää käyttämällä alla hajustamatonta rasvaa - pitänee testata, toimiiko kikka oikeasti.

Tahtootahtoo testereitä! Erityisesti Tea/Rose ja Black March kiehtovat.

6 kommenttia :

Laura kirjoitti...

kirjastotuoksu!! tahtoo :D t. kirjanörtti

Yellowine kirjoitti...

Ooh, ihanan yksinkertaisia, karuja ja kursailemattomia nuo pullot! Pelkästään jo esineinä ne viehättävät kovasti, tuollaisia voisi kerätä hyllyt täyteen. Ideakin on erikoinen, tahtoisin itsekin palavasti tietää miltä ne sitten oikein tuoksuvat :0

bubble kirjoitti...

Vaikuttavat tosi mielenkiintoisilta! Ja ulkoasu, nam.

Maria kirjoitti...

Noi on kyl tosiaan mielenkiintoisia tekeleitä, mutta tosiaan tuoksujen kestävyyttä on jonkun verran haukuttu. Kukkaistuoksut tietysti muutenkin haihtuvat nopeammin, kuin esimerkiksi raskaammat myskit, patsulit jne. Mutta kuulemma tuoksuvat täsmälleen siltä, miltä kuvauksessa lukee. ;P

Ava kirjoitti...

Kirjastotuoksu kuulostaa ihan miun jutulta! t:kirjastoasukki

Pokspoks kirjoitti...

Ooh, olen itsekin intoillut CB:stä jokin aika sitten, ovat kyllä todella jännittäviä ja epäsovinnaisia hajuvesiä! Itseä kiinnostaa summer in the kitched, a memory of kindness ja in the library. Sekä toisaalta baby aspirin(!). Pääsin vähän fiilistelemään noita cow perfumeryssa tukholmassa, ja no, aikakin in the library tuoksui vähän homeelta, mutta kaksi muuta raikkaalta mullalta. Mutta hei, jos ei muutenkaan ole tarvetta korostaa hajuvedellä sitä, että on NAARAS, niin näistä voi löytyä vaikka mitä!

Tuttuni on muuten käynyt Brosiuksen laboratoriolla Brooklynissa ja sieltä sai vielä oudompaa kamaa, mm. haudan tuoksua, eli hajuvesi = taidetta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...