2.3.2010

Suuhygienistillä

Kävin tänään pienessä henkilökohtaisessa helvetissä nimeltä suuhygienistin vastaanotto. Puoli tuntia ihan puhdasta kidutusta, siis aivan puhdasta. Ikinä ennen ei ole hammaskiven poisto ollut näin kivuliasta ja näin traumaattista, aina ennen se on ollut suhteellisen mutkaton toimenpide ilman mitään ihmeellisyyksiä. Ja uskokaa minua, minulla ja ahtailla hammasväleilläni on jo vuosikausien kokemusta hammaskivien ronkkimisesta.

Image and video hosting by TinyPic
Kuva: Big Teeth by Tambako the Jaguar Attribution-No Derivative Works 2.0 Generic -lisenssillä

Tämä oli luultavasti kokemuksena jopa ilkeämpi, kuin ne kaksi hampaanpoistokertaa, mikä tietysti johtuu lähinnä siitä, että niinä kertoina sentään sai PUUDUTUKSEN sitä varten, että ikenet vedetään auki. Voitte halutessanne demonstroida tuntemusta ottamalla hammastikun, työntämällä sen sattunnaiseen kohtaan ientä johonkin hampaan alapuolelle ja sitten riuhtomalla sitä ylöspäin samalla voimakkaasti painaen. Jälkeenpäin joka paikkaan sattui, enkä puhu pelkistä ikenistäni ja sairaasta vihlomisesta, vaan myös selästäni, käsistäni ja niskastani, joita jännitin koko puolituntisen aivan mielettömästi.

Minulla ei ole koko pitkän hammashoitohistoriani aikana ollut juuri minkäänlaisia hammashoitopelkoja, ei paikkaamisesta, ei poraamisesta, mutta nyt kyllä päähän pesi sellainen suuhygienistikammo että huh. Sain käskyn, kuten aina saan, varata seuraava aika sitten taas vuoden päästä, mutta luulenpa, että suuhygienistitäti yrittää tahallaan pelotella allekirjoittaneen käyttämään niin ahkerasti sitä ketun hammaslankaa, etten enää ikinä päädy ienronkittavaksi. Saattaa tehota.

Tuskien taival ei ollut kuitenkaan vielä ohi. Kun viimein pari tuntia oli kulunut ja sain syödä, tuli aika voimakas ällötyksentunne. Yrittäkääpä itse vetää fluorilakan makuisia nuudeleita.

Hrrrh.

17 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Missä kävit hammaskiveä poistattamassa?

Maria kirjoitti...

YTHS, Kalevantien vastaanotto :>

Anonyymi kirjoitti...

fluorilakka maistuu just hyvälle :D:D

Anonyymi kirjoitti...

Minullakaan ei kammoa hammaslääkäreitä yms. kohtaan ole. Päinvastoin :) Kiva, kun hampaat on kunnossa. Eräs hammaslääkäri kyllä oli tosi kovakourainen yms., kun poisti hammaskiveä. Jäi sitten sen lääkärin palvelut ostamatta seuraavan kerran (yksityinen).

Anonyymi kirjoitti...

Kalevantien YTHS:llä on näemmä ilkeän suuhygienistitädin lisäksi maailman kovakouraisin hammaslääkäri, joka saa jo puudutuksen laittamisen tuntumaan puolituntiselta ajalta. Enpä ole aiemmin itkenyt hammaslääkärillä, mutta tämän tätösen käsittelyssä kyllä!

Maria kirjoitti...

Anonyymi, mun mielestä se pienenä maistui ihan kynsilakalta xD Ja ei, en kyllä ole maistanut kynsilakkaa :DD

Anonyymi, joo, hampaiden kunnossa pysyminen on kiva, varsinkin kun noi omasta takaa on vähän heikosti perityt ja aina hajoilemassa :P Mutta tosi kurjaa silleen, että hammaslääkäreistäkin löytyy niin kovakouraisia tyyppejä, tollasessa kun vielä olis aika tärkeetä olla olematta jo senkin takia, ettei ihmiset alkais suotta pelkään ja jättäis hoidattamatta hampaitaan sen takia.. :F

Anonyymi, voi ei, mulla olis kans eräälle tädille tossa keväämmällä paikkausaika... :P Tosin hammastarkatuksessa samainen täti oli kyllä tosi symppis ja huomioonottava, että ehkä ei ole sama... Ikävää kyllä, että hammaslääkäri saa itkeen :/

lindalinda kirjoitti...

Pienellä paikkakunnalla oli hyvä kun ihan pienestä asti on ollut sama hammaslääkäri, hän kyllä tietää kaikki niksit. Meikällä leuka vetää sillee sivuaskeleen ja naksahduksen kautta kunnolla auki (kuulostaa... pelottavalta. ei oo, vaan vähän hassu), ja tämä oma hammaslääkäri tietää pyytää mua ite avaamaan suukkia enemmän jos on tarpeen.

Olipa sitten kerran erikoisoikomislääkäri toiselta paikkakunnalta. Meinasin lyödä sitä kun se vaan riuhto mun suun auki, ilman mitään varotusta ja se sattu ihan pirusti leukoihin ja kauan. Riuhtomisoperaation jälkeen 5 minuuttia annoin sen muijan ronkkia mun suuta, kunnes meni hermot sen kovaotteisuuteen. Lähdin aika haipakkaa ja laitoin omalle tutulle hammaslääkärille viestiä etten enää ikinä halua kyseisen oikomislääkärin vastaanotolle, tulkoot sitten vähän vinommat hampaat. Hyrr. Ihan hyvät näistä tuli silti ;)

Anonyymi kirjoitti...

