19.3.2010

Tukkaa ja valkosipulia

Wohoo, flunssat alkavat pian olla taaksejäänyttä elämää. Tänään vointi salli jo lähteä kyttäämään pankista uutta Electronia (hihi, siinä on hieno mustavalkoinen pöllö ja geometrisiä, kolmiulotteisia objekteja, aika hieno on!) ja pitkästä aikaa shoppailemaankin muualla kuin netissä. Kaiken keskellä ehti tietysti pistäytyä hyödyntämään Anttilan sovituskoppien valaistusta. Valo on ihanaa. Niin ihanaa, että floodin siitä todistusaineistoksi kasan kuvia.

mirror mirror on the wall 8
mirror mirror on the wall 10
mirror mirror on the wall 1
mirror mirror on the wall 3
mirror mirror on the wall 5
mirror mirror on the wall 9
mirror mirror on the wall 4

Tukkaa fiilistelen edelleen. En ole oikein koskaan osannut laittaa hiuksiani, ja tähän mennessä olenkin pitänyt kuontaloa joko kiharana tai suorana ja antanut sen suunnilleen olla juuri niin kuin se on. Tällainen toispuoleinen sliippaus ja toispuoleinen tupeerausvahatakkukasa -järjestelmä on siis oikein mukavaa vaihtelua, eikä se vaatinut edes saksia. Kyllähän te tämän olette ennenkin kuulleet! Lisäksi suoraksi ja kiiltäväksi aseteltu otsis on hauska kontrasti kähärälle ja matalle peikkopuoliskolle.

Vuoden takaista platinaani on tasaisesti ja takautuvasti kehuttu, ja todettakoot vieläkin, että se tukka oli tosiaan aivan hillittömän päheä ja upea, rakastin joka hetkeä siinä, mutta valitettava tosiasia todellakin on se, että kun kohtuullisen tumma juurikasvu tunkee rumaksi kahdessa viikossa blondauksen jälkeen, suurimman osan ajasta olo on sitä päälakeaan häpeilevä ja piilotteleva, vaivaantunut "no taas pitäs mennä kampaajalle" -stressikimppufiilis. Tukkaa sai pahimmillaan vaalennuttaa noin reilun kuukauden välein. Nykyisessä, hyvin lähellä omaa sävyäni olevassa tukkasysteemissä taas olo on mukavasti rento ja huoleton. "Ai kävinks mä tosiaan edellisen kerran kampaajallaa yli kaks kuukautta sitte? No iha sama, ehkä käyn ens kuussa taas. Jos jaksan." Tykkään helppoudesta. Tykkään kyllä myös tästä brunettiudesta pitkän vaaleusajan jälkeen. :)

...Mutta platinanrakastajat, tsekatkaapa Salkan uusi kuontalo! Siinäpä vasta upean ihanan häikäisevä tukka!

Kehitin muuten kaupassa itselleni jonkin hulluuden. Ensin mukaan tarttui valkosipulileike. Sitten pussillinen Linkosuon ruissipsejä - valkosipulimausteella. Lopuksi maustehyllyn puolelta koriin hyppäsi valkosipuli-chili-pippuri-maustesekoitus (aah, kaikki lempimausteeni samassa sörsselisssä, vain inkivääri puuttuu). Jääkaapissa on myös kasoittain valkosipulia, kynsiä kun päätyy vähän joka ruokaan. Valkosipulihulluus?

random 1

Mukavaa viikonloppua ihmiset!

12 kommenttia :

Salka kirjoitti...

Mä taas itse kuulun niihin ihmisiin, joita juurikasvu ei haittaa ja muistaakseni se ei minua varmaan koskaan vaaleahiuksisena haitannutkaan-saas nähdä, kuinka naisen käy tällä kerralla :D Ja sen sanon, että mun kuvissa valo valehtelee, ne hiukset ei valitettavasti vielä ole niin platinat, kuin haluaisin, mutta siihen olisi tarkoitus tähdätä :T Ehkä kesällä siis!

Ja toispuoleinen kampauksesi on ihana! Rakastan kiharan ja suoran, sliipatun hiusten kontrastia :)

Anonyymi kirjoitti...

Oliko hyviä nuo ruishommat? :) Tekis mieli ostaa, mutta en oo vielä raaskinu, jos ne onki ihan kuraa :D Olis kiva jos tekisit joskus jonkinlaisen ruokapostauksen, valkosipuli- ja chilihullu olen myös, jaa toki herkkuruokasi lukijoiden kanssa :) Mutta ei sillä sitten väliä, jos ruokapostaukeset ei oo sun juttu :) Ja pakko vielä sanoa, että musta toi tumma tukka sopii sulle toooodella hyvin ja kiharat kruunaa sen upeasti! Tekee aina mieli pätkästä tukka ku sun blogia lukee, mutta ei löydy tollasia kiharoita multa :(((

Maria kirjoitti...