Multa on poistettu hammaskivet puudutuksessa. Kaksi käyntikertaa siihen menee, koska koko hammaskalustoa ja suuta ei voi kerralla puuduttaa. Ei se puudutus mukavaa ollut, etenkin kun kuitenkin "näin pieni operaatio" kyseessä, mutta kun sätkin tuolissa kivusta niin lääkärini kieltäytyi tekemään mitään ilman puudutusta. Kerran siis näinkin päin.

Ikävintähän siinä hammaskiven poistossa on se, että se täytyy saada pois ikenen alta. Ja sehän siinä sattuu helvetisti. Hammaslankaakin pitäisi käyttää niin, että se sujautetaan ikenen alle, eli ientaskuun. Öäk, ei vaan pysty.

Kafi kirjoitti...

Heis, tämä ei liity mitenkään postiisi, mutta pläräsin yhtä eng. kielistä (ja vissiin melko tunnettua) kauneusblogia, ja törmäsin kuvaasi :D http://www.alreadypretty.com/2010/02/how-short-is-too-short.html Ehkä oletkin jo tietoinen, mutta pääasia olikin ehkä saada hymy huulille kun lahjakkaan suomibloggarin kuvaa on humoristisesti lainattu. Sääli että takaisinlinkkaus tuli vain flickriin, sillä vissiin bloggaat englanniksikin.. :p

Hyviä keväitä~

Maria kirjoitti...

Hihi, hauskasti käytetty kuvaa! ^^ CC-lisenssiä olisivat voineet siinä kans mainostaa, mutta sitaattioikeuden piiriinhän tuo vielä menee :)

Hyvää kevättä myös sinulle!

Liisa kirjoitti...

Yyyyh, mäkin sain tänään melkein tunnin (!!!) käsittelyn suuhygienistiltä ja parin viikon päästä täytyy mennä uusiksi. Sympatiaa siis sinne!

Ei se hammaskiven poisto minulla nyt varsinaisesti satu, mutta ei se kivaa ole ja jälkikäteen suussa on kyllä aika pahoinpidelty olo. En tykkää.

Maria kirjoitti...

Lindalinda, yyyyyh, ei kuulosta kllä YHTÄÄN kivalta :S Mulla on kans leukaniveles jotain löysyyttä, jonka takia se on nurinkurisesti toisinaan vähän jäykkä tuo leuka, ja tosiaan joskus alkaa ahdistaa se kun suu on täynnä tavaraa ja tuntuu että vaikee saada enempää auki... :S

Anonyymi, auts, no mutta onneksi tosiaan sait puudutuksen, vaikka se tarkoittikin sitten kahta käyntikertaa! Enpä tiedä miten itellä, kyllä mä oikeestaan mielelläni olisin kans sen niin hoitanut, särkee meinaan vieläkin noita alaikeniä aika kovaa. ;<<<

Liisa, Mun on vaikea ymmärtää miksi tuon naisen oli revittävä niitä ikeniä, kun sen hammaskiven tosiaan sais pois kun vähän kattois vaan mihin sen piikkinsä iskee... x< Tosiaan ei aiemmin oo kyllä oo tosiaan muakaan sattunu toi toimenpide...

Maria kirjoitti...

Ja joo, mulle on kans toi hammaslangan käyttö kyl vaikeeta, niihin ahtaisiin hammasväleihin se nlangan tempominen, ja sit just siellä ientaskussa hinkkaaminen... hrrrrh. Ja musta kun tuntuu, että se lanka, vaikka onkin pehmeä ja ohut, tuntuu hirveen paksulta ja terävältä, sattuu sen käyttäminen terveessäkin ikenessä, lievästä ientulehduksesta puhumattakaan... x<

ladyam kirjoitti...

Ite oon näin "vanhemmiten" alkanut pelkään hammaslääkäriä, en tykkää yhtään ja välttelen sitä viimeiseen saakka :S Tai ei kai kukaan nauti hammaslääkärillä olosta. Eniten ahdistaa se jos puudutetaan, ei tunne omaa suutaan ja sitten vielä on välineitä suu täynnä :D avautuminen!

L▲UR▲ kirjoitti...

Lähdenkin tästä harjaamaan hampaita...

Maria kirjoitti...

Hampaita on hyvä putsata säännöllisesti, muistetaan se, pojat ja tytöt! :P Ja sitä hammaslankaa! Ja ehkä tarvittaessa purkkaa/fluoritabletteja. :>

Anonyymi kirjoitti...

Hammaskiven poisto on ehkä hirveintä, mitä hammaslääkärissä voidaan tehdä. Itse olen myös juossut koko pienen ikäni ronkittavana erinäisten suuhygienistien luona ja olen aina tullut sieltä ikenet verillä ja itku kurkussa kotiin.
Surkuhupaisin muistoni ajoittuu lukioajoille: Kauniisti sanottuna sairaalloisen ylipainoinen, hien ja tupakanlöyhkäinen tantta tarrasi leukoihini ja alkoi repiä ikeniäni verille sillä kamalalla koukullaan. Samalla hän myös haukkui elintapani kelvottomiksi, suolsi älytöntä terveyspropagandaa, uhkaili lihomisella (!) ja ties mitä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...