Salka, mä en malta odottaa! :) Ja kiitos :)

Anonyymi, oli, tosi hyviä! Noita on myös BBQ-maustettuina, ne meni kans hyvin alas tos joku päivä :P Ne on yllättävän sipsimäisiä, vaikkeivat tietenkään perunamaisia. Kyllä sen leiväks tunnistaa, sellaiseksi paahdetuksi ruisleiväksi, ovat tosi rapeita ja vähän paksumpia kuin perunalastut :) Plussana vähän vähemmän energiaa kuin perunalastuissa, ja ohan toi kuitukin tosi jees :)

Mun ruuat on yleensä aika yksinkertaisia lopulta, heittelen sekaan jotain satunnaista pakastevihannesta, pilkon mukaan sipulin ja kaalia, paprikaa jos on, sit heittelen noita mausteita erilaisina yhdistelminä ja erilaisin painotuksin :P Periaatteessa raaka-aineiltaan aika samanlaista ruokaa, mutta eri mausteilla aina ihan erilaista maultaan :D :)

Ja kiitos kovasti :) Mä voin sanoo, et mua usein vähän häirittee noi kiharat, kun ne on aika villit ja vaikeat toisinaan käsitellä ja saada kuriin... :P

mk kirjoitti...

Hei kerrohan tarkemmin tuosta tukkasi tämänhetkisestä väritilanteesta. Otsiksessasi näkyy upeita raitoja, näyttäisi, ja itse ehkä jotain pientä vastaavaa sävytysraidoitusta voisin haluta. :) Mitä sanoit kampaajalle - esim. "astetta omaa väriä tummempia raitoja", vai miten lähestyitte hommaa?

Maria kirjoitti...

Mulla on tummennettu tätä ensin muutamilla kerroilla raidoittamalla mun juurikasvun värisellä kylmällä rusehtavalla, luonnollisesti siis on jäänyt joukkoon vaaleempaa. :> Noh, sit kun raidotusta on tullu tarpeeks, se on tietysti kokonaisvaltaisesti tummempi, mutta edelleen se vaalea pohja vähän näkyy vivahteikkaana. Nyt sit parilla viimesimmällä kerralla mukaan on pistetty myös puolta astetta JA astetta mun omaa sävyä tummempaa raitaa, viime kerralla vielä vähän enemmän sitä astetta tummempaa, joten lopputulos on lopulta aika tumma (sori mun itseäni toistavuus), mutta silti vielä niin lähellä omaa sävyä, ettei juurikasvu vaivaa :) Tämä siis oikeastaan kaikki kampaajani ideoimaa, oma ohjeistukseni oli vaan sellainen, että haluaisin hiuksiini sävyn, josta oma juurikasvu ei herkästi näy, että voisi olla huolettomammin sen kanssa. :)

Hirveesti tautologiaa, koittakaa kestää... :P

Maria kirjoitti...

Niinjoo, ja sanoin tiukan EIn punertavuudelle ja lämmölle sävyissä (kuvissa se lämpö tulee noista keltaisista lampuista, luonnossa tukan sävy on siis vielä kylmempi, ihan oikeasti tosi viileä), en halua tukkaani enää toista kertaa punapigmenttiä, kun se jämähtää niin sitkeeseen :P Kerran oon punapää ollut, ei toista kertaa kiitos... :P Eli siis sävyissä ei ole punaisuutta. :)

Janita kirjoitti...

Mä olen myöskin haaveillut jo pitkään platinanvaaleasta tukasta. Oma värikin on vaalea, mutta epäilyttää silti, että juurikasvu näyttäisi rumalta platinatukassa. Oma vaalea väri on kuitenkin ihan eri sävy kuin platina.

Tuuli kirjoitti...

Jos valkosipuli maistuu, niin mene joskus Helsingissä käydessäsi syömään ravintola Kynsilaukkaan. Valkosipulia ihan kaikessa, ja ihan älyttömän hyvääkin :D

Maria kirjoitti...

Janita, kenties, kenties :/ Olis albiino niin olis luonnostaan platinapää ;)

Tuuli, hei kiitos vinkistä, laitan sen ehdottomasti korvan taakse! :D

bubble kirjoitti...

Ooh, ruissipsejä! Tahtooo. Vaikka oonkin viljattomalla oikeastaan toista viikkoa. Söin silti mysliä aamulla. Ei kerrota kellekään.

Mulla on kyllä valkosipuliangsti, mausteena se on ehdoton mutta niin, ettei se varsinaisesti maistu. En kestä sitä, kun seuraavana aamunakin on valkosipulin maku suussa. Se on siis hyvää erinäisinä kombinaatioina, mutta ei pelkästään.

Mä oon taas ilmeisesti unohtanut juurikasvun pirullisuuden, kun haaveilen ties minkä värisistä kuontaloista :D Mulla on tietysti aika pitkään jo ollut tää raidoitusprosessi, jossa jätän tahallaan tumman tyvikasvun näkyviin. Eipähän tarvi huolehtia siitä. Ehkä jos sitä kerran vetäisisi jotain radikaalimpaa, ja siitä kolmen kuukauden päästä takaisin omaan väriin, niin pääsisi siitä himosta eroon. Mutta samalla ei tarvitsisi pitkään taistella sen kasvun kanssa. Hm.

Maria kirjoitti...

Hihi, jäämme iis jännäämään, mihin nämä pohdintasi johtavat.... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Valkosipulimaniassa ei ole mitään väärää! Itsehän laittaisin sitä ihan mihin vaan enkä vain kynnen tai pari, vaan kerralla puolikkaan, mutta töissä ei ole ihan miellyttävintä haista valkosipulille asiakkaiden parissa. Tosin, monet käyttää hajuvesiä tai partavesiä sun muita mitä en itse niitäkään käytä, joten ehkä se valkosipulikaan ei niin paha ole :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...